2020 Türkiye’de Yılın Otomobili Renault Clio Oldu

13
34335

“Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi Renaut Clio oldu.

Bu yıl beşinci kez Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasının kazananı belli oldu. Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasını 5 bin puan alan Renault Clio oldu.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üye olan basım mensupları tarafından yapılan oylama sonucunda, 2020 Türkiye’de Yılın Otomobili Renault Clio oldu.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş yatığı açıklama şöyle; “Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. bizim için büyük önem arz eden otomotiv gazetecilerinden ilk ödülümüzü Megane Sedan ile almıştık. Şimdi de ikinci kez bu ödülü alıyoruz. Bu ödülün arkasında Türkiye’de yapılmış milyonlarca dolarlık yatırım, Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği, bilgi birikimi ve özverisi var. Bu ödülü Oyak-Renault Fabrikaları’nda bu aracı üreten çok değerli mühendis ve işçileri adına alıyorum.” dedi.

En yeni ikinci el Renault Clio ilanlarına bakmadan geçmeyin!

7 Model Finale Kalmıştı!

Bu yıl 21 aday otomobil içerisinde BMW 3 SerisiCitroen C5 Aircross, Mercedes-Benz A Serisi SedanNissan MicraOpel Corsa, Peugeot 2008 ve Renault Clio bu 7 model finale kalmaya hak kazanmıştı. Tüm bu rakipler içerisinde Türkiye’de üretilen Renault Clio 5 bin puan ile 2020 Türkiye’de Yılın Otomobili Renault Clio oldu.

5 Bin Puan ile 2020 Türkiye’de Yılın Otomobili Renault Clio Oldu

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyeleri tarafında birinci seçilen Renault Clio otomobilin yol tutuşuna, yakıt tüketimine, tasarımına, ergonomi, emisyon orana, güvenlik, fiyat/değer orana ve donanım seviyesine bakılarak 5 bin puan verildi. Aldığı puanla 2020 Türkiye’de Yılın Otomobili Renault Clio oldu. Peugeot 2008, 3 bin 590 puan ile ikinci en yüksek puan alan otomobil oldu. Üçüncü ise 2 bin 540 puan ile Opel Corsa oldu.

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık’ın yaptığı açıklama şöyle, “Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasının tüketiciler için yol gösterici özelliğinin bulunduğuna bir kez daha dikkat çekti. Sandık, finalist otomobiller arasında büyük bir rekabetin yaşandığını da belirterek “COVID-19’un oluşturduğu ortamdan dolayı bu yıl araç tanıtımları ağırlıklı olarak online toplantılar ile gerçekleşti. Bizler de objektif bir seçim gerçekleştirdik. Aday otomobilleri değerlendirirken fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde bulundurduk. Tüketicilerin otomobil satın alırken, yılın otomobili yarışmasını referans olarak görmesi bizler için çok önemli. Bu yıl da tüm otomobiller arasında zorlu bir rekabet yaşandı. Ve sonuçta bir otomobil ilk sırada yer aldı” dedi.

Birinci seçilen Renault Clio “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarda kullanabilecek.

2020 yılında finale kalan otomobillerin puanları şöyle;

 

1BMW 3 SERİSİ 1890 PUAN

13 YORUMLAR

  1. Bir aracı tutarda Türkiye şartlarında 300 bin 500 bin yaparsaniz. Renoultta ödülünü alır elbette. Hem az yakıyor. Parçası ucuz. Daha ne olcak. Diğerlerinde olan ne yokki renoultta. Yeni kasalarida yakışıklı konforlu.atik pratik. Kimse kusura bakmasın.

  2. Denk arabalar aday olmamış. Clio ile bmw karşılaştırması saçma. Aynı sınıf araçlar olmalıydı. Mesela Polo, Clio, İ20 denilebilirdi. Ödülü verenlerin Renault ile bir yakınlığı mı var acaba?

  3. Bence bu seçim tamamen duygusal. O kadar araç içinde. Konfor ve clio. Tamam ülkemizde ucuz oldugu için kullanılıyor. Ama bu seçim hiç inandırıcı değil. Bunu seçenler hiç 2008 e binmiş mi. Bi konfor karşılaştırsınlar. Geçtim BMW Mercedes var bu arada.

  4. Yeridir birinci olması türkiye şartlarında en iyi ve ekonomik olan bencede renault olması hak edilir yeridir yani. Bugün en ufak bir arza çok lüks bir araçta bin tl den aşağı olmuyor oda tek düğme yeri varsa tabiher bütçeye hitap eden renault markadır yıllardır araç alırım ondan başkasına towbeliyim inanın teşekkürler RENAULT

  5. İlk olarak sağlık geliyorsa Volvo…
    Konfor; Volvo, Mercedes, BMW, AlfaRomeo, Volkswagen vb… Yakıt da öyle fazla değil bunlarda…
    Clio, bu yukarıda saydığım araçların 1980 modelleriyle kıyaslanmalı bence!
    Kasa: mukavva…
    Güvenlik, sağlamlık Volvo ile bir mi?
    Yakıt,yol tutuş; Volvo, Mercedes, BMW’den iyi mi?
    İdareciler on yıllardır halkını düşünse, Volvo, Mercedes, BMW, Audi vb araçların haricinde veya bunlara denk araçlar haricinde ülkeye araç sokmaz!
    Bu millet Renault, Tofaş vb araçlara mı layık?
    ÖTV, gümrük vergisini düşürüp; Kalite kriterleri olan örnek araçlar niteliğinde araç layık görülmesi lazım.

  6. Clio yaklaşık 13 ay bindim, Türkiye ye şartlarına göre pratik ve ekonomik, ben en dolu modeline bindim otomatik
    dizel ıcon. Yalınız başka sekment araçlarla karşılaştırmak saçma güvenlik ve malzeme kötü. Verilen paranın karşılığı değil.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here