KTM Duke 250 VS Yamaha MT-25 Karşılaştırması 2022

0
6410

Orta seviye bir motosiklet almak isteyen ilk akla gelen KTM Duke 250 VS Yamaha MT-25 modellerini bugün karşılaştıracağız. Her iki motosikletinde birbirlerine karşı üstün ve eksik yanları mevcut. Bu karşılaştırmada hangisi size hitap edecek gelin birlikte görelim…

KTM Duke 250 Genel Bakış

KTM DUKE 250

Tasarım noktasında turuncu ile dizayn edilmiş harika çizgiler bizleri karşılıyor. KTM Duke 250 modeli MT-25 modeline göre daha farklı tarzda bir oturuş pozisyonuna sahiptir. Bu tasarımla birlikte motosiklete bindiğinizde sanki ona yapışmış gibi hissedersiniz. Bu oturuş hissiyatından dolayı motosikleti daha performanslı ve dengeli kullanabilirsiniz. Ayrıca motosikletin 140 kg ağırlığa sahip olması da bu performansa ve dengeye eşlik eder.

Teknik Özellikler ve Performans

KTM Duke 250cc

KTM Duke 250 modeli tek silindirli bir motor bloğuna sahiptir. Bu motor bloğu 24 Nm tork üretebilmektedir. Motor hacmi adından da anlaşılabileceği gibi 250cc’dir. Ayrıca bu motosiklet, 30 beygir gücündedir. Motorun soğutma teknolojisi hava değil sıvı soğutmadır.

Tek silindiri sayesinde hem güçlü bir motosiklet iken hem de yakıt olarak daha avantajlıdır. Son hızı, deneme sonuçlarına göre 150 km/h olarak belirlenmiştir. Hem hız olarak kullanıcıları tatmin ederken hem de yakıt tasarrufu olarak memnun etmiştir. 250cc’lik motosikletler arasında en az yakan modellerden birisidir. Yakıt tüketimi sürüş şeklinize göre 100km de 2.8 litre ile 3.8 litre arasında değişir. Eğer Duke 250’yi çok hızlı kullanırsanız 4.5 ile 5 litre yakıt tüketimine kadar çıkabilir.

Fabrika çıkışı mevcut olan KTM Duke 250’de Metzeler marka lastikler oldukça kalitelidir. Süspansiyonları ise Racing modeller kadar sert ne de scooter modelleri kadar yumuşak yapıdadır.

 KTM Duke 250 Tasarım

KTM Duke 250 her zaman diğer motosikletlere teknoloji konusunda öncü olmuştur. Gösterge paneli tamamen dijital olarak tasarlanmıştır. Ayrıca motosiklette bluetooth ile bağlantı ve USB ile telefon şarj etme imkânınız da bulunuyor. Göstergede yakıt tüketimi ve tahmini kalan yakıt miktarını bile gösteriyor. Fakat bir dezavantaj olarak, göstergesi gerçekten eski dijital saatlere benziyor. Yani tasarım olarak size bekleneni vermeyebilmektedir. Motosiklette maksimum hıza kadar titreşim pek rahatsız etmiyor fakat ileri devirlere geldiğinizde tek silindirin de dezavantajını yaşıyorsunuz.

Yamaha MT-25 Genel Bakış

Yamaha Mt-25 siyah gösterge

Yamaha’nın kuşkusuz en sevilen motosiklet modellerinden birisi MT-25 modelidir.  Duke 250’ye göre daha düşük torka sahip bir modeldir. Fakat yüksek hızlara çıktığınızda çok daha hırçın bir motosikletle karşılaşacaksınız.

Teknik Özellikler ve Performans

Çift silindir motora sahip olan MT-25 diğer 250cc’lik motor hacmine sahip rakiplerinden bu konuda üstündür. Son hızı kullanıcı deneyimlerine göre 180 km/h’dir. Göründüğü gibi Duke 250 modeli kadar seri olmasa da son hız olarak daha iyi bir performans sergilemektedir. “Ciğerli Makine” dedikleri bu olsa gerek.

Motor soğutma teknolojisi de Duke 250’deki gibi sıvı soğutmadır. 26 Nm tork gücüne ve 36 beygir gücüne sahiptir. Yakıt tüketimi olarak ise fabrika verilerine göre 100km/ 3.5 ile 5.5 litre arasıdır. Fabrika verilerine ve kullanıcı deneyimlerine bakacak olursak, MT-25 modeli, Duke 250’ye göre çok daha fazla yakıt tüketiyor. Bu yakıt tüketim farkının sebeplerinden birisi de MT-25 modelinin Duke 250’ye göre 30 kg daha ağır olmasıdır. Fakat bu ağırlık size daha dengeli bir kullanış deneyimi sağlar. Süspansiyonları ise Duke 250 modeline göre daha sert bir yapıdadır. Fren sistemleri ise ön ve arkada bulunan diskler ABS ile çok uyumlu çalışır.

Tasarım

Yamaha MT-25 Ön görünüş siyah

MT-25 Modelinde oturuş pozisyonu Duke 250 modelindeki gibidir. Dik bir oturuştan daha çok öne yakın bir oturuş hissiyatı verir. Gösterge paneli ise eski MT-25 modellerine göre geliştirilmiş. Tüm gösterge LCD LED panelden oluşuyor. Ayrıca çekik gözlü bir kartalı andıran LED farları motosiklete ayrı bir hava katmaktadır.

KTM Duke 250 VS Yamaha MT-25 Fiyat Karşılaştırması

  • KTM Duke 250 modelinin tavsiye edilen 2022 sıfır satış fiyatı 26 Mart 86,900₺ iken
  • Yamaha MT-25 2022 modelinin sıfır tavsiye edilen satış fiyatı 92,500 TL’dir. 

İkinci el KTM Motosiklet İlanları

İkinci el Yamaha Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here