2020 Jeep Gladiator İçin Üç Yıldızlı ANCAP Derecesi

1
2549
2020-Jeep-Gladiator-test-ancap
2020-Jeep-Gladiator-test-ancap

2020 Jeep Gladiator SUV kardeşi Wrangler ile aynı güvenlik derecelendirmesini aldı. Avustralya’nın en yüksek otomotiv güvenlik kurumu ANCAP, puanın nedeni olarak yetişkin yolcu ve savunmasız yol kullanıcı korumasının “beklenenden düşük” seviyelerini gösterdi. 2020 Jeep Gladiator için resmi olarak üç yıldızlı bir güvenlik derecesi verdi.

2020 JEEP Gladiator Üç Yıldızlı 7 Modelden Biri

2020-jeep-gladiator
2020-jeep-gladiator

Bir arabanın alabileceği maksimum beş yıldızdan ANCAP, SUV kardeşi Jeep Wrangler’ın 2019 testinde de üç yıldız vermişti. Ayrıca modele, teknik kanıtlar, kurum içi değerlendirme ve modelleme sağladı. 2020 Jeep Gladyatör, Avustralya’da Wrangler, Suzuki Jimny, Ford Mustang, LDV G10, LDV V80 ve Mahindra Pik-Up’a katılan üç yıldızlı derecelendirme alan yedi araçtan biridir.

Genel olarak, Avustralya’da bulunan yeni arabaların yalnızca yüzde 1-3’ü bir ile üç yıldız arasında bir güvenlik derecesi almıştır. ANCAP, bireysel kategoriler arasında, Gladyatör’e yetişkin yolcu koruması için yüzde 60, çocuk yolcu koruması için yüzde 80, savunmasız yol kullanıcısı koruması için yüzde 49 ve güvenlik yardımı için yüzde 51 puan verdi.

2020 Jeep Gladiator Jeep Wrangler İle Karşılaştırılabiliyor

2020-jeep-gladiator-güvenlik
2020-jeep-gladiator-güvenlik

Gladiator, Wrangler ile aynı temel yapısal temelleri, motor konfigürasyonunu ve kısıtlama paketini paylaşıyor. Jeep Wrangler’ın test sonuçlarını, FCA tarafından Gladyatör için sağlanan teknik kanıtların bir değerlendirmesiyle birlikte kullanabildik,” ANCAP İletişim ve Savunuculuk Direktörü Rhianne Robson, “Gladyatör, iş ortağı modeli Wrangler ile karşılaştırılabilir güvenlik performansı seviyeleri sağlıyor. “dedi

Jeep’in ana şirketi Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) yerel sözcüsü ANCAP duyurusuna yanıt olarak, Gladiator “70’ten fazla gelişmiş güvenlik sistemi” ile donatıldığını söyledi. Sözcü, “Buna ön ve yan hava yastıkları, kör nokta izleme, arka çapraz yol algılama, park sensörleri, bir arka görüş kamerası ve otonom acil frenleme dahildir” diye ekledi.

ANCAP Önemli Eksiklerin Altını Çiziyor

Gladiator-ancap
Gladiator-ancap

ANCAP, beş koltuklu çift kabinli, çift ön ve kombine yan hava yastıkları sağlıyor. Ancak arka koltuklar için baş koruyucu yan hava yastıkları yer almadığını söyledi. Ek olarak ANCAP, Gladyatör’ün şerit tutma desteği sunmadığı ve otonom acil frenleme (AEB) sisteminin yaya veya bisikletli algılama sunmadığı gerçeğinin altını çizdi.

Bayan Robson şunları ekledi: “Orijinal olarak test edilen Wrangler’da gördüğümüz yapısal sorunlar, A sütunu ve çapraz şerit kiriş arızasıdır. Ayak boşluğuna girme, yüksek emniyet kemeri yükleri ve aşırı pedal hareketi dahil olmak üzere Gladyatör için de bunlar geçerli. Bunlar, yolcular için artan bir risk olmaya devam ediyor.  “Tüketiciler, fiyat noktası ve pazar segmentinden bağımsız olarak yüksek düzeyde güvenlik bekliyorlar. Güvenlik, tüm araç alımlarında öncelik olarak kalmalıdır. Özellikle fiyat noktasında bu tür bir araç için farklı değildir . ”

2.El Arazi Araçları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here