Elektrikli Mercedes Deneyimi: Mercedes – Benz A 250 e EQV

8
11316
Elektrikli Mercedes

Elektrikli Mercedes modelleri hangileri? Mercedes elektrikli modellerinden hangileri ülkemizde satışa sunuldu? Peki, kompakt sınıfta Mercedes’in hibrit seçenekleri neler?

Elektrikli Mercedes Deneyimi: Mercedes – Benz A 250 e EQV

Kablo ile şarj edilebilir hibrit özelliğe sahip yeni kompakt sınıf Mercedes modelleri, düşük yakıt tüketimleriyle oldukça iddialılar. Mercedes’in kompakt sınıftaki A serisi ve B serisi modellerinde hibrit motor seçeneği sunuluyor. PHEV yani kablo ile şarj olan bu otomobiller, hayatı her anlamda kolay kılmaya odaklanan lüks seçenekler.

Mercedes 250e

250e model uzantısını takında Mercedes dünyasında çokça göreceğiz. 250e model uzantısıyla yollara çıkacak olan hibrit Mercedes modellerinde 1,3 litrelik 1332cc hacimli benzinli motor, 160Hp güç, 250 Nm tork sunuluyor. 75kW gücündeki elektrikli motor ise hem menzil hem de yakıt ekonomisi konusunda kullanıcı tatmin edecek özelliklere sahip. Elektrikli motorun batarya kapasitesi, 15,6 kWh. Sistem gücü 218 HP olan 250 e Mercedes modelleri, 450 Nm tork üretiyor.

Kablolu Şarj Devri Başladı!

Kablolu şarj devri, gerçekten başladı. Ülkemizde öyle kafamızı çevirdiğimiz her yerde elektrikli araba göremiyoruz ama inanın on yıl içinde sayıları tahmininizden fazla artacak. Benzin istasyonlarda akaryakıt dolduran pompacılar tarihe karışmak üzere. Kablolu şarj sistemi yani plug hybrid teknolojisi, hızla yaygınlaşıyor. Çok değil 2020 yılında Mercedes’in kompakt sınıfının neredeyse tamamında bu teknolojiyi göreceğiz. Peki şarj olması ne kadar sürüyor?

Elbette akaryakıt istasyonundan depoyu fullemek için 10 dakika yeterli. Ama henüz hybrid teknolojisi o konforu sunamıyor. Bataryanın tam dolması için 1 saat 45 dakika gerekli. Hızlı şarj özelliği de var tabi. Hızlı şarj özelliğiyle bataryalar 25 dakikada %10 doluyor.

Hibrit Mercedes’ler Ne Kadar Hızlılar?

Ortalama yakıt tüketimi A250 e’HBde 1,5 lt/100km, sedanda 1,4 lt/100km, B 250 e’de ise 1,6lt/100km. Ayrıca Mercedes’in büyük MOV’si V serisi üzerinden geliştirilen yüzde 100 elekterikli modeli EQV’de seri üretim haliyle tanıtıldı.

 

8 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here