2023 Nissan Ariya e-4ORCE: Dört Tekerlekten Çekiş

1
2922

2023 Nissan Ariya e-4orce adlı yeni nesil otomobil, çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Her ne kadar e-4orce elektrikli araçlar için bir teknoloji olsa da, dört tekerlekten çekişli GT-R süper otomobilinin ayar uzmanlığından da yararlanıyor. Elektrikli araçlar ve daha hızlı tepki veren tahrik bileşenleri ile e-4orce çok ayrı. Öyle ki, hem ikili elektrik motorlarının hem de dört ayrı tekerlek freninin tam yanıtını yüzlerce milisaniye yerine onlarca milisaniyede koordine edebilir. Amacı, yalnızca gelişmiş çekiş ve denge sağlamak değil. Aynı zamanda ani hızlanma sırasında kaldırmayı, yavaşlama sırasında burundan atlamayı ve viraj alırken dengeyi önlemek. Bunlara istinaden de aracın tutumunu ayarlamaya yardımcı olarak dört tekerlekle birlikte fizik çalışması yapmaktır.

2023 Nissan Ariya e-4ORCE: Dört Tekerlekten Çekiş

Bu elektrikli crossover önden çekişli formda hiçbir şekilde sakar değil. Ancak Nissan Ariya e-4orce formunda. Bu yüzden de çok daha çevik olmayı vaat ediyor. Ayrıca, 2023 Nissan Ariya e-4ORCE’un güç aktarma sistemi, tüm yolcular için güçlü, pürüzsüz, yüksek çıkışlı bir sürüş vaad ediyor. Ayrıca benzersiz bir sürüş konforu da sunuyor. Güçlü, ani hızlanmanın yanı sıra güçlü kalkış freni rejenerasyonuna sahip elektrikli araçlara binen yolcular genellikle ileri geri sallanma hareketi nedeniyle taşıt tutmasından şikayet edeceklerdir. Nissan’ın e-4ORCE sistemi, Ariya’nın performansından, frenlemesinden veya yol tutuş özelliklerinden ödün vermeden bu sorunu ortadan kaldırmak için geliştirildi.

Nissan Ariya, e-4ORCE

Pil, Menzil ve Şarj

Ariya bu sonbaharda iki pil seçeneğiyle gelecek. 66 kWh paketin yanı sıra 91 kWh paket olacak. Her iki paket de 400-v hücreler kullanır ve Nissan’ın diğer tamamen elektrikli ürünü olan LEAF’de kullanılan hava soğutmalı kurulum üzerinde büyük bir yükseltme olan gelişmiş bir sıvı termal yönetim sistemine sahiptir. Böyle bir sisteme sahip olmak, erken pil bozulması ve kapasite kaybı olasılığını ortadan kaldırmalıdır. Veyahut en azından büyük ölçüde azaltmalıdır.

Nissan Ariya, e-4ORCE

Hızlı İstatistikler 2023 Nissan Ariya e-4ORCE
Motor Harici Uyarılı Senkron Motor
Güç 215 hp ila 389 hp / 221 lb-ft ila 442 lb-ft
0-60 mil/saat 4,8 saniye ila 7,2 saniye
Menzil 215 mil ila 300 mil (tahmini)
Pil paketi 66 kWh (63 kWh kullanılabilir) / 91 kWh (87 kWh kullanılabilir)
DC Hızlı Şarj CCS konektörü; 130 kW


İkinci El Nissan Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here