90 ‘ların En Hızlı Otomobilleri – 1

3
4366

90’lı Yıllarda Kullanılan Zamanının Hızlı Otomobilleri

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi, zamanla otomobillere yansıyor. En basitinden 2000 li yıllara kadar birçok otomobil karbüratörlü iken 2000’den sonrası genel manada enjeksiyonluya dönmüştür. Bujisiz çalışan benzinli otomobiller, elektronik subap zamanlama sistemine sahip otomobiller. Turbo beslemeli benzinli otomobiller ve daha niceleri… Bu yazımızda bütün bu yeni nesil teknolojilere sahip otomobilleri  bir kenara bırakıp 90’lı yıllarda kullanılan zamanının hızlı otomobillerini inceleyeceğiz.

1Toyota Celica (90-93)

2.0 litre 156 hp lik atmosferik motora sahip olan Toyota Celica 1990 yılının sonuna kadar ülkemize sınırlı sayıda ithal edilmiştir. Bu aracın performans verilerine gelecek olursak; 0-100 km/h yaklaşık 8.3 saniyede tamamlıyor. Üretildiği zamana göre çok müthiş değerlerdir. Günümüzde hala daha tek tük de olsa bu araçlardan görebiliyoruz. Özellikle de farların açılıp kapanması bir çok kişi tarafından ilgiyle karşılaşılıyor. Bu araç birçok kişi tarafından Toyota supranın efendi hali olarak bilinmektedir.

Toyota Celica ilanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

2Fiat Tipo 2.0 Sedicivalvole 

Fiat Tipo 2.0 Sedicivalvole 90 lı yılların en hızlı otomobillerinden birisidir. 146 beygir güç üreten atmosferik motoruyla 0 dan 100 km/h hıza 8.4 saniyede ulaşmaktadır. Tasarımı birçok kişi tarafından çok fazla sevilen tipo 1.6 motoruyla daha çok tercih edilmektedir. 2.0 ın tercih edilmemesinin sebebi, yağ pompasının kronik olarak arıza yapması ve yatak sarmasıdır. Şunu da söylemeden geçmeyelim 2.0 tipo dan her usta anlamaz.

Fiat Tipo ilanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

3Opel Vectra GT 2.0

Opel ‘in Opel olduğu zamanlardan olan vectra gt 2.0 litre 150 beygirlik atmosferik motoruyla 0 dan 100 km/h hıza 8,5 saniyede çıkmaktadır. Kasa ağırlığı ve model yılı düşünüldüğünde çok başarılı bir araç olduğu aşikardır. Vites aralıkları da çok uzun olan bu araç 2. viteste 120 km/h hıza çıkabilmektedir. Kurcalanmış olanlarından uzak durulduğu sürece arızalanma konusunda başınızı ağrıtacak bir araç değildir. 2. el otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde hala daha alınıp binilebilir.

Opel Vectra ilanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

4Honda İntegra (90-93)

1.8 16 valf atmosferik motoruyla satışa sunulmuş olan integra 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. 132 beygir güç üreten bu araç 0 dan 100km/h a 9,7 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca maximum hızı 204 km/h tır. Lpg ile rahatlıkla kullanılabilen bu aracın en sevdiğim yanı yol tutuşunun çok iyi olmasıdır. Ayrıca kapılarında çıta olmayışı da gözlerden kaçmıyor. Ülkemizde birçok kişi tarafından sevilen bu aracın sosyal medyada  fan sayfaları da vardır.

Honda İntegra ilanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here