Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Seat’ın performans artırılmış modellerinde kullandığı Cupra ismi Seat’tan ayrılarak bağımsız bir marka haline geldi. Bu ayrılığın biraz formaliteden olduğu söylenebilir. Seat ve Cupra hala birlikte çalışıyor. Yeni Cupra Leon, 2021’de takipçilerini daha memnun etmeyi ümit eden Cupra şirketi tanıttı. Modelin kendisi, özellikle insanların dikkatini çeken hibrit modelinde birçok seçeneğe sahip. Ancak elektrik içermeyen modeller de oldukça efektif performans sağlamaktadır.

2021 Cupra Leon kesinlikle sınıfının en iyi arabalarından biridir. İnce farlarda LED ışıklar kullanılmış ve etkileyici Cupra logosu ızgaranın ortasında yer alıyor. Farlardan gelen çizgiler ve sis farlarından gelen çizgiler tahtada buluşuyor. Bu çok güçlü bir imaj yaratmak için yeterlidir. Cam tavanlı modelde, tekerlekler mükemmel görüş sağlar. Ağız kenarındaki bakır rengi en güzel detaylardan biridir. Dinamik yapısı arkaya kadar bozulmadan kaldı. Kuyrukta muhteşem bir Cupra logosu ve içinden LED arka lambalar geçiyor. Bakır detaylar egzoz bileşenlerinde kullanılmaya devam ediyor.

 Yeni Leon Cupra -Teknik Özellikler

VW’den alışık olduğumuz bir platform olan  MLB Evo platformunda geliştirilen Cupra Leon’un  iki farklı motor seçeneği göreceğiz. Hibrit otomobillerin merkezinde, ne kadar ilgi çekeceği merak edilen 1.4 litrelik benzinli motor ortaya çıktı. Elektrik gücü desteğiyle bu model, 225 km / s azami hız ile 245 PS güçle 6.7 saniyede 0’dan 100’e çıkacak. Hibrit modellerinde menzili sadece elektrik ile 60 km olacağı biliniyor. Wallbox tecrübesiyle batarya kendini 3,5 saatte kendini doldurabilecek.

Gelelim diğer motor seçeneğine , Burada o meşhur 2.0 TSI motor bizleri karşılayacak. Bilirsiniz ki Golf R gibi VAC grubunun birçok aracında bu motor kullanılıyor.245 PS güç-370 Nm tork ve 300 PS güç-400 Nm torklu motorların kullanılması önerilir.  Cupra Leon, uyarlanabilir süspansiyon sistemi, Brembo frenler ve elektronik diferansiyel gibi işlevlere sahip . Bunlarla birlikte araç yolda adeta bir ok gibi ilerleyecek. Fren ekipmanlarıyla da anında tepki vermesi planlanmıştır.

Satılık Leon Cupra Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here