Nikola Badger: Tesla Cybertruck’a Rakip Geliyor

1
2196
Nikola-Badger-pick-up
Nikola-Badger-pick-up

Tesla Cybertruck, Nikola Badger ile elektrikli pikap alanında karşı karşıya geliyor. Tesla‘nın  fütüristik elektrikli pikabının sunumundan kısa bir süre sonra Nikola Badger’ı sunuyor. Nikola Motors, elektrikli ve hidrojenli kamyonların tasarımı ve pazarlanmasında uzmanlaşmıştır. Amerikalı üretici bugün Tesla’nın Cybertruck’a cevaben Badger adlı ilk pikabını sunuyor.

Nikola Badger: Kaputun Altında Bulunan Hibrit Bir Pikap!

Nikola Motor, elektrikli ve hidrojenli kamyonlar alanında iyi bilinse de, çeşitlendiriyor ve yeni pick-up’ını sunuyor. Eylül ayında Nikola World 2020 konferansında resmi olarak sunulacak. Ancak raporlara göre, normal bir batarya ve hidrojenle çalışan bir yakıt alanı ile hibrit bir alıcı sunulacak. Araç, bu teknoloji sayesinde 965 km’den fazla menzile ulaşabilir. Elektrikli modda ise 480 km menzile kadar çıkabilir. Bu 8 kg hidrojenle çalışan yakıt hücresi, 480 km menzil sağlar.

Motora gelince, Badger 900 beygir gücünde bir grup barındırıyor. Bu nedenle 0’dan 96 km / saate sadece 2,9 saniyede çıkabilir. Cybertruck Tek Motor için özerkliğin, 0’dan 96 km / saate 6,5 sn’lik bir hızlanma ile 400 km’de tahmin edildiği unutulmamalıdır. Dual Motor için, 480 km otonomi, 4,5 sn’lik hızlanma süresiyle 96 km / saate çıkarıldı. Cybertruck Tri Motor, Nikola Badger ile aynı hızlanma süresine sahiptir. Ancak menzil yeterli ve 800 km’dir.

 

Her Arazide Kullanılabilen Elektrikli Araç

Nikola-Badger-pick-up-arazi
Nikola-Badger-pick-up-arazi

Trevor Milton’a (Nikola Corporation’ın CEO’su) göre Badger, her türlü araziye uygun bir kamyonet. Gerçekten de, pikap günlük yaşamda, hafta sonlarında kullanılabilir. Aynı zamanda, performans kaybı olmadan karlı yamaçlarda yüzünüzü kara çıkarmaz. Araç ayrıca oldukça önemli bir çekme kapasitesine sahiptir. Cybertuck Tek Motordan biraz daha fazla 3,6 tona kadar çekebilir. Bu, elektrikli arabalar alanında bir devrimdir. Durumdan, Tesla’nın Cybertruck’ıyla rekabet edecek şeyler diye bahsediyor.

Nikola Badger:  Eksiksiz  Bir Tasarım

nikola-pikap
nikola-pikap

Badger’ın gücüne ve özerkliğine ek olarak bir başka avantajı daha var: tasarım. Araç, 5,9 metre uzunluğundadır. Çift kabini vardır ve maksimum 5 yolcu ağırlayabilir. Güçlü ve heybetli bir silueti ile 3 tonun üzerinde ağırlığa sahip Nikola Motors, Tesla’nın Cybertruck’tan daha geleneksel bir tasarım seçti. Badger’ın kağıt üzerindeki özelliklerine göre, bu bir rüya toplamasıdır.

Nikola Motor: Ünlü Mucitten Esinlenen Tesla Rakip Markası

nikola-tesla-motors
nikola-tesla-motors

Nikola Motor Company, merkezi Phoenix, Arizona’da bulunan bir Amerikan hibrit kamyon tasarım şirketidir. 2012 yılında kurulan bu son teknoloji şirket, tüm zamanların en sıra dışı mucitlerinden biri olan Nikola Tesla’nın (1858-1943) adını almıştır. Ayrıca elektrik enerjisi ile ilgili 1000’e yakın patentin yazarı olduğu için “elektrik dehası” olarak da anılıyor! Adını ödünç alan iki rakip firma Nikola Motor ve Tesla ile birlikte çağımıza ilham vermeye devam ediyor.

Nikola Badger Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Bu sunum çok çekici ve bu nedenle Nikola Motor, verdiği sözleri tutmakla ilgileniyor. Pick-up hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için, önümüzdeki Eylül ayında Nikola World 2020 konferansı sırasında sunumu beklemek gerekecek. Her halükarda, 2021’den önce yollarda Nikola Badger’ı görmeyeceğiz. Şimdi üretici, hibrit pikabının pratik ve aynı zamanda yenilikçi seçeneklerine ince ayar yapıyor.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here