Yaz aylarında araba kullanmak sürücüleri zorlasa da kurtarıcı olarak imdadımıza yetişen yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz çok fazla şey olduğunu biliyoruz. Peki en çok hangilerini kullanmayı seviyoruz.

Yazın arabanızı gölge bir noktaya park etmediyseniz güneş ışınlarının arabanız tarafından çok yoğun bir şekilde emildiğini görebilirsiniz. Birde koyu renkli bir arabaya sahipseniz bu sıcaklık iç hacimde daha fazla depolanır ve arabaya bindiğiniz zaman vücudunuzun dayanılmaz bir ısıya maruz kalmasına neden olur.

İşte tamda burada devreye giren ve bizi sıcaklardan kurtaran araba özellikleri mevcut. Bu özelliklerden vazgeçmemiz oldukça zor görünüyor çünkü sıcaklığın dağılması birazdan bahsedeceğimiz özellikler ile çok daha kolay bir hale geliyor.

1)Otomatik Klima Kontrolü

Yüksek sıcaklık sonrası arabanızda bulunan klimanızı hızlı bir şekilde çalıştırmak için “Auto” düğmesine basabilirsiniz. Auto düğmesi klimanın daha önce belirlediğiniz sıcaklık seviyesine otomatik olarak gelmesi ve arabanızın için hızlı bir şekilde soğutmasını sağlar.

Manuel klima kontrolü, gerekli parametreleri girmemiz gereken ver soğutma işleminin başlamasına biraz daha zaman veren bir sistemdir. Otomatik klima ile kontrol sağlamak hem daha hızlı hem de pratiktir. Yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz 10 şey listesinde otomatik iklim kontrolü özelliğine yer verdik.

2)Arka Klima Delikleri

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Yeni arabaların çoğunda bulunan bir donanım olan arka klima delikleri, arka koltukta oturan sürücüler için çok önemli bir özellik olarak kabul ediliyor.

Ön panelde bulunan klima deliklerinin aracın içini soğutma konusunda yavaş kalması araçta ekstra bir klima deliği olması gerektiğini çok uzun zaman önce göstermişti. Bununla birlikte günümüzde üretilen tüm araçlarda bulunan arka klima fanları sıcakta daha hızlı bir soğuma için çok kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Muhtemelen biz dahil yazın araba kullanan çoğu kişi arka klima deliklerinin varlığından çok memnundur.

3)Koltuk Soğutma

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Sıcak havalarda arabaya bindiğimiz zaman vücudumuzla temas noktasının çok az olmasını isteriz. Çok ısınmış araba iç konsol paneller, kapı kolları, kol dayama gibi bölgeler temas etmemiz halinde ani bir refleksle elimizi çekeceğimiz bir yer haline gelirler. Ancak öyle bir yer var ki arabaya bindiğimiz zaman vücudumuzu buz gibi yapıyor.

Koltuk soğutma özelliği bulunan arabalar sürücülerin sıcak günlerde ferah ve serin bir yolculuk geçirmesi için çok başarılı bir performans sergiliyor.

Eski nesil araçların çoğunda görmediğimiz bu özellik yeni nesil araçların çoğunda bulunuyor, bazılarında da opsiyonel olarak sunuluyor. Özellik bakımından çok iyi bir deneyim sağladığı için sürücüler tarafından tercih edilmesi fazla bir araba donanımı olduğu için aracın fiyatını da artırıyor. Dolayısıyla diğer lüks Premium araçlara göre insanların tercih ettiği standart modellerde bulunmadığını belirtelim.

4)Uzaktan Çalıştırılan Araba  

Bu teknoloji evimizde kullandığımız akıllı prizler ile klimalarımızı uzaktan çalıştırma konusunda bize kolaylık sağlıyordu. Arabalarda ise klimayı doğrudan çalıştırmak yerine arabayı uzaktan çalıştırarak klima sisteminin devreye girmesini sağlayabiliriz.

Bu da arabaya binmeden önce çalışan araba sonrası devreye giren klima sistemi ile beraber sıcak yaz günlerinde 5 dakika önceden buz gibi soğumuş arabanın içine bineceğimiz anlamına geliyor. Sürücülerin yazın vazgeçemediği araba özellikleri arasında yerini aldı.

5)Kumaş Koltuklar

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Kumaş koltuklar üzerine gelen güneş ışınlarını komple bir bütün olarak koltuğa yaydıkları için sıcağın etkisini maksimum düzeyde azaltıyorlar. Deri koltuklara göre tercih edilme durumları bu aşamada daha fazladır. Deride ise güneş ışınları dış yüzeyde bekleyip kendisini muhafaza ettiği için sıcaklık o bölgede daha fazladır. Bu yüzden elimiz deri koltuğa temas ettiğinde kumaş koltuğa göre daha fazla ısı hisseder. Sürücülerin kullanmaktan zevk aldığı kumaş koltuk da yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz 10 şey listesinde yerini aldı.

6)Koltuk Kılıfları

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Koltuk kılıfları eğer kaliteli bir malzeme kullanıyorsanız sıcaklığı sönümleme konusunda çok başarılıdır. Üzerine güneş ışınlarının gelmesine engel olamasa da yapısı gereği hava alan koltuk kılıfı modelleri sıcaklığı hissetmemeniz konusunda çok işe yarıyorlar. Koltuk kılıfları arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz 10 şey listesinde hem sıcak konusunda sağladığı yarar hem de her sürücü de bulunma sıklığı ile yer aldı.

7)Araba Kılıfı

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Yaz aylarında vazgeçemediğimiz 10 araba özelliği listemizde belki de çoğumuzun kullandığı bir malzeme yer alıyor. Araba kılıfları arabamızı güneşten korumak için tercih ettiğimiz aynı zamanda arabaya bindiğimiz zaman serin iç mekanın karşılamasını istediğimiz için kullandığımız bir eşyadır. Serin tutmak konusunda ileri seviye kumaşların üretildiğini ve bu kumaşların aynı zamanda hava aldığını kabul edersek arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz 10 şey listesinde  neden yer aldığını sorgulamamıza gerek kalmaz herhalde.

8)Ön Cam Vizörü

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Arabaların ön camı geniş yapısı itibariyle güneş ışınlarını iç bölgeye daha fazla çeker. Çoğu sürücü bunu engellemek adına ön cam vizörü kullanır. Ön cam vizörleri güneşi geçirmeyen opak bir malzemeden yapılmıştır ve güneş ışınlarını büyük ölçüde keser. Yaz aylarında sürücüler tarafından sıkça kullanılır.

9)Güneş Gözlükleri

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Yol araba ve güneş üçlemesinin ardında güneş gözlüğünün geçmemesi tabi ki beklenmeyen bir durumdur. Güneş gözlükleri adından da anlaşılacağı üzere insanların gözlerini güneş ışınlarından korumaya yararlar. Yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz 10 şey arasında yer alan güneş gözlükleri en sık kullanılan eşyalar listesinde de yer alıyor.

10)Termos

yazın arabada kullanmaktan vazgeçemediğimiz

Kim sıcak bir günün ardından arabasına bindikten sonra soğuk şeyler içmek istemez ki? Tabi ki herkes ister. Arabada kullanmaktan zevk alacağımız bir başka eşya ise termos olarak ele alınabilir. Termos ile arabanızda bulundurduğunuz içecekleri en iyi şekilde muhafaza ederek sıcak bir günde keyifle içebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here