Fren Balatası Değiştirilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

1
2020

Arabanızdaki fren balatalarının değiştirilmesi çok önemlidir. Yine de, arabanıza ‘uyan’ herhangi bir fren balatası seti alıp onları monte etmek kadar basit değil.İhtiyaçlarınıza en uygun fren balatalarının arabanıza takıldığından emin olmalısınız.

Herkes arabasını farklı şekillerde kullanır, bu nedenle bazen genel fabrika özellikli fren balatası işe yaramayabilir.

Peki hangi fren balatalarının size en uygun olduğunu nasıl öğreneceksiniz?

Bu sorular hem sorması hem de yanıtlaması kolaydır.

1. Sizin için hangi fren özellikleri önemlidir?

Bu, pozitif bir fren hissi, fren sesi olmaması veya azaltılmış fren tozu gibi şeyleri tercih edip etmediğinizi bulmayı içerir.

Örneğin, düşük fren sesi olan ve iyi bir fren hissi sağlayan fren balataları, daha fazla miktarda fren tozuna neden olabilir.

Öte yandan, neredeyse hiç fren tozuna neden olmayan fren balataları oldukça gürültülü olabilir. Tamirciniz bu sorunun cevabına bağlı olarak seçeneklerinizi tartışabilecektir.

Fren Balatası

2. Aracınızı nasıl kullanıyorsunuz?

Zamanınızın çoğunu yoğun dur-kalk trafiğinde mi geçiriyorsunuz? Sürüşünüzün büyük kısmı otoyol gibi açık yollarda mı harcanıyor? Hafta sonları dağlarda heyecanlı bir yolculuk yapmaktan hoşlanıyor musunuz?

Tamirciniz, en uygun balataları sağlayabilmeleri için sürüş alışkanlıklarınız hakkında biraz daha fazla bilgi edinmelidir.

3. Fren balatası hangi araca takılıyor?

Aynı tip araç çok çeşitli amaçlar için kullanılabilmesine rağmen, gerçekte hangi parçaların sığacağı açısından sınırlıdır. Fren balatalarının takılacağı araç tipi, olası fren balatası seçeneklerini daraltacaktır.

Bir tamirciyle yüz yüze konuşursanız, büyük olasılıkla arabanız yanınızda olacaktır.İnternetten veya telefonla fiyat teklifi alıyorsanız, kullandığınız arabanın türü size sorulan sorulardan biri olmalıdır.

4. Ağır yükleri düzenli olarak taşıyor musunuz?

Bu soru özellikle şehirlerarası otobüsler, minibüsler veya insan taşıma araçları için geçerlidir.

Araçlarınızı sürekli olarak çok fazla ağırlıkla yüklüyorsanız, bu, ağır yükler taşımayan aynı arabanın aksine, aracınız için en uygun fren balatalarının türünü etkileyecektir.

5. Bir römork çekiyor musunuz?

Arada bir veya her gün bir römork çekmek, frenlerinizin aracınızı durdurmak için daha fazla çalışması gerektiği anlamına gelir.

Çektiğiniz römorkun ağırlık derecesinin olup olmadığını ve kendi fren setine sahip olup olmadığını bilmek de önemlidir.

Yukarıdaki sorulara vereceğiniz yanıtlar, mevcut fren balatası seçeneklerini yalnızca en uygun olanı içerecek şekilde daraltacaktır.

Arabanızdaki frenler, sahip olduğunuz en önemli güvenlik özelliklerinden biridir. Sürüş alışkanlıklarınıza ve aracınıza en uygun balataları takmama riskini almak istemezsiniz.

Günlük frenlemeniz, daha az uygun balataların takılmasıyla etkilenmese de, tek seferlik acil durumda, gerçekten performans göstermeye ihtiyaç duyduğunuz anda  doğru seti seçerken ekstra çaba gösterdiğiniz için mutlu olacaksınız.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here