2021 MG5 Sedan Avustralya Pazarını Hedefliyor

2
2387
2021 mg5 ne kadar

Çin’de üretilen ürünlerden konu açıldığında “taklit” terimi sohbetin en az bir yerinde geçmezmişse o sohbet pek de verimli bir sohbet olmamıştır demektir diyebiliriz. Bence bu konudaki yetenekleri de pek küçümsenmemeli. Çünkü temel amaca odaklanıyor ve işlerini de iyi yapıyorlar. Bence bu durum takdir bile edilebilir. Konumuz olan 2021 MG5’e geri dönecek olursak ister imitasyon deyin ister sadece esinlenme deyin geçtiğimiz günlerde Pekin Otomotiv Fuarında tanıtımı gerçekleştirilen 2021 MG5 ön tasarımıyla Hyundai’ye ve arka tasarımıyla da tipik bir CLA’ya göz kırpıyor.

2021 mg5

Bu tarz benzerliklere şahit olduğumda aklıma hep Serdar Ortaç’ın o muhteşem açıklaması gelir; “Topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilir ki” bu görüşe katılmamak elde değil. Son zamanlarda büyük çaplı bir evrim geçirmeyen otomotiv sektörü, bir yerde illaki tekrara düşmek zorundaydı. Özellikle dünya genelinde hâkim olan bir ekonomik kriz döneminde benzer ürünleri daha ucuz maliyetlerle üretip satmak, etik açıdan uygunsuz olsa da bir müşteri bakışıyla değerlendirildiğinde takdir edilesi bir durum.

2021 mg5 performans

Kısaca MG Cars

MG, 1920’lerde Cecil Kimber tarafından kurulan bir İngiliz otomotiv markasıdır. Özellikle üstü açık ve iki koltuklu spor otomobilleriyle tanınan MG, aynı zamanda motorları üç litreye kadar olan sedanlar ve coupé’ler de üretti. İngiltere’de istediği istikrara ulaşmayan MG, son olarak SAIC Motor Corporation adlı bir Çinli otomotiv üreticisine satıldı.

2021 MG5 Performans

Fuarın gözdeleri arasına girmeyi başaran MG5’in ilgi çekici tasarımının altında SAIC Motor tarafından geliştirilmiş 1,5 litrelik 4 silindirli motor bulunuyor. Ayrıca 89 kW olarak derecelendirilmiş doğal emişli bir versiyon veya 129 kW olarak derecelendirilmiş atmosferik bir turboşarjlı varyant da mevcut. Önden çekişli olan bu otomobilin şanzıman seçenekleri turbo varyantında 5 ileri manuel yada 4 veya 6 ileri otomatik vites içerir.

2021 MG5 Fiyat

MG5’e bakıldığında elbette ki dudak uçuklatan performans rakamları beklemek çok zor ancak fiyat konusunda oldukça rekabetçi olacağı düşünülen 2021 MG5 fiyat avantajı ile müşterinin ilgisini çekebilecek bir potansiyelde görülüyor. Şu an için yalnızca Çin pazarındaki satışa çıkması garanti olan 2021 MG5, İngiltere ve Avustralya pazarında da görülebilir. Ayrıca MG Cars yetkililerinden Lenartic, sağdan direksiyonlu araç kullanılabilir hale getirilirse, markanın kesinlikle arabayı Avustralya’da piyasaya sürmek isteyeceğini de belirtti.

Eğer MG5 Türkiye pazarına girseydi, onu tercih eder miydiniz?

İkinci El Otomobil İlanları

Kiralık Araçlar

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here