Tavan Döşemesi Nasıl Temizlenir?

0
6725

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller kullanıldıkça kirlenirler. Özellikle döşeme bölümündeki kirlenmeler, rutin temizliklerde çıkmazlar. Peki tavan döşemesi nasıl temizlenir? Yazımızın devamında bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Tavan Döşemesi Nasıl Temizlenir?

Tavan döşemesini temizlemek için kullanılan bez çok önemlidir. Döşeme hassas olduğu için bezin yumuşak ve köpüğün bir hayli fazla olması gerekir. Temizleyici olarak; döşeme temizleyici kullanabileceğiniz gibi asperox , asprin gibi ürünler de kullanabilirsiniz. Temizliğin daha verimli olması için halı yıkama makinesi kullanmanız oldukça önemlidir.

Temizlik Aşamaları

  • Temizlik sıvısı tavan döşemesine püskürtülür. Bir süre bekletilir.
  •  Nemli ve yumuşak bir bez ile köpürtülür.( Çok fazla bası uygulamamanız gerekir, aksi halde tavan döşemesi sarkacaktır.)
  • Halı yıkama makinesi ile yüzeyin ıslaklığı vakumlanır.
  • Aracı bir süre havalandırıp işlemi bitirebilirsiniz.

Tavan Döşemesi Nasıl Kaplanır?

Adım 1

1.) Yapılacak İlk İşlem tavan döşemesini çerçeveleyen ve tavanda durmasını sağlayan plastiklerin sökülür.(elcikler, güneşlikler, ışıklandırmalar, klipsler) Tavan döşemesi sökülür ve araçtan dışarı alınıp masa gibi geniş bir yüzeye sahip bir yere koyulur.

tavan döşemesi

2.) Tavan döşemesinin üzerinden kumaş sökülür. Kumaş direkt olarak gelecektir. Kumaş kalktıktan sonra döşemenin alt kısmında bulunan sünger spatula vasıtasıyla temizlenir. Bu işlemi yaparken döşemeye zarar vermemek için dikkatli olmak gerekir. Sonrasında ise bir zımpara vasıtasıyla yüzeyde kalan sünger kalıntılarından kurtulunur. Yüzeydeki pürüzler temizlenir. Şu unutulmamalıdır ki yüzeydeki kalıntılar kötü görüntülere sebep olacaktır.

tavan döşemesi

3.) Satın almış olduğunuz kumaşı, döşemenin üzerine kırışık olmayacak şekilde serin ve kabaca fazlalıkları alın.

tavan döşemesi

4.) Kumaşınızı 2’ye katlayın. Bu sayede işiniz kolaylaşacaktır. Spray bally’yi hem kumaşa hem de kumaşın yapışacağı yüzeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra kumaşı döşemenin üzerine avuçlarınızla gergin bir şekilde uygulayın. Kırışık bir şekilde uygulamak görüntüyü kötüleştirir. Bir süre yapışmasını bekledikten sonra kumaşı diğer tarafa katlayıp; aynı işlemleri uygulamanız gerekir. İşleminiz daha bitmedi. Yapıştırıcının iyice kuruması için döşemenin üzerine kitap gibi ağırlık koyarak 2 saat bekletmek gerekir.

tavan döşemesi

5.) Kumaş tavan döşemesine tamamen yapıştı. Yapılması gereken işlem; tavanda bulunan lamba, güneşlik, klips gibi deliklerin açılmasıdır. Kullanacağınız bıçağın keskin olmasına özen gösterin. Keskin olmayan bıçak delerken döşemeyi gerer. Bu durum da görüntüyü kötüleştirir.

Adım 96.) Tavan döşemesini araca yerleştirin ve sökmüş olduğunuz tüm nesneleri yerlerine dikkatli ve özenli bir şekilde montajlayın. İşlem bu kadar. Eliniz biraz yatkınsa ve zamanınız varsa kendiniz yapabilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here