Arai VX-Pro4 İncelemesi

0
1189
Arai VX-Pro4

İlk olarak Ekim 2014’te piyasaya çıkan Arai VX-Pro4 bir süredir piyasada ama bu, eğitimli teknisyenler tarafından elde yapılan birinci sınıf kaskın piyasaya sürüldüğü zamandan daha az etkili olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçta, Arai’nin tüm kasklarının temeli olan R75 Shape, çok daha uzun süredir piyasada.

Arai VX-Pro4 Kask

– Yedi yıllık üretimden sonra, Arai’nin birinci sınıf arazi kaskı hala tüm noktaları kontrol ediyor.
Estetik 9/10 Koruma 9/10 Konfor 9/10
Değer 8.5/10 Ağırlık 7/10 Yenilik 8.5/10
Kalite 9.25/10 Seçenekler 9/10 Hava Durumu 9/10
Talep 9/10 Editör Puanı: %87,25
+ Avantajlar

  • R75 Şekli
  • Breakaway tepe ve dış özellikler
  • Kaliteli uyum ve bitiş
– Dezavantajlar

  • Göz portu daha büyük olabilirdi
  • Biraz ağır
  • Güncelleme olmadan yedi yıl

 

Arai’nin “yumurta şeklindeki” miğferlerinin ardındaki mantık basittir: yuvarlak kabuk şekli, kaskın nesnelere sert bir şekilde çarpmak yerine bakış atmasına izin verir, böylece sürücünün kafasına aktarılan dönme kuvvetlerini azaltır. Ek olarak, göz kamaştırıcı darbeler kaskın kendisine daha düşük G-kuvvetleri iletir, bu da kaskın sürücüyü korumak için o kadar fazla şoku emmesi gerekmediği anlamına gelir. Bana bir kazan-kazan gibi geliyor. Yuvarlak şeklin anahtarı, Arai tasarımcılarının optimum eğrilik olarak belirlediği kabuğun yarıçapını 75 mm tutmaktır.

Arai VX-Pro4 Scoop Yellow Helmet

Arai Kaskların Arkasındaki Felsefe

Bu mükemmel yarıçaptan çıkıntıların sayısını ve gücünü sınırlamak, Arai felsefesinin bir başka kilit noktasıdır. Tüm havalandırma ve aerodinamik yapılar, bir çarpışma durumunda kırılacak ve yırtılacak şekilde tasarlanmıştır. Aynısı bir arazi kaskının zirvesi için de geçerlidir.

VX-Pro4, konu toprakta sürüş olduğunda Arai’nin amiral gemisi modelidir. Şokları emme ve dağıtma yeteneklerine göre özel olarak seçilmiş tescilli katmanlı bir elyaf karışımından hazırlanmış bir kabuk ile başlayarak, aynı zamanda nüfuza karşı savunma sunar. Örneğin Arai, Süper Elyafının fiberglastan altı kat daha pahalı olduğunu, ancak %30 daha fazla gerilme mukavemeti sağladığını iddia ediyor.

Sürücünün aktifken serin kalması gerektiğinden, bir arazi kaskının işlevinin anahtarı havalandırmadır. Yakından bakarsanız, çene çubuğunun bile minimum çıkıntılarla R75 Şeklini koruduğunu fark edeceksiniz. Bu, çene çubuğunu diğer bazı arazi kasklarına göre yüze biraz daha yakın tutar. Yine de, çene çubuğunun sokaklarda dolaşan Arai kapaklarından daha fazla nefes alma odası vardır, bu da arazi sürüşü bir egzersiz olabileceğinden güzeldir. Paslanmaz çelik ağlı çene havalandırması yalnızca bir ton havayı akıtmakla kalmaz, aynı zamanda bir çarpma anında kırılmak üzere tasarlanmıştır. Ek olarak, temizlik için çıkarılabilir. Aynı ayrılma yaklaşımı, tek bir vida ile çıkarılabilen veya değiştirilebilen arka kanal yapısına da uygulanır.

Zirve, önceki nesil kasktakinden daha uzun ve daha geniştir ve sürücüyü tünekten korur. Akıllıca, tepenin alt tarafı, sürücünün gözlerine ulaşan parlamayı azaltmak için siyah, yansıma önleyici bir malzeme ile kaplanmıştır. Son olarak, bir kaza durumunda, Acil Serbest Bırakma Yanak Pedi sistemi, sağlık personelinin kaskı daha kolay çıkarmasına olanak tanır.

VX-Pro4, kafaya oldukça iyi uyan bir ara oval kafa şekline sahiptir. Çıkarılabilir, yıkanabilir astar. Ortalama büyüklükteki gözlüklerin sığması için kaskın çene çubuğundaki burun koruyucusunu çıkarmak zorunda kalabilirsiz. VX-Pro4 ile ilgili diğer tek şikayet, terazinin ağır tarafını 3.4 lb olarak vermesi.

Sıcak çöl gezintilerinde havalandırma açısından oldukça memnun kalacaksınız. Birkaç sürüşten sonra kask kafanızın şekline uyum sağlayacak ve oldukça rahat oturacak.

Her Arai kaskında olduğu gibi, uyum ve bitiş, şirketin itibarına uyan birinci sınıf bir his veriyor. Grafikler, şeffaf bir kaplamanın altına elle yerleştirilmiş çıkartmalardır ve neredeyse algılanamaz bir his verir. Kulak ceplerinde iletişimciler için açık bir şekilde hoparlör kesikleri bulunmamakla birlikte, hoparlörleri takmak için yeterli alan vardır. Bununla birlikte, hassas kulakları olan kişiler, bunu yapmanın kulak kepçesine hafifçe temas edecek kadar astarı yeterince dışarı iteceği gerçeğinden hoşlanmayabilir. Muhtemelen hepimiz bir zamanlar koruma gereksinimlerini karşılayan ancak gerçek konfor özelliklerinden yoksun olan düşük maliyetli bir kask takmışızdır.

Arai VX Pro 4 Helmet

Sonuç olarak, Arai VX-Pro4, bir arazi kaskında aranan her şeyi sunuyor. Bu kadar iyi bir yapı kalitesiyle, VX-Pro4’ün neden yedi yıldır değişmediğini anlamak kolay. Fiyatlar düz renkler için 610 dolardan başlıyor ve grafikler için 750 dolara kadar çıkıyor. Bu oldukça büyük bir yatırımı temsil etse de, kafanızın buna değer olduğunu düşünüyorum.

 

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here