2022 F1 Sezonu Tahminleri ve 2022 F1 Sezonu Lando Norris’in Yükselişi Olacak… Formula 1 pilotu Lando Norris, 2019 sezonu için McLaren tarafından sözleşme imzalandığından beri hızı açısından istikrarlı ve yukarı doğru bir gidişat var. Lando Norris, 2018’de McLaren tarafından 2019 Formula 1 sezonu için Stoffel Vandoorne’un yerini almak üzere kiralandığında, kesinlikle insanların dikkatini çekti. Norris, küçük kariyerinde çok şey vaat etmişti. Ancak 2018 F2, McLaren onu genç sürücü programından terfi ettirdiğinde yalnızca bir galibiyet getirmişti.  Bununla birlikte, bu imzadan şüphe duyan herkes, Norris’in takım arkadaşı Carlos Sainz ile birlikte McLaren’i takımlar sıralamasında dördüncü sıraya yükseltmesine yardımcı olduğu 2019 sezonundan sonra eleştirilerini geri çekti.

Norris ve Sainz, 2020’de McLaren için bir kez daha iyi olacaktı çünkü takım, Racing Point takımının zorlu bir mücadelesini savuşturarak sezonu üçüncü sırada bitirdiler. 2021 sezonu McLaren’ın sıralamada dördüncü sıraya düşmesiyle bitti. Ancak McLaren, Lando Norris ve Sainz oldukça başarılı iç çıkartarak 2021 F1 sezonunda dikkatleri üzerlerine çektiler. Ferrari’ye bağlı Sainz’in yerini alan Daniel Ricciardo, Norris’i Monza’da McLaren 1-2 ile yönetti ve Norris’in kendisi Imola, Avusturya ve Monaco’da ek podyumlar kazandı. Kazanması gereken bir yarış olan Rusya’da pole pozisyonu aldı. Norris kesinlikle McLaren’da harika şeyler yapacak.

Lando Norris’in Kademeli ve Tutarlı Yükselişi2022 F1 Sezonu Lando Norris'in Yükselişi Olacak

Norris, 2019 sezonu için McLaren tarafından imzalandığından beri hızı, tutarlılığı ve yarış becerisi açısından istikrarlı ve yukarı yönlü bir gidişat var. 2019’daki hızı açıkça ortadayken, tutarlılık tam olarak ortada değildi. Lando Norris, zaman zaman ve özellikle ilk turlarda biraz tereddütlüydü. Ancak bir çaylak olarak bu beklenilen bir durumdu ve saygın bir eski Red Bull genç olan Sainz’in hızına kolayca ayak uydurabilmesi, olacakların açık bir göstergesiydi.

2019 Formua 1 sezonunun ardından 2020’nin açılış turu geldi. Norris, Lewis Hamilton’a verilen zaman cezasının ardından Avusturya’da üçüncü sırayı alarak ilk podyumunu almak için kariyerinin en iyi sürüşlerinden birini sergiledi. Bu sürüş, yılın gidişatını belirlemeye yardımcı oldu. Norris, Monza ve Bahreyn’de dördüncü ve Abu Dabi’de beşinci gibi birçok cesur sürüşe imza attı. 2019’dan daha fazla tutarlılık göstermişti ve yarışlarda açıkça çok daha agresif ve hırçın bir tutum sergiledi.

F1 pilotu Lando Norris, Ricciardo’yu Gölgeledi2022 F1 Sezonu Lando Norris'in Yükselişi Olacak

Norris, Imola’da başka bir podyum almadan önce 2021’e Bahreyn’de dördüncülükle başladı. Körfez’de Monaco’da podyuma çıktı, McLaren’de ve ön sıradan başladıktan sonra Avusturya’da bir podyum aldı. Norris’in yılın başında gösterdiği tutarlılık inanılmazdı. lk on yarışta, sadece bir kez ilk on dışında bitirdi ve sadece Macaristan’daki bir Bottas bowling gösterisi puanlarını kötü geçirdi. Sonuç olarak da Daniel Ricciardo, MCL35M’e uyum sağlamakta zorlanırken, Lando Norris açıkça McLaren’ın esas adamıydı.

Ricciardo, yıl geçtikçe McLaren’a daha da alıştı. Bu yıl Monza’da kendisi ve McLaren için o inanılmaz zaferle sonuçlandı. Norris ikinci oldu. Bu hala mükemmel bir sonuçtu ve şimdiye kadarki en iyisiydi. Ayrıca bir sonraki yarışı kazanabilmesi için eline büyük bir fırsat geçmişti. Norris, Rusya’daki ıslak-kuru koşullarda, ironik bir şekilde yağmurdan önce sansasyonel bir pole pozisyonu aldı ve sürücüler için çukura girmeme çağrısında bulundu.  Lewis Hamilton kazanırken damalı bayrakta sadece yedinci bitirdiğini gördü.

Lando Norris’in Önünde Neler Var?

Norris’in şimdi bu inanılmaz 2021 sezonunu geliştirmesi gerekiyor. Formula 1’e 2022 otomobilleriyle birlikte harika bir sıfırlama geliyor. Ricciardo’nun bu yeni McLaren sürüşüne tamamen uyum sağlamasına izin vermesi gereken bir sıfırlamadır. Ricciardo, 2022 aracını 2021 MCL35M’den daha iyi sürebilirse Lando Norris’in işi daha da kolay olacak. 2022 rekabet düzenini görmemiz gerektiği için buna cevap vermek zor. Ancak McLaren, gelecek yıl galibiyet hatta belki de şampiyonluk için savaşabilecek bir F1 aracına sahip olabilir. McLaren doğru ve rekabetçi aracı teslim ederse, bir şampiyonluk da kesinlikle söz konusudur. Unutmamamız gereken nokta, Norris de Ricciardo gibi uzun dönemli McLaren’a imza atmasıdır.

Sonuç olarak Lando Norris, iyi bir takıma ve araca sahip olursa 2022 Formula 1 sezonunda oldukça başarılı işler çıkarabilecek. Özellikle yeteneği ve deneyimi tam olan Formula 1 pilotu Lando Norris, takım arkadaşlarıyla anlaştığı taktirde, 2022 Formula 1 sezonunda herkesi şaşırtabilecektir. Ancak takımların değişkenlik göstermesi ve F1 arabalarındaki değişikler, 2022 F1 sezonunun ve Formula 1 tarihinin kaderini değiştirecek. Takımların araçlarda yapması gereken zorunlu değişiklikler, F1 ruhunu zedelese de 2022 F1 sezonunu merakla bekliyoruz. Ayrıca 2022 F1 Sezonu Lando Norris’in Yükselişi Olacak.

İkinci El Araç İlanları 

Motor Sporları ve F1 Haberleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here