Araçlara Alkol Kilidi Geliyor! Resmi Gazetede Yayında

0
1577
Araçlara Alkol Kilidi Geliyor! Resmi Gazetede Yayında

Araçlara alkol kilidi geliyor! Resmi Gazetede yayınlanan bu yeni karar ile alkol sebepli trafik kazalarının önüne  geçmek hedefleniyor. Peki alkol kilidi sistemi nedir? Ne zaman yürürlüğe girecek?

Trafik kazalarının önemli bir kısmının nedeni alkol kullanımından kaynaklanıyor. Bu kazalarda ise birçok kişi hayatını kaybediyor. Bu nedenle alkollüyken araç kullanmamaya dikkat etmek gerekiyor. Tabi bazı önlemleri de almak çok önemli. Artık yeni bir önlem zorunlu hale geliyor. Alkol kilidi sistemi ile kazaların engellenmesi hedefleniyor.

Alkol Kilit Sistemi Nedir?

Araçlara Alkol Kilidi Geliyor! Resmi Gazetede Yayında

Araştırmalar karayolundaki ölüm nedenlerinin %25’inin alkollü araç kullanımından kaynaklandığına işaret ediyor. Araçlara alkol kilidi sistemi de bugüne kadar diğer ülkelerde farklı farklı yöntemlerle hayata geçmiş durumda. Bu sistemde çeşitli cihazlarla sürücünün alkol oranı tespit ediliyor. Araçlarda yer alacak olan alkol kilitleri ile alkol sınırını aşmış sürücülerin araç kullanmaları otomatik olarak önlenecek. Ayrıca alkol kilidinin hemen yanında, sürücü için acil durum şeritte tutma sistemi de yer alacak.

Araçlara Alkol Kilidi Ne Zaman Geliyor?

Araçlara Alkol Kilidi Geliyor! Resmi Gazetede Yayında

Bu sistem Avrupa’da bir yıldır mevcut. Aynı zamanda dikkat uyarı sistemi de öyle. Türkiye’de ise 7 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren satıştaki tüm araçlarda bu sistemin yer alması zorunlu olacak.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here