2018 Fiat Egea SW 1.6 lt 110 HP AT6 Detaylı İnceleme

0
21178

Murat Tosun, 2018 model Fiat Egea SW modelini inceledi. Egea Stationwagon’un boyutları nasıl, fiyatı ne kadar, yakıt tüketimi nasıl gibi soruların yanıtları için yazının devamını okuyun.  Fiat Egea hakkında merak edilenler ve daha fazlası…

Murat Tosun’la Fiat Egea Stationwagon Testi

Aile kalabalıksa çare Egea!

Fiat Egea SW modeli özellikle kalabalık ailelerin hayatını kolaylaştıracak ve yolculukları son derece keyifli kılacak bir otomobil.

Fiat Egea SW Tasarım Detayları

Bu tasarıma bakmayan birisi olmadı. Bunu rahatlıkla dile getirebiliriz. SW karoserli bir araç olmasına rağmen ilgiyi üzerine çekmeyi çok iyi biliyor. Bütününe baktığımız zaman arkasında taşıdığı son derece büyük sırt çantasına rağmen iyi görünüyor. Hatta burada bonkör olacağız son derece iddialı görünüyor. Fiat tasarımcıları Egea ailesinin bu üyesinde bildikleri ne varsa yapmışlar. Bu aracın Audi’nin Allroad versiyonları gibi bir versiyonunun olması gerektiğini bile düşünüyoruz. Kendini beğenmiş bir yapısı var ve bu onun en önemli artılarından birisi. Tasarımın hangi detayına bakarsak bakalım dikkat çekiciliğin yanında kaliteli detayların sayısının da bir hayli fazla olduğunu gördük. Belki de çok uzun zamandır bir araçtan türetilmiş başka bir araca bu kadar övgü dolu sözler etmemiştik. Fiat Egea SW başka bir araçtan türetilmiş gibi değil başlı başına kendine has tasarımı varmış gibi görünüyor.

Sıfır Fiat Egea ilanları için buraya tıklayın! 

Egea’nın İç Mekanı Nasıl?

Egea SW iç mekan Ahhh iç mekanlar ah… Siz yok musunuz? Birkaç küçük farklı dokunuş, küçük değişiklikler Fiat Egea SW’nin çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayabilir. Özellikle karanlık renklerin tesliminde kalmaktan bile kurtulsa çok önemli bir artı olur. Kullanışlılık konusunda SW bir araçtan beklediğimiz ne varsa bulduk ama tasarımın da farklı olmasını bekledik. Özellikle orta konsolun üzerinde demonte gibi görünen o ekrana kesinlikle bir çözüm bulunmalı.

TW Egea'nın Bagaj Hacmi nasıl?Kalabalık Aileyle Uzun Yola Çıkılır!

Uzun yolculukları bile zorlanmadan yaptığımız sürüş pozisyonuna sahip olmasını sevdik. İdeal sürüş pozisyonunu zorlanmadan bulduğumuz araçlardan biri oldu. Görüş açıları konusunda uzun boylu olmasına rağmen bir sıkıntı yaşamadık. Kumanda elemanları tam olması gereken yerde ve tam olması gerektiği gibi. Eşya gözlerinin sayısı yeterli. Yaşam alanında kullanılan malzeme kalitesi açısından Avrupalı kullanıcıların beğenisini kazanacak seviyede çıkmış. Büyük bagaj yüklemeler son derece rahat bir şekilde yapılabiliyor. Yükleme eşiğinin yapısı da iyi ayarlanmış.

Egea’nın Motoru Nasıl?

2018 Model Fiat Egea SWArtık dizel motorun biteceği neredeyse tüm markalar tarafından sesli bir şekilde dile getirilmeye başlandı. Bunun için 2020 yılı işaret ediliyor ama son durumda ne olur bunu kestirebilmek gerçekten zor. Fiat Egea motor seçenekleri dizel ve benzinli. Hem dizel motor seçeneğinde hem benzinli motor seçeneğinde otomatik şanzıman seçeneği var.

