Aracınızın Ses Sisteminizden Memnun Değil misiniz?

1
1052

Günümüzde otomobiller birçok kişinin gündelik olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerde sürücüler için tasarlanmış birçok sistem vardır. Yazın konforlu bir yolculuk için klima, araç bilgilerini görebilmek için yol bilgisayarı, akşam yolculuklarını daha keyifli bir hale getirmek için sunroof ve birçok kişi için büyük öneme sahip olan müzik sistemi. Ancak aracınızın ses sistemi zamanla eskir ve sizi tatmin etmez. Bu yazımızda araç ses sistemlerinden bahsedeceğiz. Siz de aracınızın ses sisteminden memnun değilseniz doğru yerdesiniz.

ses

Araç Ses Sistemleri

Ses sistemleri, otomobillerin üretildiği zamana göre değişiklik gösterir. Zamanla gelişen parçalardan bir tanesidir. Özellikle model yılı eski olan araçlarda fabrikasyon teyp değil de sonradan takılmış teypler görüyoruz. Bu değişimin sebebi; eski model araçların müzik sistemlerinde usb,aux,bluetooth gibi özellikler yerine daha eski Cd veya kasetçalar bulunabiliyor. Kullanıcılar istediği müziği rahatlıkla dinleyemiyor. Sonradan takılan teyplerde bu özellikler bulunuyor.

Araç Ses Sistemizinden Memnun Değil misiniz?

Son model araçlarda müzik sistemleri oldukça gelişmiştir. Ancak model yılı eski olan bir araca sahipseniz ve aracınızda üretildiği yılın ses sistemi varsa normal olarak ses sisteminizden memnun değilsinizdir. Bu durumda yapılması gereken rahatsızlığın sebebini belirlemektir. Sesin kalitesinde mi bir problem var? Ses az mı geliyor? Yoksa aracınızda istediğiniz müziği mi dinleyemiyorsunuz ? 3 sorunun cevabını sırasıyla verelim.

ses

Sesin Kalitesinde Bir Problem Var ise

Aracınızda müzik dinlerken sesin kalitesi kötü ise herhangi bir cızırtı var ise sorununuz hoparlördür. Bu durumda yapılması gereken aracınızın hoparlörlerinizi kontrol etmektir. Patlak veya eskimiş olan hoparlörler yenileriyle değiştirilir.

Ses Az Geliyorsa

ses

Aracınızla yolculuk esnasında müzik dinlerken sesi yeterli bulmuyorsanız ilk olarak aracın hoparlörlerini kontrol etmelisiniz. Hoparlörlerin durumu iyi ise aracın teybini kontrol etmeniz gerekir. Bunu kontrol etmenin en kolay yolu araca farklı bir teyp bağlamaktır. Farklı teyple de müzik kısık sesle geliyorsa daha kaliteli hoparlör almanız gerekecektir. Veya Hoparlörlerinizi bir amfi ile beslemeniz yeterli olacaktır.

ses

İstediğiniz Müziği Dinleyemiyor musunuz?

Otomobil fiyatlarının yüksek oluşu kullanıcıları eski model araçlara yöneltmiştir. Eski model araçlarda bulunan müzik sistemleri genel olarak usb, aux, bluetooth gibi özellikler bulundurmaz. Bu özellikler olmadığı için kullanıcılar ya radyo ya da Cd dinler. Bu durum özellikle de uzun yolculuklarda can sıkıcı olabiliyor. Yapılması gereken bir bütçe oluşturup o bütçeye göre bi oto teyp almaktır. Pioneer, sony, jvc, alpine gibi markaların teypleri kalite açısından sizleri tatmin edecektir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here