NVIDIA-Mercedes İşbirliği: Mercedes-Benz, otonom arabalar üretmek için NVIDIA’nın DRIVE platformundan yararlanıyor.

Otomotiv sektörünün yeni cephesi NVIDIA-Mercedes İşbirliği otomotiv sektörünü yeniden canlandırdı. Otomotiv sektörü bir geçiş döneminde ilerlemesine devam ediyor. Teknolojik yeniliklerin yoğun bir şekilde uygulandığı ilk sektör olarak sürekli yenilenmektedir. Ancak yapay zeka ile küresel otomobil sektörü, sürüş deneyimini tamamen değiştirecek bir döneme giriyor. Yapay zekayı otomotiv sektörüne entegre ederek, elektrikli arabalar ve süper arabalar filizleniyor. S&P küresel endeksi tahminlerine göre elektrikli araç satışlarının 2020’de küresel otomobil satışlarının % 3’ünü oluşturacağını ve böylece 2019 rekoru olan % 2,6’yı geçeceğini söyledi. Tesla zaten elektrikli araçların başını çekiyor ve bu nedenle otomotiv dönüşümünde ön koşucu olarak hareket ediyor. Ayrıca, şirketin pazar payı 2019’daki % 23’ten Mayıs 2020’de % 26’ya yükselmeye devam etti.

Tesla, otomotiv devriminin hükümdarlığını elinde tutuyor olsa da, NVIDIA ve Mercedes-Benz, yapay zeka destekli teknolojiye sahip akıllı otomobillerin tasarımında ve altyapısında hızlanıyor. Bu yılın Haziran ayında, Alman otomobili açıkladı Otonom sürüş için Yazılım Tanımlı Hesaplama Mimarisi yapmak için NVIDIA’nın dünya lideri ile ortak bir projeye başladı.

Mercedes, yazılımı otomatik sürüş işlevleriyle oluşturmak için NVIDIA’nın DRIVE platformunu kullanacak. Bu işbirliğinin temel özelliklerinden biri, normal rotalarda adresten adrese otomatik sürüş olmasıdır. Ayrıca, iyileştirilmiş güvenlik ve rahatlık uygulamalarıyla müşteriler, yetenekler, yazılım uygulamaları ve abonelik hizmetleri satın alıp ekleyebilecekler. 2024 yılında Mercedes, yükseltilebilir otonom sürüş işlevlerine sahip araçları piyasaya sürecek.

NVIDIA-Mercedes İşbirliği: Otomotiv Sektöründe Yeni Cephe

Araçlar, NVIDIA’nın AI-Chip-Orin’i, yüksek performans, enerji açısından verimli bilgi işlem ve AI için çoklu işlem motorları ve yüksek donanımlı sensörler ile etkinleştirilecek. Ayrıca Seviye 4 Otoparkta araçlara yardımcı olacaktır. Ayrıca, tıpkı mobil ve dizüstünde olduğu gibi, araçtaki bilgi işlem sistemini merkezileştirerek ve birleştirerek kullanıcıya düzenli yazılım güncellemeleri gönderilecek.

Şu anda, AI donanım, yazılım ve araç içi hizmetlerin piyasa değeri 5 milyar ABD Doları değerindedir. Mercedes’in yapmayı planladığı 100 milyon araca bilgi işlem süreçlerinin entegrasyonu ile  NVIDIA için pazar potansiyeli 700 milyar ABD dolarına çıkacak.

Gelişmiş Mimari

Mercedes-Benz araçları, NVIDIA’nın Veri Altyapısı ile uçtan uca çalışacak. NVIDIA’nın Sürücü altyapısı  geliştirmek ve Validasyon yoluyla ham veri toplama özerk sürüş teknolojisi doğrulamak için gerekli olan komple veri merkezi donanım, yazılım ve iş akışlarını kapsar. Otonom araçlar inşa etmek, yüksek vasıflı veri yönetim sistemini gerektirdiğinden, NVIDIA’nın DGX’i, Derin Sinir Ağlarının (DNN) büyük ölçekli modernize edilmiş eğitimini ve optimizasyonunu kullanır.

Analistler, bu işbirliği ile her iki şirketin de daha önce keşfedilmemiş bir alana gireceğine inanıyor. Bu işbirlikçi Proje, yeniden icat edilmeden otonom araçların yapımını hızlandırmakla kalmadı, Mercedes-Benz Tesla’yı ve diğer üreticileri zorlu bir mücadele de davet etti.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here