Bisiklet ve Küçük Hacimli Motosiklete Talep Arttı!

3
13951

Koronavirüs salgınından sonra bisiklet ve küçük hacimli motosiklete talep arttı!

Haziran ayından sonra hayat az da olsa normale döndü. Çalışanlar işlerinin başına geçmeye başladı. Ancak bu süreçte işlerine giden ya da ihtiyaçları için dışarı çıkan insanlar salgından korunmak için metro, metrobüs, vapur gibi toplu taşıma araçların kullanmak yerine küçük hacimli araçlara yöneldi.

Arabası olan insanlar araçları ile yolculuk yaparken, aracı olmayan kişiler fiyatı daha uygun olan bisiklet ve motosiklet ile yolculuk yapmaya başladı.

Küçük Hacimli Motosikletler Tercih Ediliyor

Bisiklet ve motosiklet diğer araçlara göre daha çevreci ve uygun olduğu için tercih ediliyor. Özellikle küçük hacimli motosiklet satışları Motosiklet Endüstrisi Derneğinin yaptığı araştırmaya göre yüzde 66 arttı.

En yeni ikinci el motosiklet ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Motosiklet Endüstrisi Derneği Genel Koordinatörü Remzi Öztürk’ün yatığı açıklama şöyle; “Uluslararası markalara kalite ve güven sebebiyle bir yönelme var. Bunlar, sektör için son derece olumlu gelişmeler. Unutmayalım ki salgın hayatınızın akışını değiştirdi. Sosyal mesafe kavramı gibi birçok kavram hayatınıza girdi. Özellikle büyük şehirlerde bireysel ulaşım aracı olarak motosiklet, kolay ulaşılabilir, ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olarak iyi bir alternatif olacaktır. Özellikle motor hacmi 250 cc’ye kadar olan motosikletler tercih edilmektedir.” dedi.

İdeal Motosiklet Modelleri

  • Yeni başlayan için Yamaha XMAX ailesinin en küçüğü XMAX 125.
  • Trafiğin yoğun olduğu şehirlerde Yamaha NMAX 125 tercih edilebilir.
  • Yamaha YZF R1’den esinlenerek üretilen 125cc super sport motosklet YZF R125 modeli yeni başlayanlara güvenli bir yolculuk yaşatıyor.
  • Daha deneyimli olan kullanıcılar Yamaha MT 125 tercih edilebilir.

Bisiklet ve motosiklet yoğun trafiklerde sürücülere zaman kazandırıyor. Ayrıca salgın sürecinden insanların izole ediyor.

Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) Başkanı Mustafa Karakuş’un yaptığı açıklama şöye; “Koronavirüs toplu ulaşımı, insanların toplu halde durmasını etkiliyor. Bisiklet sosyal mesafeyi en iyi sağlayabilen ulaşım aracı. Bisikletle belli mesafelere kadar çok rahat ulaşım yapabilirsiniz. Bunu yaparken de koronavirüsten korunabilirsiniz. Pandemi sonrası toplu ulaşımı tercih etmek istemeyen çok sayıda insan var. Dolayısıyla insanlar, bisikleti alternatif bir ulaşım aracı olarak görmeye başladılar. Herkes bisiklete yöneliyor, satışları artıyor. Bütün vatandaşları, bisikletle ulaşım için kendilerini cesaretlendirmeyi öneriyoruz. Sağlıkları için faydalarını görecekler” dedi.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

3 YORUMLAR

  1. Mutlaka scooter, bisiklet tercihlerini düşünmek lazım. Hem kullanımları kolay, hem trafik problemi yok hem de sağlıklı. Her yolda kullanımının yapılabilmesini sağlamak lazım tabi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here