Otomobillerde Premium Hissettiren 5 Donanım

0
1760

Eskiden hayal olarak görülen bazı donanımlar, içinde bulunduğumuz çağda yeni nesil otomobillerin bazılarında standart. Otomobillerde öyle özellikler vardır ki yolcuya/sürücüye premium bir otomobil içinde olduğunu sonuna kadar hissettirir. Bugün de çevremizdeki otomobillerin çok azında görebileceğiniz bu lüks donanımlardan bazılarını sizin için derledik.

1Nappa Deri Döşeme premium

Hem görüntüsü hem dokunma hissi hatta kokusuyla bile nappa deri her zaman bir adım öndedir. Oturuş rahatlığı, uzun yol konforu ve dokunma hissi nappa döşemeyi premium markaların vazgeçilmez seçimlerinden biri haline getirmiştir.

2Direksiyon Isıtma

Dondurucu soğuk olan kış günlerinde kim araba kullanırken bir yandan da sıcacık direksiyonu ellerini ısıtsın istemez ki? Direksiyon ısıtıcının aracın elektrik sisteminden güç alması sayesinde motorun ısınmasını bile beklemeden ısınmaya başlayabilirsiniz. Düşük etiket fiyatına sahip neredeyse hiçbir otomobilde bulunmayan bu donanım sıcaklığıyla premium hissettirmeyi başarıyor.

3Başarılı Otonom/Yarı Otonom Sistemleri premium

Günümüzde pek çok yeni nesil otomobilde adaptif cruise kontrol, şerit takip destek sistemleri mevcut. Ancak premium araçlardaki otonom sistemleri ile daha uygun fiyatlı otomobillerdeki sistemler arasında da büyük farklar var. Sürüşü güvenle emanet edebileceğiniz bir otonom sürüş destek sistemi günümüzde oldukça lüks bir donanım.

4Sesli Asistan

Lüks otomobillerin multimedya sistemine entegre edilen sesli asistanlar sürücülerin işini ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Sürücüler bu asistanlar sayesinde gözlerini yoldan ayırmadan aracın kontrollerine dair birçok işlemi sesli asistan sayesinde gerçekleştirebiliyor. Bu sayede hem kullanıcı konforu artıyor hem de sürüş güvenliği maksimum seviyede korunmuş oluyor. Sesli asistan komutları ile klima sıcaklığı, ses yüksekliği, navigasyon seçenekleri gibi birçok fonksiyon üzerinde kontrol sağlamak mümkün.

5Havalı Süspansiyon (Air)

Bu donanıma sahip otomobillerin yüksekliği yol şartlarına göre yükseltilip alçaltılabilir. Sürüş dışında da otomobile binişte alçalıp sürüşe geçerken yükselen otomobiller nereden baksanız havalı duruyor. Havalı süspansiyonun alçaltma-yükseltme fonksiyonu dışında geleneksel süspansiyon sistemlerine kıyasla çok daha konforlu olduğunu da hatırlatmadan edemeyeceğim

2.El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here