2021 Rolls-Royce Ghost Piyasaya Çıktı

1
2800
2021 Rolls-Royce Ghost

2021 Rolls-Royce Ghost, alüminyum bir uzay çerçevesi mimarisi, 6.75 litrelik çift turbo V12 ve yeni ‘Planar’ süspansiyon kullanıyor.

İkinci nesil Rolls-Royce Ghost , dünya prömiyerini orijinalin ilk çıkışından 11 yıl sonra yaptı. Tahmin edebileceğiniz gibi Rolls-Royce, şimdiye kadar Rolls’un modern çağdaki en başarılı modeli olan yepyeni Ghost ile konfor faktörünü daha da geliştirmeye odaklandı.

2021 Rolls-Royce Ghost için temel değişiklikler neler?

İkinci nesil Ghost, tasarım açısından kesinlikle devrimden çok daha fazla evrim. Bununla birlikte, yakından bakınca C şeklindeki gündüz farları ve genişliğini kapsayan hava girişine sahip daha cesur bir ön tampona sahip yeni lazer farları (600m aydınlatma aralığına sahip) fark edeceksiniz. Yan profil, önceki nesil Ghost’lara çok benziyor. Arkadaki değişiklikler, yeniden tasarlanmış, kare kuyruğa yakın konumlandırılmış farlar şeklinde yani minimum düzeyde.

 

Yeni Ghost’un görünüşünün orijinalinden çok uzak olmaması tesadüf değil. Yeni Ghost’un mühendislik lideri Jon Simms, müşterilerin tarifi tamamen değiştirmek yerine Rolls-Royce’un, Ghost modelinin pozitif yönlerini güçlendirmek için çalışmasını istediğini söyledi.

“Yeni Ghost için, güncel hale getirilmesi gereken bazı şeyler vardı. Ama gerçekten, müşterilerimizden gelen geri bildirim ‘lütfen çok fazla değişmeyin’ şeklindeydi.”

Bununla birlikte, Rolls-Royce, önceki nesil Ghost’tan taşınan tek öğenin Spirit of Ecstasy kaput heykeli ve kapılara yerleştirilmiş şemsiyeler olduğunu belirtiyor.

Yeni Ghost’un Fiziği Büyütüldü

İkinci nesil Ghost, daha büyük Phantom ve Cullinan SUV ile aynı alüminyum uzay çerçevesi mimarisine dayanıyor. Ve 89 mm uzunluğunda, 30 mm genişliğinde ve 21 mm yüksekliğinde büyütüldü. Ancak dingil mesafesi 3,295 mm’de aynı kalıyor. Toplam uzunluğun 5.546 mm’ye çıkarılması alandan yana avantaj sağladı. Rolls’un ön süspansiyon montaj tertibatlarını olabildiğince uca ve 50:50 ağırlık dağılımı elde etmek için motoru ön aksın arkasına yerleştirmesine izin verdi. Böylelikle bagaj alanı da 507 litreye çıktı.

İkinci nesil Ghost için, 6.6 litrelik V12 çıktı, yerine Phantom’un 571hp ve 850Nm tork üreten 6.75 litrelik, ikiz turbo V12’si geldi ve en yüksek tork 1.600 dev / dak.  Oldu. Yeni Ghost için bir elektriklendirme şekli yok ve Rolls, elektrikli araçlar dünyasına adım atarken, bu adım Simms’in açıkladığı gibi kesinlikle bir hibrit ile olmayacak.

Elektrikli modeller kesinlikle on yıl içinde Rolls-Royce’a gelecek, ancak  hibrit bir seçenek değil. Simms, “Müşterilerimiz taviz vermelerine gerek olmayan bir konuma gelmek için çok çalıştılar ve genel olarak, hibritler çoğu zaman her iki dünyanın da en kötüsüdür” dedi.

Güç artık dört tekerleğin hepsine gidiyor (orijinal Ghost arkadan çekişliydi) ve neredeyse 2,5 tonluk yeni Ghost 4,8 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşabiliyor. Elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km / s maksimum hıza çıkabiliyor. Yeni Ghost dört tekerlekten çekişe sahip olmanın olacak. Ayrıca yüksek hızlarda çevikliği ve düşük hızlarda manevra kabiliyetini artıracak şekilde arka tekerleklerin dönmesine izin veren bir sisteme sahip olacak.

İkinci nesil Rolls-Royce Ghost için bir diğer yenilik de ‘Planar’ süspansiyon sistemidir. Rolls, ön süspansiyon için dünyada bir ilk olan “üst salıncak amortisörü”, kendinden ayarlanabilir havalı süspansiyonla birlikte çalışan “Flagbearer” sistemi (ön cama monte edilmiş stereo kamera kullanarak) tasarladı. Yol yüzeyi ve süspansiyonu (100 km / s’ye varan hızlarda önceden ayarlayarak) yaklaşan bir viraj için; doğru vitesi önceden seçmek için GPS verilerini çeken Uydu Destekli İletim sistemi kullanacak. Rolls, bunun, yeni Ghost’un ‘karada uçmaya’ en yakın deneyim olacak türden bir sürüş konforu sunmasını sağlayacağını söylüyor.

2021 Rolls-Royce Ghost içeriden nasıl görünüyor?

2021 Rolls-Royce Ghost

Daha önce Ghost içinde olan biri için, yeni nesil otomobilin minimalist iç mekanı – tıpkı dış görünümü gibi – oldukça tanıdık gelecektir. Rolls-Royce, markanın şimdiye kadarki teknolojik açıdan en gelişmiş otomobili olduğunu iddia ediyor. Fakat potansiyel alıcıları büyük ekranlar ile göz kamaştırmak istemiyor. Evet, dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemine sahip, ancak daha önce olduğu gibi, gösterge paneli, temel klima kontrolü ve bilgi-eğlence işlevleri için çeşitli düğmeler, kadranlar ve enstrümantasyon için geleneksel krom halkalı kadranlar içeriyor.

Rolls-Royce, yolcu konforunu artırmak için kapı açma sistemine de güç desteği tasarladı. Kapsamlı ses geçirmezlik önlemleri kullandığını ve yeni Ghost’un tamamında 100 kg’dan fazla akustik sönümleme malzemesi kullandığını iddia ediyor.

2021 Rolls-Royce Ghost Tavanında 152’lik Bir Lede Sahip olacak

2021 Rolls-Royce Ghost

Yeni Ghost’un içindeki göz alıcı bir ek, Rolls-Royce’un halihazırda sunduğu ‘Starlight tavan döşemesi’ özelliğini yansıtan aydınlatmalı gösterge paneli panelidir. 152’ LED, araç çalışırken gösterge panelinin yolcu tarafındaki Ghost kelimesini ve 850’den fazla ‘yıldızı’ aydınlatır. Araç kapatıldığında ekran görünmez. Yeni Ghost’un donanım listesinin bir parçası ayrıca iklim kontrol sistemi için bir mikro çevre arıtma sistemi, bir baş üstü ekranı, 360 derece kameralar, uyarlanabilir hız sabitleyici. Bunlara ek gece vahşi yaşam ve yaya uyarısı, otomatik park, arka koltuk eğlence ekranları ve 1.300 watt’lık ses sistemi. Starlight tavan döşemesinin kendisi büyük bir hoparlör görevi görüyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here