direksiyon bakımı

Sürüş sırasında en çok dokunduğumuz kısım direksiyon simididir. Direksiyon simidinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmasına veya onunla sürekli temas halinde olmasına bakılmaksızın, direksiyon simidi bir araçta en hızlı aşınan parçalardan biridir. Bu nedenle üreticiler, direksiyon simidinin temas noktaları için çok dayanıklı malzemeler kullanır. Ancak deri direksiyonlarda bu durum böyle olmayabiliyor. Bakımlarına özen gösterildiği ve düzenli aralıklarla direksiyon bakımı yapıldığı takdirde direksiyonunuzu yıllarca yıpranmadan kullanabilirsiniz. Direksiyon bakımı

Bazı Lekeler Ömürlük Olabilir

Araçlarda kullanılan direksiyon simitleri, doğru bakım yapılmadığı takdirde zamanla aşınabilir ve formları bozulabilir. Sürücülerin alacağı çeşitli önlemlerle beraber koruyucu malzemelerin kullanımı direksiyon üzerinde oluşabilecek bozulmaların önüne geçer. Direksiyonla temas etmeden önce ellerin mutlaka temiz olması hem kişisel hijyen hem de direksiyonun ömrü açısından önem arz eder. Yağ, kan, çamur, yiyecek, boya gibi zor ve leke bırakabilecek malzemelerle direksiyona temas etmek direksiyonun üzerindeki deri malzemeye ciddi zararlar verir. Bazen önemsiz görülen ufak lekeler zaman geçtikçe büyüyerek direksiyonun kaplamasını zedeler. Bu nedenle direksiyona kirli ellerle dokunmamak, düzenli aralıklarla kimyasal içermeyen sıvılarla temizlemek direksiyon bakımında ilk dikkat edilecek unsurdur.

Kaliteli Malzeme Seçimi Önemlidir

Direksiyon için aracın diğer noktalarında da kullanılan çeşitli kimyasal malzemeler kullanmak riskli olabilir. Çünkü, içerisinde alkol barındıran kimyasallar direksiyon üzerindeki kaplamayı aşındırır. Bu nedenle direksiyon bakım seti gibi piyasada oldukça yaygın olan setler tercih edilebilir.
Direksiyon bakımında kullanılan malzemelerin kaliteli ve güvenilir olması ise direksiyonun ömrünü uzatacaktır. Aynı şekilde zamanla yıpranmış ve üzerinde çatlaklar oluşmuş direksiyonlara uygulamak üzere de çeşitli setler bulunur. Direksiyon onarımı için sunulan bu ürünlerle yıpranmış, çatlamış ve bozulmuş direksiyon simitleri onarılabilir. Direksiyon onarımı uzman servisler aracılığıyla yapılabileceği gibi tedarik edilen onarım setleriyle sürücüler tarafından da yapılabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here