Frenden Gelen Seslerin Nedenleri ve Çözümleri Nelerdir?

0
23294

Aracın önemli parçalarından biri de frenlerdir.

Güvenli bir yolculuk için fren sisteminin iyi çalışıyor olması gerekiyor. Frenden gelen seslerin nedenlerini ve çözümlerini sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için haberimizi okumaya devam edin…

Frene bastığınız zaman çeşitli sebeplerden dolayı araçtan ses gelebilir. Bunların başında fren balatasının bitmesi gelir. Biten fren balatası diske sürterek tiz bir ses çıkartır. Araç bu şekilde kullanılmaya devam edildiğinde, disk yüzeyi aşınmaya başlar. Güvenliğiniz için aracınızda ses gelmeye başladığında en yakın yetkili servise götürmenizi tavsiye ediyoruz.

Debriyaj Sorunları Nelerdir?

Frenden Ses Gelmesinin Sebepleri

  • Fren balatası yumuşak olursa ses çıkarmaz ancak sert olduğu ise ses çıkarttır. Bu tarz sorunlarda balatanızı yenilemeniz gerekir. Fakat bazı durumlarda balata yenilense bile fren diskleri bozuk olduğu için frenden ses gelmeye devam eder.
  • Diskin yüzeyinde sorun olduğunda özellikle ön disklerde araç sallama yapar. Diskin durumuna göre ya temizlenir ya da yenisi taktırılır.
  • Aracın kapana frenlerinde oluşan toz ve kirin, fren balatalarına yapması da araçta ses çıkartır. Bu tarz sorunla karşılaştığınız durumlarda kapanaların değiştirilmesi ya da temizlenmesi gerekiyor
  • Ayrıca fren balatasının kalitesi düşük olduğu zamanlarda da frenden ses çıkar.
  • Disk ve balata birbiri ile uyumlu olması gerekiyor. Birini yenilerken diğerini de yenilemek gerekiyor.
  • Bazen uzun süre araç kullanılmadığında ya da araç temizlendiğinde ilk pedala basıldığında sesler gelebilir, belli bir süreden sonra bu ses ortandan kayboluyorsa sorun yok. Eğer ses sürekli geliyorsa aracınızın fren balatasında sorun var demektir. Bu tarz durumlarda aracınızı en yakın yetkili servise götürülmesi tavsiye ediyoruz.
  • Büyük su birikintilerinde geçildiğinde aracınızda bir süre ses gelebilir.

Aracınıza da her ses geldiğinde fren balatası, disk ve kapana değiştirilmez. Aracınızın durumuna göre ya temizlenir bakımı yapılır. Gerekli durumlarda yenisi ile değiştirilir. Araç kullanım durumuna göre fren balatasının bakımı yapılması gerekiyor. Genellikle 100 bin km’den sonra fren balatası için aracınızı servise götürmenizi tavsiye ediyoruz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here