50 Bin TL’ye Alınabilecek 2. El Arabalar

0
69169

50 Bin TL’ye alınabilecek 2. el arabalar hakkında tavsiye arayanlar için arabam.com verilerini analiz ederek bir kaç çarpıcı sonuca ulaÅŸtık. 50 bin liraya araba arayanlar için bu fiyat aralığında en iyi sonuca nasıl ulaşılır araÅŸtırdık. Ä°ÅŸte 50 bin liralık ikinci el araba pazarı hakkında her ÅŸey…

50 Bin TL’ye Alınabilecek 2. El Arabalar

50 bin lira bütçeniz var ve haklı olarak; bu rakama alınabilecek en iyi ikinci el otomobili almak istiyorsunuz. Peki, elli bine alınabilecek ikinci el araba seçenekleri neler? Nasıl bir yol izlerdeniz en iyi sonuca ulaşabilirsiniz. İkinci el araba alım satımında avantajlı çıkmak için uzmanlar ne diyor? Biraz bakalım mı?

2. El Araç Fiyatlarına Dair Zafer Terzioğlu Röportajına mutlaka bakın!

Her Bütçeye Bir Araba Bulunur!

Öncelikle cebinizdeki parayı asla küçümsemeyin. Her bütçe için uygun bir araç mutlaka bulunur. Ancak sizin ihtiyacınızı kaşılar mı/ onu, en iyi siz bilebilirsiniz. arabam.com ikinci el otomobil ilanlarına baktığımızda en uygun fiyatlı ilanın bin TL’den baÅŸladığını söylersek konu daha iyi anlaşılır. Evet, bin liraya araba var. Ama o araba çalışır mı, ne yakar, neresi ne kadar arızalı bunlar ayrı ayrı incelenecek konular…

İkinci El Oto Piyasasına Göz Gezdirin!

Ä°kinci el piyasası hiç bu kadar deÄŸiÅŸken olmamıştı: Son üç yıldır döviz kurundaki dalgalanma öyle takip edilemez hale geldi ki otomobil fiyatları aydan aya deÄŸiÅŸiyor. Daha iki ay önce piyasada 40 bin liraya alcağınız araba, bu ay 50 bine çıkmış olabilir. Bu nedenle önce genel bir piyasa gözlemi yapın. Ama bu iÅŸi, abartmayın. Çünkü detaylara takılırsanız kendi ihtiyacınız ve bütçeniz ekseninde belirlediÄŸiniz hedeften sapabilirsiniz. Bugün arabam.com otomobil ilanlarına baktığımızda 10 bin TL’ye ikinci el otomobil, 15 bin TL’ye ikinci el otomobil ya da 20 bin TL’ye ikinci el otomobil bulmak da çok daha fazlasına verilen ilanları görmek de mümkün..

Hedef Belirleyin!

Yukarıda da bahsettiÄŸimiz gibi ilanlara ve piyasaya göz gezdirin ama kendinize net bir hedef belirleyin. Bu, ÅŸuna benziyor. Gardırobumda mavi bir pantolon var ve onun üstüne giyecek bir ÅŸey bulamıyorum. Cebimde 50 TL var, 50 TL’ye bir gömlek almam lazım ama bu mavi pantolona uyacak bir gömlek olmalı. Çıktım alışveriÅŸe; karşıma çıkan her t-sorte her gömleÄŸe takılırsam eve döndüğümde bir ÅŸeyler almış olurum ama belki de hala o mavi pantolona uyacak bir ÅŸey bulamam. Böylece yanlış bir alışveriÅŸ yapmış olurum çünkü hala mavi pantolonla giycek bir gömleÄŸim yok. Ekonomistler buna, ihtiyaca göre alışveriÅŸ yapmak diyorlar. Bu, örneÄŸi unutmayın…

Hangi Araba Sana Göre / Testi Çöz Bul!

Bir bebekle birlikte üç kiÅŸilik bir ailem var, hafta sonları ÅŸehir dışına çıkıyoruz ve hafta içi eÅŸim de ben de ÅŸirket servisi kullandığımız için araca ihtiyaç olmuyor. Öyleyse bebek arabasını ve bebeÄŸin ihtiyaçlarının yanı sıra bizim hafta sonu bavullarımızı alacak geniÅŸlikte bir bagaj benim için ÅŸart. Arka koltukta bebek koltuÄŸu baÄŸlantısı, bebek koltuÄŸu için yeterli ferah alan, biberon, su ÅŸiÅŸesi, ıslak mendil, ter bezi, bebek bezi, bebek battaniyesi gibi ÅŸeyler için bol eÅŸya gözü ve çocuk yolcu güvenliÄŸi de önemli ihtiyaçlar. DiÄŸer yandan fazla hız yapmaya ihtiyacım yok. Aracı sadece hafta sonu kullanacağım için yakıt ekonomisi de olmazsa olmazım deÄŸil gibi. Öyleyse fiyatı 50 bin TL’yi geçmeyen, HB veya sedan, bagaj hacmi yeterli, güvenlik donanımı için mümkün olduÄŸunca yeni, motor hacmi düşük, benzinli bir araba iÅŸimi görür. Åžimdi bu mantıkla yola çıkıp arama yapmalıyım.

