Hamileyken Emniyet Kemeri Nasıl Kullanılır?

2
1869
hamileyken-araba-kullamak
hamileyken-araba-kullamak

Hamileyken, büyümüş karnınızla ile araba kullanmak zor olabilir. Anne adayının direksiyon başında nasıl rahat kalabileceğine bir göz atıyoruz.

Arabadayken emniyet kemerinizi takmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Ancak birçok anne adayının serzenişi, araba sürmenin ne kadar rahatsız edici olabileceğidir. Hamileyken günlük sürüşlerinizde rahat ve konforlu kalmanın yollarına bir göz atıyoruz.

Hamileyken Araba Kullanmak

hamile-bulantıları
hamile-bulantıları

Amerikalı Kadın Doğum Uzmanı Denise Linay, “Hamilelik kadınları çok farklı şekillerde etkiler. Bazılarının sadece biraz gazı var, zorluk çekmiyor ve doğurdukları güne kadar rahat araba kullanabiliyorlar. Ancak diğerleri şiddetli sabah bulantısı gibi sorunlarla karşı karşıya, bu da belirli zamanlarda araba kullanmanın güvenli olmadığı anlamına geliyor. Onlar için en iyisi, ilerledikçe uyum sağlamaları ve belirli sağlık sorunları konusunda ebelerinden tavsiye almalarıdır.” diyor.

Hamileliğin tüm anne adaylarını etkileyecek bir yönü karnınızın genişlemesidir. Bu, çarpışma durumunda yanlış kullanım bebeğe zarar verebileceğinden emniyet kemerinin farklı şekilde konumlandırılması gerektiği anlamına gelir. Institute of Advanced Motorrists (IAM) politika ve araştırma direktörü Neil Greig, “Temel tavsiye ‘kemerin ortasında değil, tümseklerin altında olması’ diyor. Kemer, uyluklara düz olarak yerleştirilmeli ve göğüslerin arasına çapraz kemer ile kalça kemiklerine sıkıca bağlanmalıdır.

Her Yolculuk Emniyet Kemeri Şart

emniyet-kemeri
emniyet-kemeri

Emniyet kemeri takmak, hamileyken değişmeyen kanunen bir zorunluluktur. Greig, hamile annelerin emniyet kemeri takmadan araba kullanma isteğine yakınlarının direnmeleri gerektiğini söylüyor. Greig, “Bir kazada, bir kişinin bir araçtan fırlayarak veya aracın içine çarparak ölme olasılığı, kemerin kendisinden yaralanmaktan çok daha fazladır.

Hamile Kadınlar İçin Özel Olarak Uyarlanmış Emniyet Kemerleri

hamileyken-emniyet-kemeri-kullanmak
hamileyken-emniyet-kemeri-kullanmak

Hamile kadınların kullanımına özel olarak uyarlanmış emniyet kemerleri satın almak mümkündür. Satın alabileceğiniz hamilelik emniyet kemerleri vardır, bu da onu şişliğinizin etrafına rahatça oturacak şekilde uzatır.

Ancak ebe Linay, çoğu kadının normal emniyet kemerini kullanmasının iyi olacağına inanıyor. Diyor ki: “Hamilelik ve yeni bir bebek sahibi olmak zaten pahalı olabilir ve fazla yararlanamayacağınız ekstra eşyalara fazladan para harcamanıza gerek yoktur.”

Sabah Bulantısı ve Araba Kullanma

Bazı anne  adayları sabah bulantılarından muzdariptir, ancak anne adayının kendini iyi hissettiği günlerde araba kullanmaması için hiçbir neden yoktur. Bununla birlikte, mide bulantısı çekerken veya anne adayının yolculuk sırasında kendini iyi hissetmeyeceğine inanmak için bir nedeni olduğunda bunu yapmamak önemlidir. Dikkatinizi dağıtacak bir şey varsa o zaman en iyisi direksiyona geçmemek. Biliyoruz, özellikle işe gitmesi gereken veya okula başka çocukları olan kadınlar için, ancak güvenlik her zaman öncelikli olmalıdır.

Hamileyken Araba Kullanmak İçin İpuçları

Anne adaylarının karnı büyüdükçe araba koltuğunu arkaya kaydırmak isteyebilir ve aynalar buna göre ayarlandığı ve yine de pedallara ulaşabildiği sürece sorun değil. Greig, “Kadınların büyük çoğunluğu manevralar yapmak için koltuklarını döndürecek kadar esnek kalıyor ve zorlanmadan arabaya girip çıkabiliyor” diyor. “Ama bir mücadele olmaya başlarsa, o zaman sürüşü bırakmanız önerilir” diye de ekliyor.

Şişmiş ayak bilekleri ve bacak krampları hamileliğin ek semptomları olabilir ve araba kullanırken rahatsızlığa neden olurlarsa, en iyisi aracı kısa yolculuklarla sınırlamak veya tamamen durmaktır.

2.El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here