Yeni Honda CBR600RR : 25 Ekim’de Satışta

0
4083

Honda , ünlü süper spor motorunun yeni neslinin çıkış tarihini açıkladı. Yeni CBR600RR, bu segmentte yine çok konuşulan olucak.

Bekleyiş sona erdi. Yeni Honda CBR600RR’in şimdilik sadece Japonya için satışa girecek, ancak onu diğer ülkelerde görmek için uzun süre beklemek zorunda kalmayacağız. Önümüzdeki 25 Ekim’den itibaren , Japon süper sporu Japonya’da bulunan Honda bayilerine inecek.

Honda CBR600RR: Tasarım

CBR600RR’nin dış tasarımı, markanın MotoGP ve Supersport Dünya Şampiyonası’ndaki deneyiminden açıkça etkilendiği gözüküyor. Böylece, havaya daha az direnç gösteren ve daha kolay ve daha keyifli bir sürüş sağlayan ön ve yan alanlarındaki optimizasyonunu görebiliriz . MotoGP yönü, virajların girişinde ve çıkışında ve yüksek hızlarda dengeyi artırmaya yardımcı olan kanatçıklar tarafından verilmektedir . Tüm bunlar, yalnızca tipik HRC renklerini (kırmızı, mavi, beyaz ve siyah) içeren bir renk aralığı ile tamamlanır.

Honda CBR600RR: Motor

Bu yeni 599cc CBR600RR’nin güç ünitesi artık 14.000 rpm’de toplam 120 hp’ye ulaşıyor. Bu artışı elde etmek için, diğer şeylerin yanı sıra eksantrik mili veya krank mili malzemeleri değiştirilirken, emme veya egzoz sisteminin verimliliği artırıldı. Bu güncellemeleri tamamlamak, giriş portunun yeniden modellenmesi, artan gaz kelebeği deliği çapı ve valf zamanlamasındaki değişiklikte gözükmektedir. Elektronik görünüm, çekiş kontrolüne ve ABS’ye etki eden bir Atalet Ölçüm Birimi’nin (IMU) eklenmesiyle güçlendirilmiştir . Ek olarak, yeni CBR600RR, daha hassas kontrol için yumruk açılma seviyesini tespit edebilen bir gaz kelebeği sistemi ile donatılmıştır. Buna birkaç sürüş modu ve çeşitli motor freni seviyeleri eklenmiştir .

Honda CBR600RR: Şasi Düzenlemesi

Sunumunun basın bülteninde, yeni bir şasinin takılıp takılmayacağına dair net bir bilgi yoktu, Bu nedenle bu CBR600RR , Yerini aldığı modelde olduğu gibi çift kirişli bir çerçeve ve bir salıncak kullanmaya devam ediyor . Buna ön tarafa ters çevrilmiş bir çatal ve arkada bir monoshock da eklendi. Fren sistemi ise önde çift disk ve arkada tek disk kullanırken, lastikler önde 120 / 70ZR17M / C ve arkada 180 / 55ZR17M / C boyutlarında getirildi.

Honda CBR 600 RR: Donanım

Honda CBR600RR’nin aydınlatma sistemi LED teknolojisini kullanıyor . Gösterge paneli, sürücü için tüm bilgileri içeren renkli bir TFT ekrana ve beklenmedik bir frenleme durumunda göstergeleri etkinleştiren bir acil durum fren sistemine dayanmaktadır. Daha da dinamik performans isteyenler için, isteğe bağlı bir hızlı vites değiştirici ile sunulacak. Yeni Honda CBR600RR’nin fiyatı ne kadar? Basın bülteninde duyurulduğu üzere, yeni Japon süper sporu 25 Ekim’de 1.606.000 yen fiyatla Japonya’daki bayilere ulaşacak. Ancak ülkemizdeki fiyatı henüz net değil.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here