450 Km Menzil Sunan MG 4 Electric 2023’te Türkiye’de Olacak

0
2463
MG 4 Electric, turuncu renk, önden görünüm

MG 4 Electric yeni nesil teknolojik özellikleriyle sahnedeki yerini aldı. 450 km  menzil sunmayı vaat eden bu araç, 2023 yılında Türkiye pazarına da giriş yapacak. Avrupa pazarında müşteri segmentini her geçen gün artıran MG, elektrifikasyon anlamında da rekabeti kızıştırmaya niyetli gibi görünüyor. Son olarak Çin’de lanse ettiği Mulan modeli ile Hatchback tasarımlarına farklı bir bakış açısı getirmişti. Şimdi ide aynı ürünün Avrupa pazarı için uyarlaması olan yeni elektrikli aracıyla sahneye çıkıyor. Bu araç aşırı yüksek olmayan fiyatına rağmen üst düzey özellikler vaat ediyor. Bu nedenle aracın Türkiye pazarında da yankı uyandırması bekleniyor.

MG 4 Electric Yeni Nesil Bataryası ve Tasarımıyla Sahnede

 MG 4 Electric, turuncu renk, arkadan görünüm

Hücreli bir batarya sistemine sahip olan bu araçta üst seviye enerji tasarrufu görmek de mümkün. Farklı bir bakış açısına sahip olan ve yumuşak geçişleri olan araçta fütüristik özellikler de mevcut. Bununla birlikte daha çok altyapı özellikleri ile ön plana çıkmayı planlayan araçta entegre hücreli bir batarya sistemi yer alıyor. Bu batarya hem az yer kaplıyor hem de yüksek enerji üretiyor. Böylece batarya konusunda rakiplerinin önüne geçmiş oluyor. Ayrıca MG4 Electric pazara iki farklı batarya seçeneği ile giriş yapacak. Giriş seviyesindeki batarya 51 kWh kapasiteye sahip olacak. Ayrıca tam 350 km  menzili tek seferde gidebilecek. 64 kWh kapasitesinde olan diğer batarya ise tam 450 km menzil yol kat edebiliyor.

Güçlü Elektrikli Tahrik Sistemi Sayesinde Yüksek Performans

MG 4 Electric, turuncu renk, üstten görünüm

Motor konusunda çeşitli seçenekleri olan MG4 Electric, hepsinde yüksek performans vaadini koruyor. Giriş seviyesinde aracın arka kısmında tek bir elektrikli motor yer alıyor. 200 beygir gücünde olan bu araç, 0’dan 100 km/s hıza 8 saniyede ulaşıyor. Ayrıca azami olarak 160 km/s hıza da çıkabiliyor. Öte yandan dört tekerlekten çeker çekişli olan çift elektrikli motor da 450 beygir gücünde. 600 Nm tork üreten bu sistemde 0’dan 100 km/s hıza çıkmak yalnızca 3.8 saniye sürüyor.

Son olarak 2023 yılında Türkiye’ye gelmesi beklenen araç şu anda dayanıklılık testinden geçiyor. Ayrıca elektrikli MG modellerine özel olan MSP (Modüler Ölçeklenebilir Platform) teknolojisine sahip olan araçta birçok yapay zeka teknolojisi de yer alacak. Bu sayede hem teknolojik hem de güvenli bir sürüş için tercih edilen bir araç olması hedefler arasında.

Sıfır KM MG Modelleri

İkinci El MG Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here