Arabanızı en iyi durumda tutabilmeniz için önemli 6 ipucunu sizin için araştırdık. Otomobilinizi satın aldığınız günden itibaren arabanın farklı kısımlarını ayrı bir bakıma tabi tutmalısınız.

Arabanızı En İyi Durumda Tutabilmeniz İçin Önemli 6 İpucu

Motor

Arabanızın sorunsuz bir şekilde hareket ettiğinden emin olmak için yağ motorunu düzenli olarak kontrol edin. Motor, aracın diğer kısımlarına çalışması için güç verir ve en önemli kısımdır. Kesinlikle yağ sızıntısı olmadığından emin olun ve bulursanız, daha fazla sorun yaşamamak için mümkün olan en kısa sürede düzeltin. Çok daha kötü durumda ise bir araba tamir ve bakım noktalarına götürün. Yağın renginin siyah olduğunu ve kehribar olmadığını fark ederseniz, değiştirin veya sabitleyin çünkü siyah yağ, kirletici maddeleri ve kimyasal katkı maddelerini gösterir.

Arabanızı En İyi Durumda Tutabilmeniz İçin Önemli 6 İpucu

Radyatör

Radyatörünüzü temizleyin ve arabanın radyatöründeki kiri, pisliği temizleyin. Ayrıca, radyatörün dışını biraz deterjanla temizleyebilirsiniz.

Arabanızı En İyi Durumda Tutabilmeniz İçin Önemli 6 İpucu; Radyatör

Batarya

Hepimiz hayatımızda arabanın yolun ortasında durduğu ve her şey yolunda görünmesine rağmen pillerin çalışmayı bıraktığı bir durumla karşılaştık. Akünün kablolarını ve terminallere bağlantısını kontrol etmek sizi kazaya sebebiyet verecek birçok durumdan kurtaracaktır.

 Batarya

Frenler

Frenlerinizi rutin olarak kontrol etmeye çalışın. Fren balatalarını ve fren hidroliği deposunu inceleyin. Kendinizi kontrol edemiyorsanız veya inceleyemiyorsanız, bir tamircide kontrol ettirebilirsiniz.

Arabanızı En İyi Durumda Tutabilmeniz İçin Önemli 6 İpucu; Frenler

Lastikler

Lastikler belki de diğer en önemli konudur, arabanın hareketini sağlar ve sizi yol zemininde tutar. Direksiyonda uyguladığınız hareketler çok gecikme olmadan lastikler sizi yolda tutmalıdır. Lastik hava basıncını kontrol etmek çok önemlidir. Orijinal bir şişirilmiş lastik, hızlı direksiyon tepkisi, inanılmaz yakıt verimliliği ve şüphesiz daha yumuşak bir sürüş sağlar.

Arabanızı En İyi Durumda Tutabilmeniz İçin Önemli Eleman; Lastikler

Kendiniz hava basıncı ekleyebilir ve basıncını kolayca kontrol edebilirsiniz. Benzin istasyonların da bulunan lastik basınç cihazı ile aracınızı uygun basınca ayarlayabilirsiniz. Bununla birlikte, zor veya zaman alıcı bulursanız, bir araba tamirhanesinden yaptırabilirsiniz. Bunu bir alışkanlık haline getirin çünkü bu zamandan, paradan tasarruf etmenizi sağlar ve lastikleriniz daha uzun süre dayanır.

Ön camlar

Özellikle yağmurlu mevsimlerde net bir görüş ve kazaları önlemek için temiz ön camlar çok önemlidir. Uzun süre temizlenmeyen kirli ön cam, özellikle yağmurlu mevsimlerde araç kullanırken sürücü için büyük sorunlara neden olan toz parçacıkları ve diğer şeylerin birikmesine neden olur.

Ön Camlar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here