Legolar ile Yapılmış Gerçek Boyutlu Mclaren F1 Arabası

0
1965
Lego McLaren F1 Arabası

Formula 1 2022 heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Perşembe günü Avustralya Grand Prix’si öncesinde Formula 1 pit alanına gösterişli bir araç giriş yaptı. Bir Mclaren F1 arabası olan bu araç pistteki diğer araçlar ile aynı boyutlara sahipti. Ancak aslında bu gerçek bir Formula 1 arabası değildi. Tam 300 bin parça legodan oluşan bir arabaydı. Bu özel MCL36 modeli son derece gerçekçiydi. Hal böyle olunca, büyük ilgi görmesi kaçınılmaz oldu.

Lego’nun  Gerçek Boy McLaren F1 Arabası

Tamamen Legodan Yapılmış Gerçek Boyutlu McLaren F1 Arabası

McLaren Formula 1 2022 sezonuna çok iyi başlayamadı. Ancak ekip kısa süre içerisinde yaşadığı sıkıntıları bir kenara bırakmayı başardı. F1 arabasının gerçek boyutlu bir versiyonunu yaratmaya karar verdiler. Bunun için de Lego ile güçlerini birleştirmekten geri durmadılar. Sonucunda ise bu gerçek boyutlu Mclaren F1 arabası ortaya çıktı. Görenlerin hayran kaldığı bu devasa oyuncak her ayrıntıya sahip. Öyle ki aşırı karmaşık bir direksiyon simidi bile var.

Tamamen Legodan Yapılmış Gerçek Boyutlu McLaren F1 Arabası

Lando Norris ve Danny Ric’in de son derece beğendiği bu lego Mclaren F1 arabası tarihe geçti. Pilotlar, seyirciler ve diğer takımlar olmak üzere herkesin ilgisini çekti. Bu lego herhangi bir güç oranına sahip değil. Yani elektrikli bir güç aktarımı bile yok. Ancak yine de oldukça ilgi çekici olduğu bir gerçek. Pistin asıl sahiplerinden ayırt etmekse oldukça zor.

Binlerce Saat Süren Ekip Çalışmasının Sonucu

Tamamen Legodan Yapılmış Gerçek Boyutlu McLaren F1 Arabası

Peki görünüşü bu kadar gerçeğe yakın olan McLaren F1 arabası ne kadar sürede ortaya çıktı? 27 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan bu lego araba için binlerce saat harcandı. Yani bu devasa lego araba gerçek bir emek göstergesi. Formula 1 aracının tam ölçekli bir kopyası olan araç, 65 cm uzunluğunda. Ayrıca 2022 Lego Technic McLaren F1 setinin lansmanına da çıkacak. Üstelik modelin gerçeğine kıyasla çok daha ekonomik olduğu bir gerçek.

Bu arada Lego’nun plastik yapı malzemelerinden yaptığı tam boyutlu ilk araba bu değil. Daha önce Lego Bugatti Chiron da çok dikkat çekmişti. O da tıpkı Mclaren F1 arabası gibi 65 cm uzunluğundaydı ve 1400 legodan oluşuyordu.

İkinci El Ferrari Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here