2020’de Öne Çıkan Çevre Dostu Araçlar

Düşük emisyonlu otomobiller artık hepimizin dikkat gösterdiği çevreci seçenekler olarak öne çıkıyor. Fakat bu otomobiller yalnızca çevre dostu bir seçenek değildir, aynı zamanda cüzdanınız için de iyidirler. Bu yüzden 2020’de öne çıkan çevre dostu araçlar listesinden bazı modelleri sizler ile paylaşmak istedik.

Peki ‘yeşil’ arabalar bu isimleri nasıl kazanır? Bu hangi araç üreticisine bakıldığına bağlıdır. Bazı üreticiler geleneksel benzinli ve dizel motorlar üzerinden fayda sağlamaya odaklanırlar. En düşük karbon emilimi sağlayacak şekilde tasarladıkları araçları aynı segmentteki diğer araçlara göre daha çevreci olarak sunabilirler.

Diğer rota ise, hibrit seçeneği tercih etmektir. Bazı otomobiller ‘kapalı hibrit’ sistemler sunarken, diğerleri ise plug-in seçeneği sunarlar. Plug-in modeller, ana şebekeden şarj edilebilen daha büyük pil takımlarına sahiptir ve bu modellerin motoru hiç kullanmadan tek başına pil gücüyle daha fazla yol almasına olanak tanır. Hibrit modellerin çoğu, yola güç sağlamak için bir elektrik motoru ve batarya paketi ile birlikte kullanılan bir yanmalı motorla aynı prensipte çalışır.

BMW i3

BMW i3, radikal görünümüyle çevreye duyarlılığı hakkında haykıran bir yeşil otomobil. Serideki diğer BMW’lerden farklıdır. Kompakt boyutları ve uzun gövdesi dört kişilik geniş bir kabini gizler. Kabine erişimi artırmak için arkadan menteşeli yarım kapılar varken, i3’ün kapı eşikleri karbon fiberle güçlendirilmiş plastikle tamamlanmıştır. Bu da araca her girip çıktığınızda otomobilin yüksek teknolojili yapısını hatırlamanızı sağlar.

2020'de öne çıkan çevre dostu araçlar

Toyota Prius

Bir hibrit düşünüldüğünde Toyota Prius hemen akla gelecektir. Bu düşük emisyonlu yeşil makine, 1997’de ilk geldiğinden beri gelişen bir benzinli-elektrik öncüsüdür. Yıllar sonra bile, Prius Mk4 hem düşük emisyonlar hem de sürüş kabiliyeti açısından şimdiye kadarki en iyi araçlardan bir olarak öne çıkıyor.

2020'de öne çıkan çevre dostu araçlar - toyota prius

Jaguar I-Pace

Düşük emisyondan daha iyi olan şey sıfır emisyondur diyebiliriz. Jaguar I-Pace bunu, performans, kullanım ve lüks açısından elektrikli araçlar için yeni standartlar belirleyen yüksek teknoloji ürünü bir paket içinde sunar. Tesla Model X’ten çok daha iyi bir otomobil olduğu söyleniyor. Ayrıca, çoğu konuda rakiplerinin önüne geçtiği için sınıfın ölçütü olarak ilerlemeye hazır görünüyor.

2020de öne çıkan çevre dostu araçlar

 

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here