Temsa

Temsa yeniden üretime başlayabilecek.

Türkiye’nin köklü üreticilerinden Temsa, 2019 yılının Mayıs ayında ortaklık yapısında belli değişikliklere gitmişti. Bu değişiklikler sonrasında yaşanan çeşitli finansal sıkıntılar markanın faaliyetlerinde büyük aksamalara sebep oldu. Bu aksamalar yüzünden firma geçen yılın sonunda konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Ziraat Bankası öncülüğünde oluşturulan bankalar konsorsiyumu ile başlatılan Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) süreci Temsa için olumlu olarak sonuçlandı. Bu sürecin olumlu sonuçlanması Temsa’nın yeniden üretime geçebilmesini mümkün kılıyor.

Faaliyetleri önemli ölçüde aksayan Temsa’nın yeniden faaliyetine devam edebilmesi için bu yılın mayıs ayında Sabancı Holding’in iştiraki Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma AŞ (ExSA) ile küresel çapta sektörün öncü kuruluşlarından Çekya menşeli Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF Group’un iştiraki PPF Beer Topholdco B.V. (PPF) Temsa paylarının tamamını yüzde 50-50 ortaklıkla satın almak için ortaklık sözleşmesi imzalamıştı.

Bu ortaklıkla alakalı Türkiye ve diğer ilgili ülkelerin rekabet kurumlarına yapılan başvurular olumlu sonuçlandı. Olumlu sonuçlanan başvurular sonucunda Sabancı Holding ve Skoda Transportation firmanın ana hissedarları haline geldi.

Türkiye ekonomisi için faydalı olacak.

Türkiye’nin köklü sanayii kuruluşlarından olan Temsa yılda 10 binin üzerinde araç üreten, bünyesinde 1400’ten fazla kişiye istihdam sağlayan bir firma. Türk mühendislerin dizayn ettiği otobüsleri 60’ın üzerinde ülkeye ihraç eden, elektrikli otobüs konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden birisi olan Temsa’nın faaliyetlerine yeniden başlıyor olması ülke ekonomisine ve ihracatına önemli katkılar sağlamaya devam edecek. Yabancı bir yatırımcı olan Skoda’nın bir Türk markasına yatırım yaparak ortak olması da finans çevrelerince çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Sabancı Grubu ve yabancı ortak Skoda yetkililerinin ilerleyen günlerde konuyla alakalı daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here