Daha Az Tanıdığımız Alman Otomobil Markaları

Alman otomobil markaları, performans ve görünüm açısından yüksek kaliteli araçlar yaratmasıyla biliniyor. Markalarının birçoğu diğer Amerikan, Japon ve Koreli otomobil markalarına göre daha yüksek sıralarda yer alıyor. Alman otomobil markaları uzun bir geçmişe sahiptir. Sektörde de her zaman etkileyici güç olmayı sağlamıştır. Alman otomobil markaları düşünüldüğünde, aklımıza Audi, BMW ve Mercedes Benz gibi şirketler gelir. Tabii listeler bunlarla sınırlı değil. Daha az tanıdığımız Alman otomobil markaları da faaliyetlerini sürdürüyorlar. Duymamış yada unutmuş olabileceğimiz markalar da yok değil. Siz, en çok dikkat çeken Alman otomobil markaları hangileri derdiniz?

Alpina

Alpina, 1965’ten beri piyasada ve şu anda BMW‘ye ait. Genel merkezleri Buchloe, Almanya’da bulunmaktadır. Bu Alman otomobil markasını bilmiyor olabilirsiniz, ancak aktifler ve kendi araçlarını üretiyorlar. Süreçlerinin çoğu, BMW üretim hattı ile bağlantılı olarak çalışır.

En çok 20 kollu alaşım jantları, Alpina Mavisi metalik boyası ve dış gövdesindeki ince, ince çizgili stili ile tanınırlar. Ayrıca arabanın içinde her aracın seri numarasını ve mirasını sağlayan metal bir plaka vardır.

Daha Az Tanıdığımız Alman Otomobil Markaları alpina

Bitter Cars

Bu, eski bir yarış arabası sürücüsü olan Erich Bitter tarafından kurulan yeni Alman otomobil markalarından biridir. Bu lüks marka, birinci sınıf spor otomobiller üretiyor, ancak henüz çok fazla popülerlik kazanmadı. Gelecekte büyüyüp tanınma potansiyelleri olduğu söyleniyor.

bitter cars

Gumpert

Gumpert sadece 14 yaşında ve 2004’te kuruldu. Kurucusu Roland Gumpert’tir ve genel merkez Thüringen, Altenburg’da bulunmaktadır. Otomobil üreten Alman otomobil markalarından biri olmalarına rağmen, şuan herhangi bir popülerlik kazandıkları söylenemez.

gumpert alman otomobil

Isdera

Özel sektöre ait bu Alman otomobil markası, 1969’da Eberhard Schulz yönetiminde başladı. Almanya’nın Hildesheim kentinde bulunuyorlar ve ‘Ingenieurbüro für Styling, Design und Racing’ olarak biliniyorlar. Ana odak noktaları spor araba üretmekti, ancak bunu çoğu otomobil üreticisinin yaptığı gibi yapmıyorlar. Bunun yerine, her arabayı yapmak için küçük bir otomotiv ustalarından oluşan bir ekip kullanıyorlar. 1997’de Need for Speed ​​II’de bir tane görmüş olmanız mümkün.

isdera- Daha Az Tanıdığımız Alman Otomobil markaları

Keinath

Alman otomobil markaları listesindeki bir diğer marka, 1983 yılında başlayan Keinath. Kurucuları Horst Keinath ve Reutlingen’de genel merkezleri var. Onları biraz farklı kılan şey, sadece yarış arabaları yapmaya odaklanmalarıdır. Opel Monza’nın bir varyantını yaratmış olmaları marka için biraz dikkat topladı. Ayrıca şık, güçlü ve sportif bir GTR yarattılar.

keinath otomobil

İkinci El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here