Tarafınızı Seçin: Elektrikli Vs Hibrit

0
3202
elektrikli vs hibrit

Günümüzde popülerliği artmaya devam eden iki otomobil tipi var. Bunlardan biri hibrit otomobiller diğeri ise elektrikli otomobiller.

Otomotiv üreticilerinin elektrikli veya hibrit otomobillere yönelmesinin sebebi nedir diye soracak olursanız cevabı şu şekilde verebiliriz. Yapılan araştırmalarda mevcut kaynak kullanım hızı ile dünyada ki başta petrol ve diğer fosil yakıt rezervlerinin sonunun yaklaştığı görülmüştür. Bu sebeple benzin ve mazotun yerine ne geçebilir düşüncesi ile elektrikli motordan güç alarak hareket eden elektrikli otomobiller tasarlanmıştır.

Elektrikli Otomobiller Nedir?

Elektrikli otomobilin ne olduğunu daha önce açıklamıştık. Yine kısaca bahsedecek olursak elektrikli otomobiller, elektrik enerjisinin hareket enerjisine dönüşmesi ile hareket eden otomobiller diyebiliriz.

elektrikli vs hibrit

Hibrit Otomobiller Nedir?

Hibrit, kelime anlamı olarak melez demektir. Yani hibrit otomobiller hem elektrikli motor hem de içten yanmalı bir motorla birlikte çalışmaktadır. Bu durum, aracın daha az benzin yakmasını sağlayarak sadece yakıt kullanan geleneksel motorlara kıyasla daha iyi yakıt verimliliği sağlar. Elektrik gücü ise, motorun performansını arttırmaya yardımcı olur.

Hibrit Otomobiller ile Elektrikli Otomobiller Arasındaki Farklar Nelerdir?

  •  Elektrikli araçlarda hibrit otomobillerden farklı olarak tek bir motor bulunur. Hibrit otomobillerde ise hem elektrikli motor hem de benzin motoru bulunur.
  • Hibrit otomobiller, fren ile birlikte aracın yavaşlaması sırasında ve seyir halindeki ivmenin etkisi ile elektrikli batarya kendi kendisini şarj edebilir. Elektrikli araçların ise aküsü kendi kendisini dolduramaz. Bu sebeple prize takılıp şarj edilmesi gerekir.
  • Elektrikli otomobillere kıyasla hibrit otomobillerin aküleri daha büyük boyutludur.
  • Elektrikli araçların satın alım maliyetleri daha yüksektir.
  • Hibrit otomobiller iki tip motor bulundurdukları için daha karmaşık bir teknolojiye sahiptirler.
  • Elektrikli otomobiller tek bir şarj ile daha uzun menzil kat edebildikleri için hibrit otomobillerden daha kullanışlıdır.
  • Elektrikli araçlar için sıfır emisyon değerine sahip olduğu hibrit otomobiller e göre çevreye daha az zarar verirler.
  • Hibrit araçlar benzinli motor ile desteklendikleri için yolda kalma tehlikesi yoktur. Fakat elektrikli araçlar şarjı tükendiklerinde yolda kalabilirler.

 

En Popüler 5 Hibrit Otomobiller

1.Volvo XC90

volvo xc90

Gelişmiş teknoloji, sürüşünüzü kişiselleştirilmiş konfor ve mobiliteyle birleştiriyor. Ailenizi koruması için güvendiğiniz SUV artık geleceklerini de koruyor.

2.Hyundai Santa FE Hybrid

hyundai santa fe

Yeni Santa FE, optimum sürüş ve fren performansının yanı sıra yüksek yakıt verimliliği sağlamak için daha yüksek güç sunan özel bir hibrit sistemle donatıldı. Yeniden konumlandırılan batarya alanı sayesinde, ikinci sıra diz mesafesinde ve bagaj alanında daha fazla yer açılmasını sağlandı.

3.KIA Niro

kia niro

Rekor kıran düşük yakıt tüketimi ve makyajlı yeni görünümüyle Hibrit SUV sınıfının en cazibeli tasarımı: Kia Niro.

4.Lexus RX 450h

lexus rx 450

Kalitesini yansıtan bir görüntüye sahip olan bu lüks SUV, kullanmaktan çok memnun olacağınız bir araçtır. RX 450h Kendi Kendini Şarj Eden Hibrit ve turboşarjlı benzinli motoru olan RX 300 arasında seçim yapın. Her ikisi de heyecan verici F SPORT donanımı ile de sunulmaktadır.

5.Toyota Yaris Hybrid

toyota yaris

Tam bir şehir otomobili olarak tasarlanan yeni Yaris, gelişmiş hibrit teknolojisini “yola çıkmaya hazır” tasarımıyla birleştiriyor. Yeni Yaris’in dinamik ve enerjik dış tasarımı, modern ve şık iç tasarımı ile bir araya getirildi.

En Popüler 5 Elektrikli Otomobiller

1.Jaguar I-Pace

jaguar i-pace

Jaguar I-PACE elektrikli bir performans aracıdır. Elektrikli motorları ve kusursuza yakın ağırlık dağıtımıyla 696 Nm seviyesinde anında tork ve spor otomobillere özgü çeviklik sunar.

2.Tesla Model X

tesla model x

3.BMW i3

bmw i3

Otomobilinize binin ve geleceği parmaklarınızın ucunda hissedin. Artırılmış menzili ile BMW i3s (120 Ah), günlük yaşantınızda güvenle kullanabileceğiniz yenilikçi teknolojilerle dolu. Her zaman yola çıkmaya ve yeni yerler keşfetmeye hazır.

4.Renault Zoe

reanult zoe

Modern ve dinamik tasarım, cesur hatlar, şık çizgiler… Yeni Zoe E-Tech elektrik ile elektrikli hayatın tadını çıkarın!

5.Mercedes Benz EQC

mercedes eqc

EQC, etkileyici derecede uzun menzili, akıllı şarj teknolojisi ve Mercedes-Benz Sürüş Yardım Sistemleri ile elektrikli sürüşe dair yeni ve büyüleyici bir his kazandırıyor. Gelecek, elektrikli sürüşte ve insani sezgide.

Sıfır Km Elektrikli SUV Model Otomobiller

Sıfır Km Hibrit SUV Model Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here