kask seçimi

Motosiklet kazalarında kafayı koruyan kask en önemli aksesuardır. Trafikte kask takılmalıdır. Bu hayat kurtaran motosiklet aksesuarı ruh için tasarlanmıştır. Bu oval ve öne doğru çıkıntılı tasarımlar özel tasarımlardır. Hem motor kullanmaya yeni başlayanlar hemde bu işe yıllarını verenler için , motosiklet kask seçimi her motosikletçi için önemli bir şeydir.

Kask Seçiminde Malzemesi Nasıl Seçilmeli?

Polikarbon ve termoplastik ürünler, plastik kategorisindeki ürünlerdir. Sırada fiber ürünler var. Mikrofiber ve karbon fiber ürünler bu kategorideki en kaliteli ürünlerdir. Darbelere en dayanıklı ürün karbondur. Karbon dayanıklı ve hafiftir. Süper ince lifler, lifler, polikarbon ve termoplastikler zayıf dayanıklılığa sahiptir. Kask satın almadan önce aşağıdaki özellikleri kontrol etmelisiniz. Yeni başlayanlar için kask seçimi sürecinde doğru kararı vermelisiniz. Uzun yıllar sorunsuz kasklar için kaliteli ürünler ilk tercih olmalıdır.

Güvenliği Yüksek Kasklar

Güvenlik kategorisi, malzeme ile doğru orantılıdır. Karbon malzeme en dayanıklı malzemedir. Ek olarak, kaskın ECE ve DOT sertifikasına sahip olması gerekir. Snell ve Sharp güvenlik testlerinden geçmiş bir kask seçmelisiniz. Kapalı kask, güvenlik açısından daha gelişmiştir. Yarışmada kapalı kask tercih edilir. D tipi ve D tipi çift halkalı tırnaklı bağlantı sistemleri daha güvenli oldukları için tercih edilmektedir. Kask kullanım alanına göre seçilmelidir. Başı darbelerden koruyan dayanıklı bir model ilk tercih olmalıdır.

Bir diğer önemli konu ise kaskların ilk elden bilgi olmasıdır. Kullanılmış kaskların tehlikeli özellikleri vardır. Şiddetli bir şekilde vurulursa, mikro çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlaklar belli değil. Bu nedenle, bir kaza durumunda kaskınız sizi koruyamayabilir. Kask seçim sürecinde yeni ürünleri tercih etmek daha sağlıklıdır.

Anlattığım bilgilerden yola çıkarsak.

İyi bir kask şöyle olmalıdır ;

  • Darbeye dayanıklı, şok geçirmez olmalı,
  • Hafif olmalı,
  • Vizörü buğudan kurtarmak için hava alan kanalları olması gerekir,
  • Cildi tahriş yapmayan,
  • Konuşma ve duymayı engellemeyen,
  • Rüzgarı kesen,
  • Güvenlik standartlarına uygun,
  • Çürüme, koku yapmayan,

2. El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here