Yüksek Performans Lastikleri Nedir? Artıları Eksileri

1
4084
Yüksek Performans Lastikleri

Yüksek performans lastikleri, araçlara ıslak veya kuru koşullarda yolla daha sıkı, daha duyarlı bir bağlantı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Dört mevsim lastikleri veya kış lastikleri gibi diğer lastik kategorilerinin aksine performans lastikleri, tümü en iyi performansı sunmaya yönelik özel ve benzersiz bileşenler, malzemeler ve sırt desenleri kullanılarak üretilir ve tasarlanır.

Performans lastikleri, yolda tutuşu iyileştirmenin yanı sıra tepki verme, yol tutuşu, frenleme ve sürüş rahatlığını iyileştirerek otomobilinizin özelliklerini değiştirir. Bu, tam olarak mükemmel olmayan koşullarda artan sürüş güveni anlamına geliyor.

Daha iyi viraj alma ve frenleme performansının yanı sıra, yüksek performanslı lastikler, sadece düz bir çizgide hızlı gitmek istediğinizde işleri iyileştirir. Kalkışta ağır bir şekilde hızlanırsanız ve lastikleriniz göreve uygun değilse, tekerlek patinajı yaşarsınız. Gerçekten istediğiniz şey, lastiklerinizin çok az veya hiç patinaj yapmadan arabanızı kavraması ve ileriye doğru atılmasını sağlamalıdır.

Yüksek performans lastikleri genellikle yüksek hız derecesine sahiptirler. Yani standart lastiklerinizde genellikle ulaşamayacağınız yüksek hızların daha uzun bir süre boyunca üstesinden gelebilirler.

Yüksek Performans Lastikleri İle Hızlı Gitmek Zorunluluk Değildir!

Yüksek Performans Lastikleri

Bir lastiğin hız derecesi (yan duvarda bir harfle işaretlenmiştir), bir lastiğin yüksek hızlara sahip olduğu anlamına gelebilir, ancak performansın tamamen hıza bağlı olmadığını unutmamak önemlidir. Arabanızda olağanüstü bir lastik setine sahip olmanız, her fırsatta sınırlarını test etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu noktada, muhtemelen size her zaman hız sınırları içinde ve kendi imkanlarınız dahilinde sürmeniz gerektiğini söylemek zorundayım. Performans lastikleri gelişmiş güvenlik sunar, önemli olan budur.

Ve bir performans lastiğinin sürekli olarak sınıra zorlamak, banka hesabınıza hiçbir fayda sağlamayacaktır. Performans lastiklerindeki daha kavrayıcı, daha yumuşak kauçuk bileşimi ve genellikle daha sert ve daha kısa yanaklar, özellikle daha agresif bir sürüş tarzınız varsa, lastik sırtının daha hızlı aşınmasına neden olabilir.

Birçok kişi arabalarında performans artırıcı değişiklikler yapmayı sever. Bu, yükseltilmiş süspansiyon, frenler, egzoz sistemi veya sayısız başka bileşen şeklinde olabilir. Bununla birlikte, lastikler modifikasyon listesinin en üstüne yakın bir yerde olmalıdır. Modifikasyonların geri kalanı ne kadar iyi veya pahalı olursa olsun, bu geliştirmeler performans iyileştirmelerini lastikler aracılığıyla aktaramazsa, oldukça faydasızdırlar.

Yüksek performanslı lastikler artıları ve eksileri

Kuru ve ıslak zeminde iyileştirilmiş kavrama ve duyarlılıkla hassas yol tutuşu
Geliştirilmiş yol tutuş ve fren mesafesi
Her açıdan iyileştirilmiş performans daha güvenli demektir
Daha sessiz ve daha konforlu sürüş
Yakıt ekonomisi etkilenebilir
Daha yumuşak kauçuk bileşiği, lastik ömrünün azaltılabileceği anlamına gelir
Daha pahalı

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here