Basit örnekler evet, ama hem oto test pilotları, otomobil gazetecileri sürekli anlatıyor hem de araştırmalar gösteriyor ki Türk tüketici ihtiyacına uygun araba almıyor. Onun bunun dediğine göre araba alıyor. Sonra da arabası ihtiyacını karşılamıyor.

İlanları Filtreleyin!

Bugün pek çok ilan alt yapısı, kullanıcıya çeÅŸitli kategorilerde filtreleme olanağı sunar. Bu filtreleme, kullanıcının iÅŸini epeyce kolaylaÅŸtıracak bir detayken arka planda çok büyük bir operasyon gerektirir. Şöyle düşünün: arabam.com’da bugün güncel olarak 168.516 ilan var. Bu ilanların hepsine tek tek bakmaya zamanınız var mı? Varsa da böyle bir ilan inceleme ÅŸekli sizi, hedeften uzaklaÅŸtırmaz mı? Bu nedenle ilanları otomobil, 50 bin TL ve altı, Ä°stanbul, otomatik ÅŸanzıman, LPG+benzin, HB gibi kategorize edin ki sadece hedeflediÄŸiniz kategoridekileri görerek aradığınızı kolayca bulun.

arabam.com’da ilanları; ile – ilçeye göre, ilan verene göre, ilan tarihine göre, aracın yaşına göre, km bilgisine göre, fiyata göre, ÅŸanzıman- yakıt tüketim ÅŸekline göre, motor hacmine göre, boya-deÄŸiÅŸen parça bilgisine göre, kasa tipine göre, renge göre, takasa uygun olup olmamasına göre ve daha pek çok detaya göre filtreleyebilirsiniz. Özel bir kriteriniz varsa anahtar kelimeye göre ilan araması da yapabilirsiniz. “Modifiyeli Tico” gibi…

Yeni 2. El Yasasını Öğrenin!

Geçmişte hem pazarlık fırsatının az olması hem de işini kötü yapan bazı galerilerin etkisiyle vatandaşta galeriden ikinci el araba alınmaz gibi bir algı oluştu. Bu, uzun süre de devam etti. Ancak yeni ikinci el araç alım satım yönetmeliği, kurumdan ikinci el otomobil alırken alıcıyı koruyucak sıkı maddeler sundu. Bundan sonra galeriden ikinci el araba alırken de garanti var. Ayrıca galeriler, ekspertiz raporu sunmak zorunda. Bu açıdan bakınca daha az risk ve daha konforlu bir alım satım süreci için ikinci elde galeriye yönelmek de düşünülebilir.

Gelelim 50 bin TL’ye alınabilecek ikinci el araba seçeneklerine…

50 Bin Liraya İkinci El Araba Seçeneklerine Bakalım!

  1. Önce arabam.com’daki ikinci el otomobil ilanlarını filtreliyoruz. Anlık olarak sistemde 115.998 ikinci el otomobil ilanı bulunuyor. Anadol’dan BMW’ye, Bentley’den Ford’a yok yok…
  2. Şimdi, sol taraftaki fiyat aralığı aracını kullanarak sadece 50 bin TL fiyat ile çıkan ilanlara bakıyoruz. Karşımıza çıkan en genç araç, 2019 model Egea. En yaşlısı da 2008 model Passat. Şimdi, ilanları tek tek inceleyebiliriz. Dilersek kendi ihtiyacımıza göre filtrelemeye devam edebiliriz.
  3. 50 bin liraya alınabilecek arabalar en iyi ihtimalle 15 bin km’den baÅŸlıyor. Elbette istisnalar var.
  4. Listeden analaşılıyor ki, 50 bin liraya 2. el araba arayışında 111 bin km’de 2014 model Clio, 41 bin’de 2016 model Punto, 120 bin km’de 2015 model Peugeot 301 gibi seçenekler var. Elbette km sorun deÄŸil derseniz Passat bile var. Burada hasar durumu, km bilgisi gibi detayların fiyat için epeyce belirleyici olduÄŸunun altını çizelim.

50 Bin TL Altı İlanlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here