2021 Seat Leon Dikkat Çeken Özellikler.

5
18777
Seat Leon Ön Tasarımı

Uzun zamandır hayalini kurup beklediğimiz Seat Leon yıl sonunda artık bizlerle. Kuzeni Golf 8 gibi, Türkiye’de büyük bir kitleye hitap eden Seat Leon’nun yeni versiyonu için geri sayıma geçildi. Seat bu model için 1.1 Milyar Euro’luk yatırım yaptığını açıkladı. Bu modelin markanın amiral gemilerinden biri olacağını yani çok iyi standartlara sahip bir Leon göreceğimizi de bu büyük paralardan dolayı biliyoruz. 4368 mm uzunluğa ulaşan, selefine göre 86 mm büyüyen Seat Leon, bambaşka bir tasarım dili ile karşımıza çıkıyor. Uzunluğu ve aks mesafesini büyüten, yüksekliği düşürülen Leon’da sportiflik öne çıkarılmış. Sıra dışı çizgiler, keskin hatlarla birleştirilmiş model de Cupra tasarımcılarının parmağı da var gibi gözüküyor.

Seat Leon İç Tasarımı

Seat Leon İç Tasarım Özellikleri Neler?

Kabinde yer alan her şey baştan ayağa kullanıcıları tamamen sarmak için tasarlanmış. Yeni Seat Leon’da Göğüsü tamamen kaplayan şerit, kapılara kadar gelerek kullanıcıyı tamamen sarıyor. Milimetrik hesaplamalarla yapılan bu tasarım da Cupra izlerini görmüyor değiliz.  10” lik bilgi eğlence ekranı ile modeldeki tüm fonksiyonları kumanda edebilme imkanına sahip bulunuluyor. Bu vesile ile artık yeni model tasarım dilinde kullanılan, fiziksel düğmelere son sloganı tam gaz devam ediyor. Serideki tüm araçlar Kessy Go anahtarsız giriş, arkada USB noktaları, otomatik kontrollü LED far teknolojisi, 8 ” bilgi eğlence sistemi ve Seat Connect teknolojisine sahip olacak.

Seat Leon Arka Tasarımı

Seat Leon Motor Seçenekleri Neler?

Benzin

90 PS ve 110 PS güç üreten üç silindirli 1.0 litre TSI.
130 PS 
ve 150 PS güç üreten daha büyük 1.5 litre TSI.
(ACT ile) 190 PS 2.0 litre TSI.

3 adet 2.0 litrelik değişik güç ünitelerine sahip yeni nesil dizel motora sahip olacak Seat Leon karbon emisyonuna karşı da motorları geliştirmiş. 5 kapı ve Sportstourer versiyonları  ile 115 beygir sunan model, bu motoru manuel şanzıman ile kombinlemiş. 150 beygir güç ünitelerine sahip olan motorlar ise hem manuel hem de DSG ile kombinasyon yapılabilir durumda. Ülkemize gelme tarihi Eylül olarak açıklanan ama sonrasında pandemi dolayısıyla ertelenen modelin geliş tarihi muhtemelen Golf 8 ile birlikte 2021’in ilk aylarında gerçekleşecektir. Fiyat konusunda bir soru işareti bulunan Seat Leon’un listesininde önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

DS Automobiles 9 Sonunda Geliyor

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here