Birkaç on yıl önce yapay zekanın kendisi, bilim kurgu romanlarının, filmlerinin ve televizyon şovlarının malzemesiydi. Isaac asimov. Yıldız Savaşları.  Terminatör. Aşırı aktif bir hayal gücünün bir ürünü. Ya şimdi?

Yapay zeka kısaca AI zaten buradaydı veya epey zamandır buradadır. Akıllı telefonunuzda, akıllı ev sisteminizde ve akıllı arabanızda ve daha çoğu yerde. Tüm şehirler, yol güvenliğini daha da artırmak için Yapay zekayı benimsiyor.

AI her yerde ve arkasındaki teknolojinin kurallarını değiştiriyor. Yapay zeka kullanımından tam olarak yararlanan endüstrilerden biri de otomotiv endüstrisidir. Şu anda kullandığımız otomobiller daha güvenli, daha verimli ve en son teknoloji ile yüklü. Yapay zekanın otomobil endüstrisini nasıl etkilediğine bir göz atalım.

Yapay Zekanın Otomotiv Sektörünü Nasıl Etkilediğinin 5 Yolu

1. Otomobil Sigortası

Otomobil sigortasında AI, şirketler ve sürücüler için önemli bir nimet olmuştur. Risk değerlendirmesinde AI kullanarak, sigorta şirketlerinin prim ayarlamak için geçmiş olaylara güvenmesi gerekmeyecek. Her şey büyük veride ve AI, bir sürücünün ne kadar güvenli olacağını tahmin etmek için rakamları hesaplayacak.

Sigorta şirketleri, sağlığınızdan son ilişki sorunlarına kadar her şeyi etkiliyor. Bir araçta yasa dışı bir şeyler yaparsanız, AI onu yakalar ve sigortalı olmazsın! Toplanan tüm bu veriler, kullanılmış araba alıcıları için mükemmel bir haber olan bir VIN raporundaki her ayrıntıyı kontrol edebileceğiniz anlamına gelir.

2. Güvenlik

Günümüzde arabalar 20 yıl öncesine göre daha güvenlidir. Otomobil üreticileri her yıl yeni bir güvenlik özelliği açıklıyor gibi görünüyor! Acil fren sistemi veya birkaç kamerası olmayan en iyi özelliklere sahip bir aracı bulmak için zorlanacaksınız. Kör nokta izleme ile çapraz trafik yardımı yapın ve bir yol kazasına karışmak için hiçbir neden yoktur.

Üreticiler ayrıca yüz ifadelerini algılayan iç kameralar üzerinde çalışıyorlar. Bu özellik standart hale geldiğinde, arabanız dikkatinizin dağılmış veya uykulu olup olmadığını anlayabilir ve sizi bu konuda uyarabilir. Aracın üzerine ve etrafına monte edilen kameralar, ihtiyaç duyulduğunda ayarlayıp harekete geçebilmesi için AI’ya sürekli bir besleme sağlar.

Yapay Zekanın Otomotiv Sektörünü Nasıl Etkilediğinin 5 Yolu

3. İmalat

Uzmanlar, yapay zekanın kesinti süresini azaltarak üretimi hızlandırmaya yardımcı olacağını tahmin ediyor. Yapay zeka destekli bu sistemler, tüm ekipmanı izlemek için sensörlere ve algoritmalara güvenecek. Bilgisayarlar, üretim sürecinde kusurları tespit etmede insanlardan daha iyi bir iş çıkarır.

AI, bir arızanın yakın olup olmadığını tahmin edebilir ve durumu ele almak için gerekli önleyici bakım görevlerini planlayabilir. Yapay zeka destekli PMS, ekipman kullanım süresini artırabilir ve yıllık bakım maliyetlerini düşürebilir.

4. Eğlence

Her şey çevrimiçidir ve AI bu gücü yolda eğlence sağlamak için kullanabilir. Radyoyla oynayabilmek için gözlerinizi yoldan ayırmanız gereken günler geride kaldı. Arabanızdaki AI, sesinizi kullanarak veya yüz ifadelerinizi takip ederek sipariş alabilir. Haberleri duymak, müzik dinlemek veya yolcularınız için Netflix’i açmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken arabanıza sormak.

5. Yapay Zekanın Kattığı Toplam Değer

Yapay zeka destekli araçlar, normal muadillerinden çok daha fazla değer sağlar. Güvenlik özellikleri tek başına, oradaki en eski okul sürücüsünü bile sallamak için yeterlidir. AI, arabaların kendi başlarına güncelleme yapmasına ve sizin için önleyici bakım planlamasına yardımcı olacaktır.

Diğer tüm AI destekli teknoloji oyuncaklarından bahsetmiyorum bile ve değerli bir yatırımınız var. Neredeyse “Knight Rider” statüsüne ulaştık ve bu tek bir anlama gelebilir: doğru yöne gidiyoruz.

AI, onu kullanan tüm sektörlerde inovasyon ve verimliliği artırmaya yardımcı oldu. Birkaç yıl içinde, yolda daha fazla sürücüsüz araba göreceğiz ve seyahat hiç olmadığı kadar güvenli olacak. Geleceğimiz parlak görünüyor.

2.El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here