2020 Bentley Flying Spur; Lüks Ve Canavar.

0
1856
BENTLEY FLYİNG SPUR ÖN TASARIMI

Üçüncü nesline geçiş yapan Bentley Flying Spur, ihtişamlı ve asaletli duruşunun üstüne koyarak devam ediyor. Crewe merkezli firma, Flying Spur’u daha uzun ve daha büyük yapmasının yanı sıra motor seçeneklerini de yenilemiş durumda. 5304′ mm uzunluğa sahip olan model bu boyutu ile sert çizgilerini birleştirince uçak vari bir tasarıma ulaşıyor. Aks mesafesinde selefine göre 130’mm’lik ciddi bir artışa giden Bentley Flying Spur bu derecede 3195’mm ye kadar ulaşıyor. Dolayısıyla bu mesafe rakamları ile içerisinde sunduğu yaşam alanında bir limuzin edasını taşıyor.

BENTLET FLYİNG SPUR ARKA TASARIMI

Bentley Flying Spur Tasarımı Nasıl?

Kuzeni olan model Bentley Continental GT’ye bu nesli ile daha çok benzeyen Flying Spur’ bir kaç önemli değişiklik mevcut. Arka kapılarını daha uzatan ve büyüten model bu konuda selefine göre büyük değişiklik göstermiş. Matrix LED farlar ile donatılan Flying Spur standart olarak 21″ jantlarla geliyor ancak Mulliner, model için iki tane 22″ çaplı opsiyon seçeneği versiyonlar dahilinde kullanıcıların seçimlerine bırakılmış. Geniş panoramik cam tavanında ekstra ücretli donanımlar listesinde olması bu denli lüks ve akıl almaz fiyatlara ulaşan  Bentley firmasından beklenmeyen davranışlardan. 17 farklı gövde rengi seçeneği ile alınabilen Flying Spur’un, Flying B logosu artık aydınlatmalı ve Rolls-Royce’larda olduğu gibi kaputun altında ki haznesine saklanabiliyor. Firmanın geleneksel izlerini de gösterdiği model de daha önceki modellerin kült olmuş izlenimlerini görmek mümkün. Örnek olarak 1957 S1 model ile aynı dikey çatıları kullanmış.

BENTLEY FLAYİNG SPUR İÇ MEKAN

Bentley Flying Spur Motor Seçenekleri.

Yeni Bentley Flying Spur, gücünü çift turbo beslemeli 6.0 litrelik W12 motordan alıyor. 635 beygir güç, 900 Nm tork sunan canavar, 8 ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilmiş durumda. 2435 kg’lık lüks sedan, bu dev cüssesine rağmen 100 km/s hıza muhteşem bir rakamla sadece 3.8 saniyede ulaşıyor ve 333 km/s ‘sınırlandırılmış olarak’ hıza çıkabiliyor. Dört tekerlekten yönlendirme sistemini kullanan ilk Bentley olan Flying Spur, iyileştirilmiş ağırlık dağılımı sayesinde daha sportif bir sürüş sunuyor. Eskiden 60:40 oranında ön-arka güç aktarımı yapan dört çeker sistemi ise yeni nesilde güç ihtiyacına göre kullanıcı seçimine bırakılan sistem ile değiştirilmiş. Hava hacmi %60 arttırılan yeni süspansiyonlar ile konforu arttırmayı hedefleyen Bentley, amortisörleri de sürekli adaptif yapmış durumda gözüküyor. Kullanıcı odaklı tasarımı ile Flying Spur’un siparişleri açılmış durumda.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here