Boyasız Göçük Düzeltme İşlemi Nedir?

1
5023

Son birkaç yılda ülkemizde görülen dolu yağışları nedeniyle mağduriyet yaşayan sürücülerin kurtarıcısı olan boyasız göçük düzeltme işlemi, aynı zamanda aracınızın değerini koruması için de tercih edilebilir bir seçenek. Ayrıca sadece dolu hasarı gibi küçük göçüklerin değil, aracın boyasının zarar görmediği hemen hemen her boyutta göçük için uygulanabilen bir işlem olduğunu da not düşmek gerek.

Faydalarından bahsedecek olursak bilhassa ikinci el piyasasında oldukça önem verilen bir konu haline gelen kaporta aksamının orijinalliği, boyasız göçük düzeltme işlemi sayesinde korunmuş olur. Ayrıca işlem sonunda normal hasar onarımlarında yaşanan renk uyuşmazlığı, macun çatlaması gibi problemler yaşanmaz. Önceden işlem görmüş boyalı veya macunlu parçalara ise göçük düzeltme işlemi uygulanmaz, uygulandığı takdirde farklı problemler yaşanabilir.

Hangi Durumlarda Boyasız Göçük Düzeltme Yapılabilir?

Aracınızın boyasının zarar görmediği, metal aksamın hasar nedeniyle uzama yapmadığı durumlarda boyasız göçük düzeltme işlemi uygulanabilir. Bu işlem için piyasada uygulanan üç farklı teknik vardır.

Manyetik Göçük Düzeltme: Hasarlı bölgeye belli frekanslarda dalgalar gönderilerek göçük düzeltme işlemi yapılır. Zamandan da tasarruf sağlayan bu işlem için herhangi bir aksamın sökülmesine gerek yoktur.

Kaporta Göçük Düzeltme: En yaygın kullanılan yöntemdir. Göçük hasarının bulunduğu bölgeye özel aparatlar ile arkadan tersine kuvvet uygulanır. Bu işlemde ölçüyü tutturmak çok önemlidir, ustanızı iyi seçmeniz gerekir.

Vakumlama ile Göçük Düzeltme: Bu yöntem de piyasada yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Aracın hasarlı bölgesindeki parça sökülmeden uygulanır. Genelde hasarlı bölgenin arkasına ulaşılamadığı durumlarda başvurulan bir yöntemdir. Otomobil parçalarının arka bölümü %80 ulaşılabilir konumdadır ancak bazen panel atkıları nedeniyle arkasına ulaşılsa bile göçük olan bölgeye müdahale edilemeyebilir.

Resimlerde de görüldüğü gibi göçük düzeltme işlemlerinin ardından aracınızı ilk günkü görüntüsüne kavuşturmak mümkün. Her ne kadar boyasız uygulanan bir işlem olsa da eğer ustanız işin ehli değilse dalgalanmalar ve izlerle baş başa kalabilirsiniz. Ayrıca hasarlı aksamın sökülerek yapıldığı göçük düzeltme işlemleri ikinci el araç satışlarında yoğun başvurulan bir hizmet olan ekspertizler tarafından sök-tak olarak yazılabiliyor. Eğer satıcı iseniz böyle durumlarda sıkıntı yaşamamak adına yapılan işlemlerin fotoğraflarını bulundurmakta fayda olacaktır.

Boyasız Göçük Düzeltme İşleminin Maliyeti Nedir?

İşlem maliyeti aracınızdaki hasara göre değişiklik göstermektedir. Piyasada minimum 300 liradan başlayan göçük düzeltme işlemleri kullanılan tekniğe ve hasara göre 1.500 liraya kadar çıkabilmektedir.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here