Fiat e-Ducato 2020 Tamamen Elektrikli Minibüs Satışta

2
8903
Fiat-eDucato
Fiat-eDucato

Fiat e-Ducato tamamen elektrikli minibüsü şimdi satışta. İtalyan markasının ilk sıfır emisyonlu ticari aracı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, şu anda Vauxhall Vivaro-e, Mercedes e-Vito ve Citroen e-Dispatch’in bulunduğu, giderek artan nüfuslu bir pazara girmiş bulunuyor.

Fiat e-Ducato, 121bhp ve 280Nm tork sağlayan ön aksa monte edilmiş bir elektrik motorundan güç alıyor. Başka bir deyişle, van’ın giriş seviyesi 2.0 litrelik dizel motoruna benzer bir performans sunuyor. Motor, e-Ducato’nun 1.950 kg’a kadar yük taşımasına izin veriyor. Öte yandan Fiat, aracın menzilini en üst düzeye çıkarmak için azami hızını sadece 100 km / saat ile sınırladı.

Fiat-eDucato-2020
Fiat-eDucato-2020

Pil Özellikleri

Alıcılar, ilgili maksimum 160 veya 300 km menzil sağlayan 47kWh veya 79kWh pil paketini seçebilirler. Ayrıca 50kW DC hızlı şarj cihazına takıldığında, küçük pil iki saat 25 dakikada tam olarak şarj edilebiliyor. Büyük pil ise yaklaşık dört saat içinde aynı şarj durumunu geri kazanacaktır.

Fiat e-Ducato 4 Sürüş Modu Sunuyor

Fiat-eDucato-yeni
Fiat-eDucato-yeni

Fiat e-Ducato elektrikli güç aktarma organı ayrıca dört sürüş modu ile birlikte gelir. “Normal” performans ve verimlilik arasında bir denge sağlar, “Eco” motorun çıkışını sınırlar ve menzili en üst düzeye çıkarmak için klima sistemini devre dışı bırakır, “Güç” modu ise tam yüklü yolculuklar için maksimum miktarda performans sağlar.

Son olarak, minibüsün pil seviyesi neredeyse boşaldığında “Kaplumbağa Modu” etkinleştirilir. Araç, sürücüyü şarj eksikliği konusunda uyarır ve performans miktarını güçlü bir şekilde sınırlar ve mümkün olduğunca uzun pil ömrünü korur.

Fiat e-Ducato Paket ve Donanım

Standart ve eTechnico olmak üzere iki donanım seviyesi seçeneği vardır. Temel model otomatik klima kontrolü, bir USB şarj portu, sabit bir çelik kargo bölmesi, elektrikle ısıtılan kapı aynaları, yükleme alanı için LED aydınlatma ve Bluetooth bağlantılı beş inçlik bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ile birlikte gelir.

Standart güvenlik donanımı, şeritten ayrılma uyarısı, gelişmiş acil frenleme, trafik işareti tanıma, yağmur algılayıcı silecekler, otomatik farlar ve elektronik denge kontrolünü içerir. Her model bir mod-3 şarj kablosuyla birlikte gelir ve seçilen pile bağlı olarak 7kW veya 11kW dahili şarj cihazı da vardır.

ETechnico modeli, ön sis lambaları, LED gündüz farları, elektrikli katlanır kapı aynaları, arka park kamerası, arka park sensörleri, deri direksiyon ve Apple CarPlay ve Android Auto ile yedi inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ekler. Alıcılar ayrıca kör nokta izleme ve arka çapraz yol tespiti gibi birkaç tane daha sürücü yardımı alır.

Yeni Fiat e-Ducato: Stil ve Gövde Özellikleri

E-Ducato, dizel modele yeterince yakın görünüyor. Fiat, pil takımı zemine monte edildiğinden ve elektrik motoru ile aynı alanı kapladığından, yanmalı motorlu kuzeni ile aynı taşıma kapasitesine sahip olduğunu garanti ediyor. Standart Ducato’nun yanmalı motor yük hacmi de aynıdır ve seçilen kasa tipine bağlı olarak sunulan 10 ila 17 metreküp arasında yer vardır.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here