DS Automobiles 9 Sonunda Geliyor

1
2796
DS AUTOMOBİLES 9 ÖN TASARIMI

Citroen‘den ayrılan ve kendi bağımsızlığını ilan eden DS Automobiles daha önce tanıtımını yaptığı ‘9’ modelini pazara sürmeyi hedefliyor. Covid-19 nedeni ile üretim aksaklıkları yaşayan DS bu açığı kapatmak için Çin’de üretimi gerçekleşecek olan DS 9’un seri üretimini hızlandırdı. Markanın DS 7 modeli ile Fransa Devlet’inden de büyük destek gördüğünü hatta Fransa Cumhurbaşkanının makam arabası olarak DS 7’yi seçip reklam yaptığına şahit olmuştuk. Firmanın bu reklam gücü ile başarılı satış rakamları yakaladığı aşikar. Aynı desteği DS 9 modeli olan lüks sedan karoserindeki ürün gamında da göreceği çok belli.

DS Automobiles 9’un Tasarımı Nasıl?

Uzun ve geniş ölçüleri ile son derece heybetli görünen DS 9, DS Automobiles’in amiral gemisi olacak. Üretiminde PSA grubunun EMP2 platformunu kullanan model, Peugeot 508 ile aynı dinamiklere ve şasi özelliklerine sahip olacak. 508’den farkı, lüks sedan segmentinde olacak model de, son derece lüks ve teknolojik donanım olanakları kullanıcılarına sunuluyor olacak. Ön ızgara tasarımında sert ve agresifliği taşıyan DS 9, ön tamponunda yer alan her bir kristali ayrı başlığa sahip olan ve muhteşem gözüken LED far grubuna sahip. Arka STOP farlarında da mükemmelliğe yer veren DS 9, bu tasarım dili ile yollarda çok dikkat çekeceğe benziyor.

DS AUTOMOBİLES 9 ARKA TASARIMI
DS AUTOMOBİLES 9 İÇ MEKAN

DS Automobiles 9′ Teknik Özellikleri Neler?

Peugeot 508’den 20 cm daha uzun olan otomobil sınıfının özelliklerini boyutları açısından taşıyor. Uzunluğu 4.93 metreyi bulan DS 9, genişlik konusunda da 1.85 metre gibi bir değere sahip. Motor olarakta iddialı seçimler yapan DS 9’da E-Tense motora yer verilmiş. 1.6 litrelik PureTech ünite ile elektrik motorunun birleşiminden 225 bg güç elde eden model, bu kombinasyonla 11.9 kWh’lik bataryası sayesinde WLTP normlarına göre saf elektrikli olarak 40 veya 50 km yol gidebilecek. Sekiz ileri tam otomatik EAT8 şanzımana entegre edilen elektrik motoru 80 kW (110 bg) güç, 320 Nm tork üretirken onu besleyen batarya, 7.4 kW’lık şarj aletleri ile 1.5 saatte doldurulabilecek. İlk olarak sadece tek motor seçeneği ile alınabilecek model 225 beygir’lik versiyon ile yollarda olacak, daha sonra E-Tense’in önden çekişli 250 beygir ve dört çeker 360 beygir’lik versiyonlarına da sahip olacak. DS hibrit versiyonla aynı gücü üreten fakat elektrik desteği görmeyen 1.6 PureTech 225’i de satacak ve versiyonlarını oluşturacak.

AUDİ SQ7 TDI ‘CANAVAR’ BİZLERE NELER SUNUYOR?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here