Honda City 2021 İnceleme

0
4843
honda city

Bugün arabam.com olarak Honda’nın yeni otomobili olan 2021 Honda City ’yi inceleyeceğiz. Ülkemizde artan otomobil fiyatları doğrultusunda birçok marka, daha düşük segmentteki modellerini ülkemize getirmeye başladı. Yeni Honda City’de bunlardan biri.

Genel Bakış, Tasarım ve Sürüş

Güçlü ve dinamik tasarımıyla dikkat çeken yeni Honda City’e ön ve arka kısımdan baktığımız zaman Honda’nın diğer sedan modellerine oldukça benzediğini görüyoruz. Özellikle yeni Honda Accord ve yeni Honda Civic’e büyük oranda benzediğini söyleyebiliriz. Geniş iç mekanı ve bacak mesafesi ayarının yanında ergonomik koltuk tasarımı ile konfor arayanlara yönelik olan yeni Honda City, üstün teknoloji özellikleriyle de oldukça inovatif. Sürücüsüne oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk sunan City’nin viraj performansı ve yol tutuş kabiliyeti gerçekten çok başarılı. Ayrıca City’nin izolasyon yetenekleri de sürüş esnasında beklentinizi karşılayacak düzeyde. City’nin 120 km/s hıza kadar kabin içerisine aldığı rüzgar rahatsızlık yaratmayacak düzeyde ve makul oranda diyebiliriz.

honda city

Donanım

Yeni Honda City ülkemize Elegance ve Executive olmak üzere iki farklı donanım paketiyle geldi. Alt segment olan Elegance pakette krom detaylar yoğunken, üst segment olan Executive paketinde daha çok siyah detaylar hakim. Elegance pakette 16 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar, geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma sistemi, 8 inçlik multimedya ekranı, LED arka farlar ve vites değiştiriciler standart olarak geliyor. Executive pakette ise LED ön ve sis farları, otomatik klima sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, hız sabitleyici, otomatik katlanabilen cam aynalar standart olarak geliyor.

İç Tasarım

İç mekana geçerek sürücü koltuğuna oturup direksiyonu kavradığınızda, güzel bir hissiyat oluşturduğunu söyleyebiliriz. Kalınlığı ideal olan üç kollu direksiyon simidi ele iyi oturuyor ve gayet şık bir tasarıma sahip. Oturuş pozisyonu gayet konforlu, baş ve diz mesafesi oldukça iyi şekilde ayarlanmış. El freninin çevresinde konumlandırılan küçük bölmeler, telefon, cüzdan, anahtar gibi minimal eşyalarınızı koymanız açısından yeterli. El freninin üstünde ise kol dayamanın olduğunu görüyoruz. Bu iyi bir özellik ancak maalesef kol dayama ileri geri hareket ettirilemiyor. Bu kol dayamanın altında ise 1.5 litrelik geniş denilebilecek bir saklama alanı mevcut. Ayrıca arka tarafta da bardaklı kol dayaması bulunuyor. Yeni Honda City’nin iki versiyonunda da orta konsolda yer alan 8 inçlik oldukça göz doyurucu multimedya sistemi standart olarak sunuluyor. Ancak multimedya kontrolü için konulan tuşlar sadece yolcu kısmında yer alıyor. Bu da sürüş esnasında sürücünün multimedya ekranı üzerinde tuşlamalar yapmasında sorun yaratabilir. Bilgi ekranının kontrolü maalesef direksiyon üzerinden yapılmıyor. Onun yerine sinyal kolunun arka kısmına konumlandırılan ufak tuşlarla kontrol edebiliyorsunuz. Direksiyonun hemen üstünde yer alan analog göstergeler ise temel bilgileri içeriyor diyebiliriz.

Honda City

Motor, Şanzıman ve Tüketim

Yeni Honda City, henüz sadece 1.5 litrelik benzinli motorla satışa sunulacak. Bu motor ile 6.600 devirde 121 PS’lik maksimum güç, 4.300 devirde ise 143 Nm’lik maksimum tork ürettiğini söyleyebiliriz. City, bu motorla beraber 0’dan 100’e hızlanmasını 10.5 saniyede tamamlıyor. Ayrıca 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi 6.2 litre civarında. 1.5 litrelik i-VTEC motorun tamamlayıcısının ise 7 kademeli M-CVT şanzıman olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak şanzımanın vites geçişlerinde çok hızlı olmadığını söylemek mümkün. Yeni City’nin 40 litrelik benzin deposuyla beraber karma yakıt tüketimi ise 8.2 litre civarında.

Yeni Honda City

Farlar ve Ön Gövde

Yeni Honda City’de, Honda Civic’den de alışık olduğumuz tam LED far takımı kullanılmış. Tam LED ön farlar L şeklinde kurgulanmış. 3 boyutlu yapıda olan arka farlar ve stoplar da tasarımına sportif bir hava katmış. Ön gövde de yer alan panjurları Honda Civic’e oldukça benziyor.

Lastik ve Jantlar

Yeni Honda City, bu sınıfta yer alan birçok rakibi 16 inçlik lastiklere ve yine aynı inçte çift renkli elmas kesim, alüminyum alaşımlı jantlara sahip. Sahip olduğu bu jantlar da ona biraz daha sportif bir hava katıyor.

Bagaj

Yeni Honda City sahip olduğu 519 litrelik geniş bir bagaj hacmi ile gerçekten Civic’i aratmıyor. Geniş aileler için oldukça önemli bir faktör olan bagaj alanı rahatlıkla ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir hacme sahip.

Fiyat

Yeni Honda City’nin Elegance donanımı için belirlenen fiyat 219.000 TL, Executive donanımı için belirlenen fiyat ise 229.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. İki donanım arasında 10.000 TL gibi bir fiyat farkı var. İki versiyonu da güzel olan yeni City’ler arasından, bu fiyat farkı tamamlanarak Executive paket alınabilir duruyor. Yeni City’nin fiyatlandırma olarak rakip endekslerine göre makul düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sizde sedan sıfır bir otomobil almak istiyorsanız, incelenecekler listenize yeni Honca City’i de ekleyebilirsiniz!

İncelemeniz için 2. el Honda City ilanlarını da aşağıya ekliyoruz.

2. El Honda City İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here