1950’lerin Efsane Yarış Otomobilleri… 1950’lerin otomobil endüstrisini düşündüğüm zaman aklıma birçok farklı araç modeli gelmektedir. Bu yıllar ikinci Dünya savaşından yeni çıkan ülkeler ve insanların hayata tutunmaya çalıştığı yıllardır. Ayrıca otomobil endüstrisinin, savaşa yönelik değil de gündelik otomobil üretmeyi amaçladığı yıllardır. Bugünkü listemizde bulunan otomobiller sadece yarışlara değil, yeni bir yaşam tarzına da adım atmıştır.

1955 Porsche 550/1500 Rs Spyder1950lerin Efsane Yarış Otomobilleri

Bu model, dört silindirli ve hava soğutmalı motora sahiptir. Ayrıca ortadan motorlu olmasından dolayı zamanının en hızlı otomobillerinden biridir. İlk 550, Mayıs 1953’te Nürburgring Eyfel Yarışında ilk yarışını kazandı. Ayrıca ilerleyen yıllarda 550, Le Mans 24 Saat ve Carrera Panamericana’da sınıf galibiyetlerini de kazandı.

İkinci El Porsche İlanları

1954 Ferrari 750 Monza Spyder Scaglietti1950'lerin Efsane Yarış Otomobilleri

Tasarım olarak listemizdeki en gösterişli otomobillerden biridir. Ayrıca son derece yetenekli olmaktadır. İtalyan otomobil üreticisi Ferrari’nin kendisini kanıtladığı otomobildir. Böylece bu 1954 Ferrari 750 Monza, marka için oldukça önemlidir. Son olarak  Ferrari; Mille Miglia, Tarihi Monaco Grand Prix ve Ferrari Maserati Historic Challenge gibi nostaljik yarış etkinliklerinde galibiyetler almıştır. İtalyan otomobil üreticisi Ferrari’nin o zamandan beri kırmızıya olan bağlılığı, bu araçta da gözlemlenmektedir. Ayrıca bu otomobil, rakiplerine göre yere daha yakın olmaktadır. Böylece üstün yol tutuşuna ve direksiyon hakimiyetine sahiptir. Maalesef ki 1950’li yılları düşündüğümüzde günümüze göre birçok teknolojinin olmadığını gözlemlemekteyiz. Bu yıllarda araçların tasarımları, günümüzdeki araçların yol yardım sistemleri kadar önemlidir.

İkinci El Ferrari İlanları

1952 Allard J2 Roadster1950lerin Efsane Yarış Otomobilleri

Bugünkü “1950’lerin Efsane Yarış Otomobilleri” listemizin son otomobili fotoğraflarda gördüğümüz Allard J2 Roadster’dır. 1950’lerin en önemli yarış otomobillerinden biri de 1952 Allard J2 Roadster’dır. Tasarım olarak, günümüz spor otomobillerine benzemektedir. Uzun buruna sahip olması, kaputun altındaki motorun gücünün simgesidir. Ayrıca sürücü ve yolcu koltuğu, arka tekerleğe konumlandırılmıştır. Özellikle fotoğraflardan baktığımız zaman son derece dengesiz dursa da efsanevi yol tutuşuna sahiptir. Savaş sonrası dönemde Ferrari, Jaguar ve Porsche gibi Avrupalı otomobil üreticilerinin en büyük rakiplerinden biri de 1952 Allard J2 Roadster olmuştur. Ayrıca bu otomobil, ağır duruşuna rağmen rakiplerine göre oldukça hafiftir. Girdiği onlarca yarışta, hafif olmasından dolayı birçok başarı elde etmiştir.

Sıfır KM Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here