Test otomobilinde 1.6 lt 110 HP güç üreten benzinli motor seçeneği ve AT6 adı verilen otomatik şanzıman görev yapıyordu. Dizel motor seçeneğine eşlik eden otomatik şanzımansa çift kavramalı. Benzinli otomatik kombinasyonuyla Fiat Egea SW son derece iddialı ve günümüz otomobil fiyatlarını göz önüne aldığımız zaman uygun bir fiyat etiketine sahip. 152 Nm tork sunan 1.6 lt benzinli motor seçeneği ile Fiat Egea SW, 192 km/s maksimum hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanması için 11.7 saniye yeterli. Ortalama yakıt tüketimi olarak fabrika verilerinde 6.3 litre açıklanıyor. Yapmış olduğumuz testte biz 8.1 litre gibi bir sonuca imza attık.

Konfor & Yol Tutuş Özellikleri

2018 Model Fiat Egea Station Wagon gövde yapısında bir araç olduğu için ilk başta biraz çekimser yaklaştık. Fakat arka arkaya yaptığımız hızlı viraj testlerinde neredeyse Egea HB kardeşinden daha iyi bir yol tutuş sunduğunu gördük. Uzun boylu olmasına rağmen stabil yapısını hiç bozmadan virajları karşısına alıyor. Elbette çok abartılı bir sürüş stilinde olmadığınız taktirde virajları sizin için birer düzlük haline dönüştürüyor. İzine son derece sadık, güven ve aynı zamanda keyif veren bir sürüş karakteri sizleri bekliyor. Yönlendirme sisteminde biraz boşluk var ama bu çok büyük bir sorun değil. Orta sınıfta yer alan araçların neredeyse tamamında bu boşluk karşınıza çıkacaktır. Hızlanma isteği üst devirlere çıkıldığında oldukça canlı ve son hızına ulaşma konusunda da istekli bir araç. Otomatik şanzıman gücü çok fazla törpülemiyor. Vites değişimleri sırasında biraz sarsıntılı olabiliyor.

Egea SW Güvenlik Testleri

Euro NCAP çarpışma testine Avrupa’da satıldığı isim olan Tipo ve HB karoser tipiyle girdi. Beklenenden daha az puan aldı. Teknoloji sistemleri olmadan 3 yıldız alan Fiat Egea, teknolojik sürüş yardımcıları ile 4 yıldız alarak testten ayrıldı.

Murat Tosun’un Fiat Egea SW Yorumları Nasıl?

Fiat Egea SW tam bir aile otomobili. Geniş, kullanışlı, eşya yükleme alanları fazlasıyla var. Ancak bizim en çok hoşumuza giden ödediğiniz bedelden çok daha fazlasıymış gibi görünen tasarımı oldu. Bu konuda göz dolduruyor ve bakışları üzerine çekiyor. Benzinli otomatik kombinasyonu da sevdiğimiz yanlarından oldu. Biraz iç mekan dokunuşu ve çarpışma testinden alacağı daha başarılı sonuçla çok iddialı olur.

Fiat Egea SW Görselleri

Eea SW Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.6
  • Motor Hacmi:1598 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 110 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork: 152 Nm 4500 d/d

Egea SW Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.7 sn
  • Maksimum Hız: 192 km/s

Frenler

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka  : Disk

Egea SW Yakıt Tüketimi

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 9.2 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  4.6 lt/100 km
  • Karma: 6.3 lt/100 km
  • Test: 8.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 147 gr/km

Egea SW Boyutlar

  • Uzunluk: 4751 mm
  • Genişlik: 1792 mm
  • Yükseklik: 1514 mm
  • Dingil Mesafesi: 2638 mm

Egea SW Bagaj hacmi : 550 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1320 kg
  • Lastik Boyutu:255/55 R16

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here