Ulaşılabilir Lüksün Elektrikli Hali: DS 3 Crossback e-Tense

Otomobiller elektriklenme yarışına devam ediyor. Markalar ise bu yarışa farklı elektrikli motor teknolojileri ile dahil oluyor. DS tarafından geliştirilen e-Tense motor teknolojisi de bu yarışmacılardan biri. DS, Citroen markasının içinde konumlandığı dönemde de ortalamanın üstünde donanıma ve kaliteye sahip araçlar üretiyordu. Ancak markanın tam bir premium kimliğe bürünmesi, Citroen markasından ayrılmasıyla beraber gerçekleşti. PSA’ın lüks markası DS, bugün sadece ürettiği araçlarla değil, showroomları ve müşteri ilişkileriyle de farklı bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazıda, markanın teknoloji yarışında yer almasını sağlayan tam elektrikli e-Tense motora sahip DS 3 Crossback ‘e göz atacağız.

DS 3 Crossback ve e-Tense

Markanın DS 7 modelinde kullandığı e-Tense, plug-in hibrit sistem sahip bir motor olarak karşımıza çıkmıştı. DS 3 Crossback ise e-Tense elektrikli motoru ile %100 elektrikli olarak satışa sunuldu.
DS3 Crossback
Motor Performansı

100kW olarak karşımıza çıkan elektrikli motor sistemi, 136 beygirlik bir güç üretiyor. Sistemin araca verdiği tork değeri ise 260Nm olarak belirtilmiş. DS’in mini SUV’si, e-Tense motoru ile 0-100 hızlanmasını 8.7 saniyede tamamlıyor. Maksimum sürati ise 150km/h değerinde.

Şanzıman

Aktarım sistemi olarak, tam otomatik CVT şanzıman tek tercih olarak sunuluyor.

DS 3 Crossback Charging

Batarya

DS’in mini SUV’si, 7kW değerinde bir enerji ile tam batarya dolumunu 7 saat 30 dakikada tamamlayabiliyor. 100kW’lik enerji akımı sağlayan hızlı şarj ile dolum yapıldığı takdirde ise %80’lik batarya dolum değerine 30 dakika içerisinde ulaşabiliyor.

Menzil

Akü kapasitesi 50kWh olan model, tam dolu şarj ile sürücüye 430 kilometrelik bir menzil sunuyor. Bu menzil, günümüzde kullanılan benzinli otomobillerin menzili ile yarışacak bir değere sahip.

DS 3 Crossback Interior

DS 3 Crossback e-Tense ne kadar ? Türkiye’ye gelecek mi ?

Model, Fransa’da 40.000 Euro’dan başlayan fiyatlar ile satılıyor. Elektrikli motora sahip olması, benzinli modellerine göre hemen hemen 2 kat daha pahalı olmasına sebep oluyor. Türkiye pazarında ise şu anda sadece 1.5 litrelik dizel motor seçeneği ile satışı mevcut. Elektrikli motorlu DS 3 Crossback’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İkinci el elektrikli araç ilanları için tıkla!

DS 3 Crossback’in detaylı incelemesi için tıkla!

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here