Arabada Çocuk Unutmak Tesla Sayesinde Tarih Oluyor

0
1508
arabada-çocuk-unutmak
arabada-çocuk-unutmak

Arabada çocuk unutmak ile ilgili her dönem yürekleri ağızlara getiren haberler izleriz. Havasızlıkla hiçbir şeyden habersiz mücadele eden bir minik ve dışarıda gözyaşları içindeki anne manzaraları ekrana yansıtılır. Genellikle arabada çocuk unutmakla ilgili fatura balyozla kırılan araba camlarına kesilir. Yeter ki çocuk kurtulsun da camın elbette bir önemi yok ama bu sorunu kökten çözecek bir haberimiz var. Üretici Tesla Motors şu anda yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Bir arabada kilitli bir çocuğun varlığını uyarmak için tasarlanmış bir cihaz geliştiriliyor.

bebek-arabada-kilitli-kaldi
bebek-arabada-kilitli-kaldi

Tesla Şirketi, otomobillerinde bir milimetre dalga radar sensörü kullanmayı planlıyor ve pazarlama için hükümetlerin onayını bekliyor. Bu sensör, arabada çocuk unutmak gibi dikkatsizlikten kaynaklanan bebek ölümlerinin sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca olası her türlü hırsızlığı önleyerek araç güvenliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Arabada Çocuk Unutmaya Karşın Yenilikçi ve Devrim Niteliğindeki Tesla Teknolojisi

tesla-teknolojisi-ile-arabada-cocuk-unutmak-yok
tesla-teknolojisi-ile-arabada-cocuk-unutmak-yok

Tesla Şirketi, yolculara daha fazla konfor ve güvenlik sağlamak için arabalarını geliştirmeye devam ediyor. Çeşitli yüksek teknoloji özellikleriyle donatılmış Tesla arabaları nöbetçi ve köpek modlarından yararlanır. İlk seçenek vandalizme ve hırsızlığa karşı koruma sağlar. İkincisi, bir hayvanın varlığında klimayı otomatik olarak çalıştırır. Yakında bu teknolojinin oto pilot aracı da olacak.

Bu sefer Amerikalı üretici çıtayı daha da zorluyor. Daha sofistike bir sistem kurmayı planlıyor. Diğer ağırlık temelli sensörlere kıyasla çok daha verimli olacak bir radar görüntüleme cihazıdır. Tesla, radar sisteminin derinlik algısı sağladığını ve yumuşak malzemelerle çalıştığını iddia etti. Bu durumda, koltuktaki bir çocuğu örten bir battaniye mükemmel bir örnektir.

Aynı zamanda, vücudun boyutuna bağlı olarak bir kaza durumunda hava yastığının daha optimum şekilde açılmasına olanak tanır. Tesla’nın yeni algılayıcısının bir çocuğu cansız bir nesneden veya bir yetişkinden ayırt edebildiği anlaşılıyor.

Arabada Çocuk Unutmak Sorununa Karşı Etkileşimli Hareketleri Algılayan Bir Radar Sensörü

tesla-yapay-zeka
tesla-yapay-zeka

Reuters‘a göre, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, arabadaki aşırı yüksek sıcaklığın nedeni ile 2018 ile 2019 yılları arasında yaklaşık 50 çocuk ölümü kaydetti. Her iki durumda da ölümlerin % 54’ünün unutmadan meydana geldiği gözüküyor.

Nasıl Çalışır?

Bu sensör,  öncelikle bu endişe verici rakamı azaltmak için tasarlanmıştır. Gücüne, henüz mevcut kurallar tarafından izin verilmeyen bir milimetre dalga radar görüntüleme sistemi kullanır. Yolcu bölmesi önünde 4 verici anten, 3 alıcı anten ve bir radar ile donatılmış olup, yakın mesafeden etkileşimli hareketleri algılayabilecektir.

Elon Musk, Onay Bekliyor

Elon-Musk-Tesla
Elon-Musk-Tesla

Elon Musk’ın şirketi, sensörü kullanmaya başlayabilmek için 31 Temmuz’da Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) bir dilekçe verdi. Nitekim 2018’de Google yararına benzer bir talep kabul edildi. Buna ek olarak, aynı hedefe odaklanan Valeo Kuzey Amerika firması da var. FCC bu nedenle 19 Ekim’de Tesla’nın yeni sensörü hakkında karar verecek.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here