AB İçten Yanmalı Otomobilleri Yasaklıyor! İşte Tarih

0
924
AB İçten Yanmalı Otomobilleri Yasaklıyor! İşte Tarih

AB içten yanmalı otomobilleri yasaklıyor. Avrupa Birliği kurumları, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının yasaklanması konusunda anlaşma sağladı. Buna göre 2035 itibariyle AB’de benzinli ve dizel araçların satışı gerçekleşmeyecek.

Halihazırda elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artıyor. Tabi eş zamanlı olarak diğer otomobillerin yerini de alıyor. Özellikle çevre dostu olması dolayısıyla devlet politikası olarak da yer alıyor. Emisyon oranlarını sıfıra indirmek isteyen ülkeler yavaş yavaş elektrikli otomobillerin önünü açıyor. Bunun bir diğer yolu da benzinli ve dizel araçları yasaklamak oluyor. Buna göre AB hükümetleri, lider piyasalarda en geç 2035’e kadar, tüm yeni otomobil ve kamyonet satışlarının sıfır emisyona sahip olması için çalışacak.

AB İçten Yanmalı Otomobilleri Yasaklıyor!

AB İçten Yanmalı Otomobilleri Yasaklıyor! İşte Tarih

Avrupa Birliği kurumları, yeni otomobillerin satışlarında 2035’ten benzinli ve dizel araçları bulundurmayacak. Böylece 2035 itibariyle satışı gerçekleşecek yeni otomobil ve hafif ticari araçlar, çevre dostu olacaklar. Buna göre, Avrupa Birliği ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren yeni benzinli veya dizel otomobil satışı gerçekleşmesi mümkün olmayacak.

AB 2050’ye Kadar Karbon Sıfır Olmayı Hedefliyor

AB İçten Yanmalı Otomobilleri Yasaklıyor! İşte Tarih

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda “AP ve AB Konseyi arasında 2035 itibarıyla sıfır emisyonlu yeni otomobil satışları konusunda bugün sağlanan siyasi anlaşma, 2030 iklim hedefimize ulaşmak için çok önemli bir dönüm noktasıdır.” sözlerini kullandı. Böylece AB, 2050’ye kadar bütün sektörlerin ve araçların karbon sıfır hedefine ulaşmasını istiyor. Bu düzenleme de resmen onaylanmasının ardından AB Resmi Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here