Yılın ikinci yarısıyla birlikte Fiat’ın beklenen 600e modeli tanıtıldı. Son yıllarda yükselişe geçen SUV trendi sebebiyle İtalyan markanın tanıttığı bu yeni SUV da büyük beğeni toplayacağa benziyor. Bildiğimiz gibi Fiat, ekonomik araç alternatifleri ile ülkemizde oldukça sevilen bir otomotiv markası. Bu yeni tasarım da hem elektrikli olması hem de kullanıcıların beklentisine hitap etmesi bakımından öne çıkıyor.

Fiat 600e, markanın geçtiğimiz yıllarda üretimini sonlandırdığı Punto modeliyle de bazı benzerliklere sahip. Bu açıdan Fiat, geçmiş tasarımlarına ufak bir selam vermiş gibi görünüyor. Beş kapılı crossover formundaki elektrikli araç, aynı zamanda Jeep Avenger ile de aynı platformu taşıyor. Pek çok açıdan göz dolduran elektrikli 600e dış görünüşüyle de iç kabin detaylarıyla da oldukça şık görünüyor.

Fiat 600e Motor Özellikleri

Dünyanın geri kalanında elektrikli araçlara hızlı bir geçiş yaşansa da ülkemiz için elektrikli motor hala yeni bir konsept olmayı sürdürüyor. Ekonomik elektrikli araç modelleri arasında yerini alacak olan Fiat 600e’nin, bu geçiş üzerinde nasıl bir etki yaratacağını göreceğiz. Şimdi model hakkında en çok merak edilen unsurlardan olan motor özelliklerine daha yakından bakalım. Araç, 115 kW’lık 154 beygir gücüne sahip bir elektrik motoruyla çalışıyor. Böyle bir motor ile  0-100 km/sa hızlanması yalnızca 9 saniye sürüyor. Ayrıca tamamen elektrikli olarak çalışan 600e önümüzdeki yıl itibarıyla güç aktarma sistemine de sahip olacak.

fiat-600-

Batarya ve Menzil

Yeni Fiat modeli, 54 kWh’lik batarya paketi ile çalışıyor. Böylece araç, kullanıcılara WLTP döngüsüne göre 400 kilometreden fazla menzil sunabiliyor. Şehir içi kullanıma baktığımızda ise marka verilerine göre tam dolu batarya ile 600 kilometreye kadar yolculuk edebiliyorsunuz. Üstelik 100 kW hızlı şarj desteği ile 600e’yi çok kısa sürede şarj edebilme imkanınız da bulunuyor. Hızlı şarj istasyonlarını kullanarak yapacağınız dolumlarda, aracın %20’den %80’e çıkması yarım saatten kısa sürüyor.

Tasarım Ayrıntıları

Tasarım noktasında Fiat 600e’nin, Punto modeliyle benzerlikler taşıdığından bahsetmiştik. Bunun haricinde iç kabin tasarımına baktığımızda, markanın kompakt modeli Fiat 500 ile de benzerlik taşıyan detaylar görüyoruz. Torpido kaplamasında kullanılan tek parça plastik kaplama, farklı renk alternatifleriyle adeta ön tarafın odak noktasını belirliyor. Gösterge ekranı ise 7 inçlik boyutuyla kullanıcıların sürüş konforunu artırmaya yardımcı oluyor. Yatay olarak konumlandırılan 10.25 inç’lik multimedya ekranı da bu alanın tamamlayıcısı. Öte yandan direksiyonda Egea modeliyle benzer bir tasarımla kullanılmış. Ancak direksiyon ortasındaki bölümde marka adı yerine serinin adı olan 600 ifadesi yer alıyor.

fiat-600e-tanitim

Aracın genel özelliklerine göz attığımızda, Fiat 600e’nin boyutları dikkat çekiyor. Uzunluğu 4.17 metre olan bu model, tam bir aile aracı profiline sahip. Bu sebeple kalabalık kullanımlar düşünülerek 360 litrelik bagaj hacmi sunacak şekilde tasarlanmış. Ancak bu alanı, arka koltukları indirerek daha da genişletebilmek mümkün. Kabin bölümünde ise buna ek olarak 15 litre daha depolana alanı bulunuyor.

Fiat İkinci El SUV Piyasası

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here