Motorsiklet mi? scooter mı? Trafik sıkışıklığından bıktınız mı? ve Bir motosiklete binmeyi mi düşünüyorsunuz? ve iki tekerleğin tüm avantajlarından yararlanmaya başlamak mı istiyorsunuz ? Galayı başarılı kılmak için bir dizi ipucu öneriyoruz.

Her şeyden önce, kararı zaten verdiyseniz tebrikler: heyecan verici, devasa ve sonsuz bir dünyaya hoşgeldiniz. Bu noktaya mantıklı bir karar vermiş olduğunuzu kabul ederek gelin, çünkü bir motosikletin günlük hayatınıza getirdiği bariz avantajları görüceksiniz: ister eğlence amaçlı olsun, ister pratik amaçlı…

Ancak bir dizi uğraşa hazır olunmalı ve ilk öğrenme göreviyle yüzleşmelisiniz. Herhangi bir insan faaliyetinde olduğu gibi, bu konu hakkında da bilgi edinmeniz gerekmektedir. Böylece motosikletteki bu yeni deneyiminiz olumlu sonuçlanır ve riskleri en aza indirmiş olursunuz. Daha önce motosiklet kullanmış veya motosiklet konusunda bilgili birinin size ilk adımlarda rehberlik etmesi sizin için daha iyi ve kolay olucaktır. Böylece olası sorunlar minimuma indirilir ve öğrenme gelişiminiz mümkün olduğunca keyifli olur.

1. motosiklet mi yoksa scooter mı?

Bu biraz yaşınıza ve durumunuza bağlıdır. Önceki deneyime bağlı olarak doğrudan bir motosiklete gidebilirdiniz. Ancak, motorlu iki tekerlekli bir aracın direksiyonuna hiç binmediyseniz, bir scooter sizin için daha uygun görünüyor. Debriyaj veya şanzıman yok ve frenler sizin elinizde… Genel olarak daha kolaydırlar. Gaz kelebeğinin, süspansiyonların ve frenlerin tepkisine alışın, virajların nasıl çizildiğini, düşük hızda nasıl döndüğünü ve manevralarını görün…

Öğrenmek, ilk adımları atmak için tavsiyemiz KYMCO Agility CitySYM Symphony. Bunlar iyi bir seçimdir çünkü yüksek tekerlek daha dengeli, sürüş pozisyonu çok doğal ve çok hafif ve taşıması kolay bir scooterlardır ve gerekli güveni kazanmak için ideal.

2. Ekipman şart

Hiç kimse herhangi bir aracı kullanırken bir aksilik yaşamayacağından tam olarak emin olamaz. Bir motorsiklette ilk adımlarınızda, düşük hızda pratik yaparken sakatlanma ihtimalinizi unutmayın. Eldiven giymezseniz, kasksız takmazsanız veya parmak arası terlik giyerseniz ciddi yaralanmalara hatta ölüme sebebiyet verebilir.Koruyucu ekipman temeldir.

3. Yolda, yavaş yavaş

Herkes büyük ve hızlı bir motorsiklet, Kawasaki H2, BMW S1000 RR, Yamaha R1 kullanmak ister. Kuşkusuz teknolojinin ve duyumların zirvesidirler. ancak bu motorların yüksek hızlarda, alışılmadık hızlanmalarda veya ani frenleme ve yüksek hızlara ulaşma yeteneğini keşfetmeden önce, en azından her türden motorsiklette uzun bir deneyime ihtiyacınız var . Şu andan itibaren kendisini  yolun bu canavarlarından birinin kontrolünde görmek isteyenlere en iyi tavsiye sabırdır. Hepsine sahip olabilir kullanabilirsiniz , ancak adım adım gitmeniz gerekmektedir.

4. Kurslar: ilerlemenin en doğru yolu

Bir motorsiklet almayı düşünüyorsanız ders almayı düşünmenin de zamanı geldi. Güvenli sürüş kurslarına kaydolmak herkesin size verebileceği en iyi tavsiyedir. Ek olarak, uzman eğitmenler sürüş tarzınızı değerlendirecek ve size kötü alışkanlıklar edinmemeyi ve günlük olarak bulabileceğiniz en hassas manevraları nasıl gerçekleştireceğinizi öğreteceğinden  sizin için büyük bir adım olucaktır… Ayrıca, ekipmanla ilgili materyaller, öngörülemeyen olaylar durumunda hareket etme yolları, frenleme, dönüşler vb., Sizi oradan daha güvenli bir şekilde sürmeye odaklayacaktır.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here