Dünyanın Dört Bir Yanından Araba Müzeleri

Eğer bir yapılacaklar listeniz varsa ve araba meraklısıysanız, kesinlikle eklemeniz gereken şeylerden bir tanesi araba müzeleri. Dünyanın dört bir yanında şaşırtıcı parçalara sahip müzeleri görmek mümkün. Bir yurtdışı gezisi yaparsanız mutlaka aklınızda bulunması gereken müzelerden bazılarını sizler için derledik.

British Motor Museum (İngiltere)

Bu müze, Warwickshire’daki Gaydon’da bulunuyor. 2016’da British Motor Museum olarak yeniden markalanan bu 300 güçlü otomobil koleksiyonu, British Motor Industry Heritage Trust tarafından yönetiliyor. Koleksiyon, Britanya’nın otomobil endüstrisinin tarihini anlatıyor. Birçok ilkler, prototipler ve konseptler de dahil olmak üzere çok çeşitli benzersiz araçları içeriyor. İngiltere, yıllar boyunca bazı inanılmaz spor makineleri üretti ve bu müzede bunları da görmek mümkün.

Araba Müzeleri İngiltere

Mullin (ABD)

Peter W. Mullin hayatı boyunca Fransız arabalarına ilgili olmuştur. Peter W. Delahaye, Delage, Bugatti, Voisin ve Talbot-Lago’nun modelleri de dahil olmak üzere 1930’ların Fransız otomobillerinin en iyi koleksiyonlarından birine sahip. Kaliforniya merkezli müze, her hafta sadece birkaç saat açılıyor  ve çoğu zaman yalnızca bir sergi var.

mullin car museum

Alfa (İtalya)

Arese’deki Museo Storico Alfa Romeo, ilk olarak 1976’da açıldı, ancak 35 yıl kapandı. Alfa’nın küresel yeniden başlatma planının bir parçası olarak müze, kütüphane, yeni otomobiller için bir galeri ve hatta özel bir test pisti ile birlikte 2015 yılında restore edilmiş ve yeniden açılmıştır. Alfa’nın görkemli günleri, Enzo Ferrari’nin şirketin motor sporları müdürü olduğu savaş öncesi yıllardı. Sergilenen 69 otomobil arasında ilk A.L.F.A. araba, efsanevi Mille Miglia kazananları, örneğin Tazio Nuvolari tarafından sürülen 6C 1750 Gran Sport, Touring tarafından inşa edilen 8C karoseri ve Juan Manuel Fangio tarafından sürülen Gran Premio 159 Formula 1 galibi gibi.

Araba Müzeleri Alfa Romeo

Brooklands (İngiltere)

Zengin motor sporları geçmişi ile, Brooklands’da sergilenen hemen hemen her şey şu ya da bu türden bir yarışçı. Buradaki en etkileyici makinelerden biri, 1936’da 24 saatte ortalama 150,6 mil/saate (243km/saat) ulaşan 1933 24 litrelik Napier-Railton’dur. Brooklands’a gerçekten steril bir müze demek doğru olmaz, çünkü müze araba ve koleksiyon parçalarıyla dolu. Düzinelerce arabanın yanı sıra (çoğu inanılmaz geçmişe sahip), motosikletler de var. Dışarıda bir Concorde dahil olmak üzere bir sürü tarihi uçak var.

Brooklands

Beijing (Çin)

Çin’in otomotiv endüstrisi çok iyi belgelenmemiştir ve sonuç olarak çoğu otomobil hayranı için bir gizemdir. Fakat Pekin’de, şehrin otomobil müzesini ziyaret etmek ve birkaç boşluğu doldurmak mümkün olabilir. Müze 2009’da açılmıştır. Çin’e onlarca yıl önce ihraç araçlar ve klasik Çin uzmanlaşmıştır, bu nedenle Çin otomobil endüstrisinin gelişiminin tarihini ve Çin pazarının gelişimini göstermektedir.

Beijing araba müzesi

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here