Araba satın alırken renk faktörü ne kadar önemlidir? Hatta arabalardaki renk seçimlerinin kişiliğiniz hakkında ufak bilgiler verdiği düşünüldüğünde renk faktörünün önemli olduğunu söyleyebilir miyiz? Hep birlikte değerlendirelim.

Araba Satın Alırken Renk Faktörü

En belirleyici faktör olmayabilir ama araba alırken çoğu insan için renk çok önemlidir. Aslında bazı araştırmalar, renklerin otomobil satın alma sürecindeki en alakalı duygusal faktör olduğunu düşünüyor.

Bir sigorta firmasının birkaç yıl önce yaptığı araştırma, reklamlarda bile motorlu taşıtların renginin ‘gücünü’ hesaba kattığını gösterdi. Pazarlama ajanslarının kullandığı verilere göre ve reklamda en çok kullanılan renklerin kırmızı ve gri olmasına rağmen, bir satışı kapatırken en etkili olan renk mavi ve yeşildir.

Renk, yalnızca olası bir alıcı için ikna edici olmakla kalmaz, aynı zamanda bu alıcı hakkında da çok şey söyleyebilir. Aynı araştırmaya göre, arabaları için beyazı tercih eden (ve 35 ile 40 yaşları arasındaki) sürücüler, profesyonel sorumluluk pozisyonlarında olma eğilimindedir. Siyahı tercih edenler ise daha maceracıdır; yeşili isteyenler materyalisttir; ve mavinin hayranları yaratıcı.

Siyah ve Beyaz Renk

Axalta Coating Systems’in verilerine göre, tüm dünyada satılan arabaların yaklaşık % 39’u beyazdır. Bu rengin tercihi, özellikle % 60’a kadar ulaştığı Asya’nın bazı bölgelerinde belirgindir. Amerika Birleşik Devletleri veya Avrupa’da her dört arabadan biri beyazdır. Hatta bazı teoriler, sürücünün tercihleri ​​arasında rengin başlıca faktör olmasının nedeni olarak Apple ürünlerinin etkisine dikkat çekiyor .

Siyah, % 16 ile ikinci en popüler renktir, ancak Japon pazarında % 22’ye kadar çıkmaktadır. Bu aynı zamanda, nerede yaşıyor olurlarsa olsunlar, arazi araçlarının sürücüleri tarafından en çok tercih edilen renktir. Bu tür araçları kullananların % 34’ü siyahı tercih etmektedir.

Araba Satın Alırken Renk Faktörü

Diğer Renkler

Son on yılda, özellikle Avrupa’da gri, sürücüler için temel seçeneklerden biri haline geldi: % 24’e kadar. Kompakt ve spor otomobiller bu tonu en çok boyayan araçlardır.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika için renk tasarımcısı olan Elke Dirks, “Avrupalılar, hayatlarındaki duygusal kargaşayı telafi etmek ve varlığından dolayı rahat hissetmek için gri kullanmak istediklerini ifade ettiler.” diyor.

% 10 ile gümüş, yinelenen tonlardan bir diğeridir. Danışmanlık firmasının raporunda, özellikle mavi olmak üzere diğer renklere talep artıyor gibi görünüyor. Dirks, bunun nedeninin bu rengin mevcut olan geniş kromatik aralıkta olabileceğini söylüyor.

Gümüş (% 10), kırmızı (% 6), kahverengi / bej (% 3), yeşil (% 1) ve sarı (% 1) bu sırayla otomobillerin diğer popüler renkler.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here